Banánový koláč s pudingom

Týmto predkladam jednoduchý návod na prípravu banánového zákusku s pudingom.

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie pudingovej zmesi (s príchuťou podľa vášho výberu)
  • 500 ml mlieka

 

Banánový zákusok s pudingom

Príprava:

  1. Rúru predohrejte na 180 °C. Pripravte si formu na koláč a v prípade potreby ju vymažte maslom alebo vystlite papierom na pečenie.
  2. Olúpte banány a rozmixujte ich na jemnú zmes pomocou mixéra alebo vidličky.
  3. V miske skombinujte múku, práškový cukor a vanilkový cukor.
  4. Pridajte maslo a vajcia, potom všetko dôkladne premiešajte, až sa vytvorí hladké cesto.
  5. Vylejte pripravené cesto do formy a pečte zhruba 25 – 30 minút, alebo kým zákusok nezíska zlatistú farbu a neprejde testom špajdle.
  6. Po upečení nechajte koláč vychladnúť na mriežke.
  7. Medzitým si pripravte puding podľa pokynov na obale, pričom použijete 500 ml mlieka. Nechajte ho vychladnúť podľa inštrukcií.
  8. Až bude koláč dostatočne chladný, rovnomerne naň nalejte puding.
  9. Zákusok môžete ozdobiť nastrúhanou čokoládou alebo malými kúskami ovocia.
  10. Nezabudnite koláč nechať trochu odpočinúť v chladničke, aby sa puding dostatočne zahustil.
  11. Na záver si pripravte šľahačku a podávajte.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Banánový koláč s pudingom - 2

2) Banánový koláč s pudingom

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 veľké vajcia
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 150 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na pudingovú vrstvu:

  • 1 balenie vanilkového pudingu (40 g)
  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 2-3 zrelé banány

Na dozdobenie:

Zapekané makaróny

Zapekané makaróny

Čítať viac »

  • Šľahačka (voliteľná)
  • Kakao alebo čokoládové hobliny (voliteľné)

Príprava:

  1. Príprava cesta:

    • Rúru predhrejte na 180 °C.
    • Vo veľkej mise skombinujte hladkú múku, cukor a prášok do pečiva.
    • V inej miske spojte vajcia, olej, mlieko a vanilkový extrakt. Dôkladne premiešajte.
    • Tekutú zmes pridajte do suchej a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  2. Pečenie cesta:

    • Nalejte cesto do vymastenej a múkou vysypanej formy (napr. 20×30 cm).
    • Pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým cesto nezíska zlatohnedú farbu a v strede neostane suché (skúste pomocou špajdle).
    • Po upečení nechajte vychladnúť.
  3. Príprava pudingu:

    • V menšom hrnci priveďte k varu 500 ml mlieka. V miske kombinujte zvyšných 100 ml mlieka so 100 g cukru a pudingom, aby ste získali homogénnu zmes.
    • Ako náhle mlieko začne vrieť, pridajte do neho pudingovú zmes a neustále miešajte, až kým puding nezhustne. Potom ho odstavte z ohňa.
  4. Zostavenie koláča:

    • Vychladnuté cesto jednoducho rozdeľte na dve polovice (ak je cesto naozaj silné, nie je to nevyhnutné).
    • Na spodnú časť cesta rovnomerne naneste teplý puding a naň poukladajte plátky banánov.
    • Zakryte druhou časťou cesta.
  5. Dozdobenie:

    • Koláč môžete dozdobiť šľahačkou a posypať kakaom alebo čokoládovými hoblinami podľa vlastnej chuti.
  6. Podávanie:

    • Nechajte koláč odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu, aby sa chute spojili. Potom nakrájajte na porcie a servírujte.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. BanánovýMajster píše:

    Tento recept na banánový koláč s pudingom je naozaj skvelý! Vyskúšal som ho a bol to hit u nás doma. Banány sú tak sladké a keď sa spoja s pudingom, vytvorí to dokonalú kombináciu chutí. Príprava je jednoduchá, čo oceňujem, pretože nie som zrovna najlepší kuchár. Každý krok je jasne popísaný a nevyžaduje žiadne špeciálne ingrediencie, takže som to zvládol bez problémov. Odkedy som ho urobil prvýkrát, robím ho pravidelne a moji priatelia sú vždy nadšení, keď prídu na návštevu a nájdu tento koláč v chladničke. Odporúčam ozdobiť ho šľahačkou a čokoládovými hoblinami – vyzerá to úžasne a chutí ešte lepšie! Je to určite recept, ktorý budem používať aj na rodinné oslavy. Ďakujem za zdieľanie tohoto fantastického receptu!

    1. KuchynskýGuru píše:

      Tento koláč je úžasný! Pridala som doň aj trošku škorice pre extra chuť a všetkým sa veľmi páčil. Je super rýchly na prípravu a vôňa pri pečení bola neskutočná! Môžem len odporučiť skúsiť to so zrelšími banánmi, dodajú mu ešte viac sladkosti.