Bezlepkové tortilly

Máte chuť na bezlepkové tortilly? Skvelý nápad! Bezlepkové tortilly sú skvelou alternatívou pre tých, ktorí majú alergiu na lepok alebo preferujú bezlepkovú stravu. Tu je jednoduchý recept na prípravu bezlepkových tortíl:

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad kukuričnej, ryžovej alebo mandľovej)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 150-200 ml vody

 

Bezlepkové tortilly

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku a soľ.
  2. Pridajte olej a postupne zamiešajte vodu. Miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  3. Preneste cesto na valček a rozdeľte ho na menšie kúsky. Formujte z nich guličky.
  4. Na múkou podsýpenej doske rozvaľkajte každú guličku do tenkého kruhu.
  5. Na rozhorúčenej suchej panvici opečte každú tortillu z oboch strán, kým nezmäknú a neobjavia sa hnedé škvrny.
  6. Hotové bezlepkové tortilly môžete použiť na prípravu rôznych jedál, ako sú tacos, enchiladas alebo quesadillas.

Teraz si môžete vychutnať svoje vlastné bezlepkové tortilly! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 šálka ryžovej múky
  • 1/2 šálky mandľovej múky (alebo inej bezlepkovej múky, napr. kukuričnej)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva (použite bezlepkový)
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 3/4 šálky teplej vody

Postup:

  1. Zmiešanie suchých ingrediencií: V miske zmiešajte ryžovú múku, mandľovú múku, soľ a prášok do pečiva. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  2. Pridanie mokrých ingrediencií: Do suchej zmesi pridajte olivový olej a teplú vodu. Dobre zamiešajte, kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu vody. Ak je naopak príliš lepkavé, pridajte trochu múky.

  3. Vytvarovanie tortíl: Rozdeľte cesto na 6-8 rovnakých častí. Každú časť preformujte do gule a rozvaľkajte na tenký plát (asi 2-3 mm hrubý) medzi dvoma kusmi pergamenového papiera.

  4. Pečenie tortíl: Na panvici predhriatej na strednej teplote pečte tortilly po dobu 1-2 minúty z každej strany, alebo kým nie sú jemne hnedé a vzdušné. Dávajte pozor, aby ste ich nepripekli. Po upečení ich môžete zabaliť do kuchynskej utierky, aby zostali teplé a pružné.

  5. Podávanie: Bezlepkové tortilly môžete podávať s vašimi obľúbenými náplňami, ako sú zelenina, mäso, syry alebo omáčky. Ideálne sú na tacos, burritos alebo len ako príloha k jedlu.

Tipy:

  • Tortilly môžete skladovať v uzavretej nádobe v chladničke až týždeň.
  • Ak chcete, môžete pridať bylinky alebo korenie do cesta pre extra chuť (napr. červenú papriku, chipotle alebo oregano).

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *