Ak máte záujem o recept na bábovku s kyslou smotanou, tu je nenáročný a overený návod:
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 150 g masla
- 4 vajcia
- 200 ml kyslej smotany
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka soli
Bábovka s kyslou smotanou
Postup prípravy:
- V miske dôkladne zmiešajte múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
- V inej miske vyšľahajte maslo s cukrom, až kým nevznikne jemná pena.
- Pridávajte vajcia, jedno po druhom, a jemne ich vmiešajte do zmesi.
- Postupne do zmesi pridávajte suché zložky z prvej misky, striedavo s kyslou smotanou. Pomaly miešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Vymastite a posypte múkou formu na bábovku a nalejte do nej pripravené cesto.
- Vypnite rúru na 180 °C a pečte bábovku približne 40-50 minút, alebo kým nie je zlatistá a po vložení špáradla sa na ňom nelepí cesto.
- Po upečení nechajte bábovku vo forme vychladnúť, po čom ju opatrne vyklopte a podávajte.
Týmto receptom pripravíte vynikajúcu bábovku s kyslou smotanou. Nezabudnite si na nej pochutnať!
2) Bábovka s kyslou smotanou
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru (podľa chuti môžete pridať aj viac)
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajíčka
- 200 g kyslej smotany
- 100 ml rastlinného oleja (napríklad slnečnicového)
- Štipka soli
- Práškový cukor na posypanie (pre podávanie)
- (voliteľne) Kakao pre farbu alebo nasekané orechy
Príprava:
-
Predpríprava: Rúru predhrejte na 180 °C. Formu na bábovku vymažte a posypte múkou.
-
Mokré ingrediencie: V jednej miske vyšľahajte vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte kyslú smotanu a olej a dobre premiešajte.
-
Suché ingrediencie: V druhej miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ. Ak chcete, môžete pridať aj kakao pre čokoládovú variantu.
-
Kombinovanie: Postupne pridávajte suché ingrediencie k mokrým a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
-
Výsledné cesto: Ak chcete, pridajte nasekané orechy a dobre ich premiešajte.
-
Pečenie: Nalejte cesto do pripravenej formy na bábovku a pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým špajdľa nevyjde suchá.
-
Chladenie a servírovanie: Po upečení nechajte bábovku vychladnúť vo forme približne 10 minút. Potom ju opatrne vyklopte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
-
Dekorácia: Pred podávaním ju posypte práškovým cukrom.
Prajem vám dobrú chuť!