Bravčová krkovička na cesnaku s mascarpone a zemiakmi

Pečená bravčová krkovička s cesnakom, mascarpone a zemiakmi.

Suroviny:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g mascarpone
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Pečená bravčová krkovička s cesnakom, mascarpone a zemiakmi

Postup:

  1. Predhrievajte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Krkovičku poriadne umyte a osušte pomocou kuchynského papiera.
  3. Vložte krkovičku do predhriatej rúry a pečte približne 1,5 hodiny, pokiaľ nebude mäso jemné a dôkladne prepečené. Priebežne ju polievajte vlastnou šťavou.
  4. Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na väčšie kusy. Uvarte ich v osolenej vode, až kým nezmäknú.
  5. Medzitým si olúpte cesnak a na jemno ho nasekajte.
  6. Na panvici si zohrejte olej z olív a pridajte nasekaný cesnak. Orestujte ho do zlatista, keď začne voňať.
  7. Do panvice vložte mascarpone a za stáleho miešania ho nechajte pomaly rozpustiť, kým nevznikne hladká omáčka.
  8. Odstráňte panvicu z ohňa a dochuťte omáčku soľou a čiernym korením podľa preferencie.
  9. Ako náhle sú zemiaky hotové, sceďte ich a nechajte chvíľu vychladnúť.
  10. Rozhodnite, či zemiaky zamiešate do omáčky alebo ich podávate zvlášť. Ak sa rozhodnete pre prvú možnosť, teraz pridajte zemiaky a dôkladne premiešajte.
  11. Vyberte mäso z rúry a nechajte ho chvíľu odpočinúť pred podávaním.
  12. Porciujte mäso na tanier, polejte ho omáčkou a podávajte s uvarenými zemiakmi.

Príjemnú chuť!

 

Bravčová krkovička na cesnaku s mascarpone a zemiakmi -2

2) Bravčová krkovička na cesnaku s mascarpone a zemiakmi

Suroviny:

Na bravčovú krkovičku:

Koľko sa pečú kuracie stehná?

Koľko sa pečú kuracie stehná?

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Na zemiaky:

  • 600 g zemiakov
  • 50 g masla
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 100 g mascarpone
  • Strúhaný syr (napríklad parmezán) na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky s hrúbkou približne 2 cm.
    • V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a oregano. Touto marinádou potrite plátky krkovičky a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.
  2. Smaženie krkovičky:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte marinované plátky krkovičky. Smažte na stredne vysokej teplote približne 5–7 minút z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú prepečené. Po upečení ich odložte a zakryte, aby zostali teplé.
  3. Príprava zemiakov:

    • Zemiaky olúpte, nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode, až kým nebudú mäkké (približne 15–20 minút).
    • Po uvarení zemiaky sceďte a vráťte ich späť do hrnca. Pridajte maslo, soľ, korenie a mascarpone. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili a vytvorila sa hladká zemiaková kaša.
  4. Servírovanie:

    • Na tanier servírujte porciu zemiakovej kaše. Na vrch položte plátok bravčovej krkovičky. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a, ak máte záujem, posypte strúhaným syrom.
  5. Príjemnú chuť!

Tento pokrm je chutný a sýty, ideálny na rodinné obedy alebo večere. Užite si ho!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *