Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu boloňských špagiet:
Potrebné suroviny:
- 300 g hovädzieho mäsa (ideálne mleté)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 plechovka (400 g) nasekaných rajčín
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 300 g špagiet
- nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu
Bolonské špagety – Lídl
Postup:
- Najprv si v hrnci priveďte vodu do varu na špagety a na už rozohriatej panvici pridajte olivový olej.
- Na panvici orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú zlatnúť.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a opražte ho, až kým nie je zlaté.
- Potom do panvice vlijte nasekané rajčiny, paradajkový pretlak, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Znížte teplotu a nechajte omáčku dusiť približne 20-30 minút, aby sa chute spojili.
- Medzitým uvarte špagety al dente podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte.
- Na servírovací tanier položte špagety a na vrch nalejte boloňskú omáčku. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte teplé a môžete posypať strúhaným parmezánom, ak máte radi syrovú príchuť.
Dobrú chuť!
Bolónske špagety sú neoddeliteľnou súčasťou talianskej kuchyne a táto originálna verzia od Lídl je skutočnou pochúťkou.
V tomto recepte sa snúbi chuťovo bohaté mleté mäso s vynikajúcou paradajkovou omáčkou, čím vzniká ideálna kombinácia pre nadšencov talianskej kuchyne. Pripravte si túto jednoduchú, no chutnú jednohubku a vychutnajte si ju s rodinou či priateľmi.

2) Bolónske špagety
Bolonské špagety sú jedným z najpopulárnejších jedál, ktoré si môžete pripraviť doma. Tento recept vám ukáže, ako na to, pričom všetky prísady nájdete v Lidli. Vynikajúce, sýtne a nenáročné na prípravu – ideálne na rodinný obed alebo večeru!
Na prípravu týchto úžasných špagiet budete potrebovať:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkvu
- 1 konzervu paradajkového pretlaku (400 g)
- 200 ml červeného vína
- 300 g špagiet
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie
- Parmezán (na posypanie)
Postup prípravy
Začnite tým, že na panvici rozohrejete olivový olej a pridáte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú. Následne pridajte mleté mäso a opražte ho, až kým nezhnedne, a ochuťte soľou a korením.
Pridajte nastrúhanú mrkvu a nechajte všetko variť niekoľko minút. Potom pridajte červené víno a varte, až kým sa tekutina nezredukuje.
Následne pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 20–30 minút.
Medzitým si uvarte špagety podľa pokynov na obale. Keď sú špagety hotové, sceďte ich a pridajte do omáčky. Dobre premiešajte, aby sa špagety obalili v lahodnej omáčke.
Servírujte horúce, posypané čerstvým parmezánom. Dobrú chuť!