Ako doma upiecť gaštany

Ako doma upiecť gaštany? Na prípravu gaštanov nepotrebujete veľa surovín, úplne postačí len troška vody a gaštany.

Na varenie potrebujete:
– čerstvé gaštany
– voda

Ako pripraviť gaštany doma?

Postup:
1. Gaštany dôkladne umyte a na spodnej strane ich krížom narežte.
2. Do hrnca nalejte vodu a nechajte ju zovrieť.
3. Po dosiahnutí varu vložte gaštany do vody a varte ich približne 20-30 minút, alebo pokým nezmäknú.
4. Po uvarení ich vyberte, nechajte ich trošku vychladnúť a následne odstráňte tvrdú vonkajšiu šupku.
5. Konzumujte, zatiaľ čo sú ešte teplé.

Tip: Gaštany môžete taktiež pripraviť v rúre. Narežte ich, posypte soľou a pečte na plechu v rúre pri teplote 200°C približne 30-40 minút, alebo kým nezmäknú. Potom ich môžete ochutiť soľou, korením alebo inými prísadami podľa vlastnej chuti.

Som si istý, že si celá rodina pochutí.

Ako doma upiecť gaštany?-2

2) Ako doma upiecť gaštany?

Pečenie gaštanov je tradičná delikatesa, ktorú si môžete vychutnať aj doma. Tento recept vám ukáže, ako dosiahnuť, aby vaše gaštany boli chrumkavé a aromatické. Na prípravu budete potrebovať niekoľko základných ingrediencií a trošku trpezlivosti pre dosiahnutie dokonalého výsledku.

Ingrediencie na pečenie gaštanov

Na to, aby ste upiekli gaštany, potrebujete:

  • 500 g čerstvých gaštanov
  • Soľ (podľa chuti)
  • Voda (na namočenie)

Je dôležité vybrať kvalitné gaštany, ktoré sú neporušené a majú lesklú šupku.

Postup prípravy gaštanov

1. Najprv prepláchnite gaštany pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nečistoty.

Ako nakrájať kel?

Ako nakrájať kel?

Čítať viac »

2. Následne ich narezajte do tvaru kríža na plochej strane. Tento krok je nevyhnutný, aby sa gaštany počas pečenia nepraskli.

3. Namočte ich na 30 minút do studenej vody. Týmto spôsobom sa zmäkčia ich šupky a pečenie bude jednoduchšie.

4. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.

5. Gaštany vyberte z vody, osušte a rozložte ich na plech, ideálne v jednej vrstve, aby sa rovnomerne upiekli.

6. Pečte ich približne 20-25 minút, kým sa šupka nezafarbí do zlatohneda a nestane sa chrumkavou. Občas ich prevracajte, aby sa rovnomerne upiekli.

7. Po upečení ich nechajte ochladnúť, potom ich olúpte a posypte soľou podľa chuti.

Chrumkavé pečené gaštany sú perfektnou pochúťkou na zimné obdobie alebo ako príloha k rôznym jedlám. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a potešte svoju rodinu a blízkych!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Nika píše:

    Bezkonkurenčne najlepšie. Dobré a chutné A spravila som ich raz dva.

  2. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na gaštany je skvelý! Vždy som si myslel, že je to zložitá práca, ale teraz viem, že to zvládne každý. Určite vyskúšam piecť gaštany s rodinou. Ďakujem za tipy!

  3. PavolHráč píše:

    Jéj, gaštany! Mám ich veľmi rád a tento recept sa mi páči. Pekne podrobne popísané kroky, určite ich skúsim upiecť na víkendovú večeru. Týmto určite poteším aj deti!

  4. RadoslavZelený píše:

    Super návod na pečenie gaštanov! Mám rád chrumkavé pochúťky a tieto budú perfektné na zahriatie počas chladných dní. Ďakujem, že ste zdieľali tento jednoduchý a chutný recept!

  5. LáskaVianoce píše:

    Veľmi sa teším, že som našla tento recept! Pečenie gaštanov ma vždy lákalo, ale nevedela som ako na to. Teraz mám jasno a už sa neviem dočkať, kedy ich skúsim doma pripraviť!

  6. KreatívnyMarek píše:

    Wow, to vyzerá jednoducho a chutne! Gaštany sú jednou z mojich obľúbených pochúťok. Dám si záležať a pripravím ich presne podľa vášho návodu. Určite budú fantastické!

  7. ŠtedrýJanko píše:

    Skvelý článok o pečení gaštanov! Nikdy by ma nenapadlo použiť vodu pred pečením, ale zdá sa mi to ako super tip. Chcem ich pripraviť pre rodinu ako prekvapenie!

  8. Slniečko09 píše:

    „Tento recept mi urobil radosť! Gaštany sú nielen chutné, ale aj nostalgické pre mňa. Určite sa pustím do prípravy podľa vašich pokynov a pozvem priateľov na ochutnávku.“

  9. _HravýRobo_ píše:

    „Pečenie gaštanov znie perfektne! Už dlhšie som hľadal nejaký jednoduchý recept a konečne ho mám. Teším sa na tú vôňu v kuchyni počas pečenia!“

  10. #ZabavnyTomik# píše:

    „Gaštany sú moje obľúbené zimné občerstvenie! Vďaka za jasný návod, určite ho vyskúšam hneď tento víkend s rodinou a priateľmi.“

  11. @KreativnaEva@ píše:

    „Úžasný recept na gaštany! Rada skúšam nové veci v kuchyni a toto je presne to pravé pre mňa. Myslím si, že každému doma sa bude páčiť táto delikatesa.“