Bravčová krkovička na cesnaku s mascarpone a zemiakmi

Bravčová krkovička na česneku s mascarpone a zemiakmi.

Ingrediencie:

  • 4 kúsky bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g mascarpone
  • 4 veľké zemiaky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčová krkovička na cesnaku s mascarpone a zemiakmi

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Krkovičku očistite a osušte kuchynským papierom.
  3. Vhodit krkovičku do veľkej rúry a pečte ju asi 1,5 hodiny, kým nie je mäso mäkké a dobre prepečené. Pravidelne ju polievajte vlastnou šťavou.
  4. Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na hrubo. Varte ich vo vode soľou, kým nie sú mäkké.
  5. Medzitým olúpajte cesnak a jemne ho nasekajte.
  6. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cesnak. Orestujte ho, kým naberá svetlozlatú farbu a uvoľňuje vôňu.
  7. Do panvice pridajte mascarpone a nechajte ju pomaly rozpustiť za stáleho miešania, kým nemáte hladkú omáčku.
  8. Odstavte panvicu z ohňa a dochuťte omáčku soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Keď sú zemiaky uvarené, odsajte ich a nechajte chvíľu vychladnúť.
  10. Rozhodnite sa, či chcete zemiaky pridať do omáčky alebo ich podávať oddelene. Ak ich chcete pridať do omáčky, pridajte ich teraz a dôkladne premiešajte.
  11. Mäso vyberte z rúry a nechajte ho krátko oddýchnuť pred servírovaním.
  12. Porcujte mäso na tanier, polejte ho omáčkou a podávajte s uvarenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčovú krkovičku:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregano (voliteľne)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Na zemiaky:

  • 600 g zemiakov
  • 50 g masla
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 100 g mascarpone
  • Strúhaný syriček (napr. parmezán) na posypanie (voliteľne)

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubé asi 2 cm.
    • V miske si zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a oregano. Touto marinádou potrite plátky krkovičky a nechajte ich odpočinúť aspoň 30 minút.
  2. Smaženie krkovičky:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte marinované plátky krkovičky. Smažte na stredne vysokej teplote približne 5–7 minút z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Po upečení ich dajte stranou a zakryte, aby zostali teplé.
  3. Príprava zemiakov:

    • Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode, kým nie sú mäkké (približne 15–20 minút).
    • Po uvarení zemiaky sceďte a vráťte ich späť do hrnca. Pridajte maslo, soľ, korenie a mascarpone. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a vznikla hladká zemiaková kaša.
  4. Servírovanie:

    • Na tanier servírujte porciu zemiakovej kaše. Na vrch položte plátok bravčovej krkovičky. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a, ak chcete, posypte strúhaným syrom.
  5. Dobrú chuť!

Tento pokrm je chutný a srdcový, ideálny na rodinné obedy alebo večere. Užite si ho!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *