Ako dlho varíme kuraciu polievku? Alebo ako dlho sa varí kuracie polievka?
Mnohé začínajúce gazdinky, ešte nevedia ako správne upraviť ten pravý poctivý vývar z kuracieho mäsa, alebo z hvädzieho. Preto otázky, ktoré som dostávala v komentároch sa často opkaovali s tou isto otázkou.
Ako dlho varíme kuraciu polievku?
Môj krátky postup ako ja pripravujem kuraciu polievku.
- Hodinu alebo aj viac varím len mäso. Stačí aj 40 minút. To dám do chaldnej vody a privediem k varu. Potom už len so sytkom zbieram penu z kostí.
- Potom ju osolím a varím ďalej. Pridám ešte bobkový lisť, čierne celé korenie, čierne nové korenie. Tak do 8 guličiek z oboch. A ďalej varím tak 1 hodinu alebo len 40 minút. Varím preto tak dlho, lebo potom je vývar fakt silný, chutný a poctivý. Môžete pridať 2 strúčiky cesnaku.
- Potom po 2 hodinách pridám ´dalšie 2 až 3 strúčiku cesnaku, petržlen, mrkvu, niekto dáva aj cibuľu ja ju vynechávam. Potom pridám aj soľ ak je treba a varím už len do kým mi mrkv a petržlen zmäkknú. Počas tejto tretej etpay môžete pridať bujón alebo vegetu. Taktiež môžete už vybrať mäso a dať ho na bok. Vývar bude čírejší.
- Po dvarení, osolím a okorením, ake je to potrebné scedím polievku cez jemné syto, aby bola ešte čírejšia.
Na konci už len prdám nasekanú petržlenovú vňať a vývar je hotový.
Takže áno vývar varím minimálne tri hodiny. Ale bez problémov aj päť hodín.
Prečítajte si tiež: Ako dlho vydrží polievka v chladničke?
Najlepší vývar je z kohúta ako ho máte, dek kúpiť. Ak nie tak skombinujte 50 na 50 kuracie múso a kačacie. Polievka je chutnejšia, silnejšia a viac mastná. Čo je veľmi dobré. Kačacie mäso je dosť šťavnaté na to, aby ste ho potom mohli ešte zapiecť v rúre.
Ak varíte kuraciu polievku, môžete ju variť minimálne tri hodiny alebo aj päť hodín pre lepšiu chuť a silnejší vývar. Tu je krátky postup, ako ju môžete pripraviť:
- Mäso: Varím mäso hodinu alebo aj viac. Stačí aj 40 minút. Dám ho do chladnej vody a privediem k varu. Potom so sytkom zbieram penu z kostí.
- Korenie: Pridám bobkový list, čierne celé korenie a čierne nové korenie (8 guličiek z oboch). Varím ešte jednu hodinu alebo len 40 minút. Varím tak dlho, aby bol vývar silný a chutný. Môžete pridať aj 2 strúčiky cesnaku.
- Zelenina: Po 2 hodinách pridám 2 až 3 strúčiky cesnaku, petržlen, mrkvu (niektorí pridávajú aj cibuľu). Ak je potrebné, pridám soľ. Variť až kým sa mrkva a petržlen zmäknú. Môžete pridať aj bujón alebo vegetu podľa chuti. Vyberte mäso a dajte ho na bok, vývar bude čírejší.
- Scedenie: Po uvarení osolím a okorením scedím polievku cez jemné syto, aby bola ešte čírejšia. Na záver pridám nasekanú petržlenovú vňať a vývar je hotový.
Minimálna doba varenia je tri hodiny, ale bez problémov ju môžete variť aj päť hodín pre intenzívnejší vývar.
Milá Lucka ja mám rád aj mäso z vývaru a po varení dlhšie ako hodinu ho môžeš vyhodiť , lebo z mäsa zostanú cverny , ktore sa nedajú zjesť. Myslím na kurací vývar. Hovädziu môžeš aj 5 hodín.