Príprava bravčového stehna v prírodnom štýle je nesmierne jednoduchá a výsledkom je chutná a šťavnatá pochúťka. Tu je základný recept:
Potrebujete:
- 1 kg bravčového stehna
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Šťava z 1 citróna
Bravčové stehno v prírodnom štýle
Postup:
- Rúru si predhrejte na 160 °C.
- Bravčové stehno dôkladne osušte pomocou papierového uteráka.
- V malej miske zmiešajte cesnak, olivový olej, papriku, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Potom touto zmesou naneste na celé bravčové stehno.
- Vložte stehno na plech do rúry a pečte zhruba 2-3 hodiny, alebo až do úplnej mäkkosti a šťavnatosti mäsa. Pravidelne polievajte stehno jeho vlastnou šťavou.
- Po upečení nechajte stehno odpočívať asi 10 minút pred krájaním. Servírujte s bylinkovou omáčkou a prílohou podľa vašich preferencií.
Príjemnú chuť!
Tento recept na bravčové stehno vyzerá úžasne! Nikdy som si nemyslel, že by som mohol pripraviť niečo také chutné doma. Odkedy som objavil tento recept, pečiem bravčové stehno každý víkend. Je to jednoduché a výsledok je vždy fantastický. Pripravil som ho aj pre svojich priateľov a všetci boli nadšení. Použil som trochu viac cesnaku, pretože mám rád výraznejšie chute, a dodal som aj pár byliniek z mojej záhrady. Určite odporúčam skúsiť to s bylinkovou omáčkou, ktorú uvádzate v recepte – skvele sa hodí k mäsu! Môžem potvrdiť, že aj keď to vyzerá ako náročný pokrm, je to skutočne jednoduché a zvládne to každý. Veľa šťastia všetkým kuchárom! Dúfam, že sa vám bude dariť tak dobre ako mne!
Musím súhlasiť s Kúzelníkom2023! Tento recept je fakt super! Pečenie bravčového stehna sa zdalo byť pre mňa vždy ťažké, ale po vyskúšaní tejto metódy sa mi podarilo urobiť najlepšie stehno v mojom živote! Hlavne tá kombinácia cesnaku a citrónovej šťavy mu dodáva neodolateľnú chuť. Určite si ho pripravím znova na rodinnú oslavu budúci mesiac. Každý si ho určite zamiluje! Ďakujem za takýto skvelý tip na večeru!