Bravčové závitky po taliansky

Bravčové rolády po taliansky predstavujú výborný recept na kvalitný nedeľný obed.

Na prípravu budete potrebovať: Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami.

Bravčové rolády po taliansky sú vynikajúcim jedlom na kvalitný nedeľný obed. Pokiaľ hľadáte presný recept na tento pokrm, rád vám odporučím nasledujúci:

  • Ingrediencie:
    • 4 plátky bravčového mäsa
    • 4 plátky pancetty
    • 4 plátky syra, napríklad mozzarella
    • 1 cibuľa, drobne nakrájaná
    • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
    • 1 lyžička sušenej bazalky
    • 1 lyžička sušeného oregana
    • soľ a čierne korenie podľa vkusu
    • 2 lyžice olivového oleja
    • 400 ml paradajkového pretlaku
    • bylinky na dekoráciu (napr. čerstvá bazalka)
  1. Plátky bravčového mäsa potrieť olejom a ochutiť soľou a korením z oboch strán.
  2. Na každý plátok mäsa uložiť plát pancetty a plát syra. Roládu pevne zrolovať.
  3. Orestovať na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista z oboch strán.
  4. Potom rolády vybrať z panvice a odložiť do tepla.
  5. Na panvici opražiť nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak do sklovita.
  6. Pridať sušené bylinky a paradajkový pretlak. Podľa chuti upraviť soľou a korením.
  7. Rolády vrátiť nazad do panvice a variť na nízkej teplote približne 20 minút, až kým mäso nie je jemné, a ochutiť podľa potreby.
  8. Podávať s hranolkami alebo cestovinami a ozdobiť bylinkami.

Pokiaľ si chcete vyskúšať iný recept, napríklad s pečenými medailónikmi, môžete sa inšpirovať tu.

 

Bravčové závitky po taliansky - 2

2) Bravčové závitky po taliansky

Tento recept čerpá inšpiráciu z typickej talianskej kuchyne, kde sa bravčové mäso bežne kombinuje s bylinkami, syrom a rôznymi druhmi zeleniny. Na prípravu týchto rolád si najprv pripravíme bravčové plátky, ktoré jemne naklebeme a ochutíme soľou a čiernym korením.

Nasledovne si pripravíme plnku, ktorá môže pozostávať napríklad z nasekanej sušenej paradajky, olív, bazalky a strúhaného parmezánu. Táto kombinácia typických talianskych surovín nielenže zvýrazní chuť bravčového mäsa, ale aj prinesie potrebnú dekoráciu. Plátky mäsa naplníme vytvorenou zmesou, zrolujeme ich do rolád a zabezpečíme špáradlom alebo kuchynskou niťou.

Zapekané cestoviny s mrazenou zeleninou

Zapekané cestoviny s mrazenou zeleninou

Čítať viac »

 

Bravčové závitky po taliansky - 3

Rolády je možné opekať na panvici s olivovým olejom pre zlatistú farbu, alebo ich môžete upiecť v rúre, kde sa pekne prepiekajú a získa sa lahodná kôrka. K ich podávaniu sa skvele hodí omáčka na báze paradajok, čerstvá bazalka a posypanie parmezánom.

Ako príloha môžeme zvoliť špagety, ryžu alebo čerstvý šalát, čím vytvoríme dokonale vyvážené jedlo. Bravčové rolády po taliansky sú ideálne na rodinné večere, ale aj na slávnostné príležitosti, kedy určite potešia vašich hostí.

Nie sú len chutné, ale aj veľmi vizuálne atraktívne jedlo, ktoré vás prenesie do slnečného Talianska. Vyskúšajte si pripraviť bravčové rolády po taliansky a vychutnajte si ich v kruhu svojich najbližších!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. SlovenskýKuchár123 píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Bravčové závitky po taliansky vyzerajú veľmi chutne a určite ich vyskúšam. Kombinácia syra a byliniek znie fantasticky. Mám rád jednoduché a chutné recepty, ako tento!

  2. KreatívnyŠéfkuchár píše:

    Wow, toto je presne to, čo potrebujem na nedeľný obed! Bravčové závitky s hroznom a kroketami znejú neuveriteľne. Určite ich pripravím pre rodinu, určite budú nadšení. Ďakujem za skvelý recept!

  3. MňamMňam69 píše:

    Bravčové závitky po taliansky vyzerajú úžasne! Milujem taliansku kuchyňu a tento recept mi spravil radosť. Urobím si ich na víkendový obed. Som si istý, že si pochutnáme všetci spolu!

  4. Jedlík007 píše:

    Tento recept je super! Bravčové závitky sú veľmi chutné a príprava je jednoduchá. Mám rád variť pre rodinu, takže tento recept si určite zapíšem do svojho zoznamu. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. CulinaryExplorer píše:

    Zbožňujem bravčové závitky! Tento taliansky recept vyzerá skvele a už sa teším na jeho prípravu. Kombinácia sušených paradajok a bazalky dodáva jedlu výnimočný nádych. Určite ho vyskúšam!

  6. PohodovýGurmán píše:

    Bravčové závitky po taliansky sú perfektné jedlo na nedeľu! Skvelá kombinácia chutí ma úplne dostala. Určite to vyskúšam s rodinou a verím, že sa nám všetkým bude páčiť.

  7. KuchynskýMág píše:

    Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Bravčové závitky s omáčkou sú ideálne na rodinné večere. Pripraviť ich bude radosť, veľmi sa teším na výsledok! Ďakujem za tip!

  8. _FoodieLover_ píše:

    ‚Bravčové závitky po taliansky‘ – to znie ako sen pre milovníka jedla! Nemôžem sa dočkať, kedy to uvarím doma. Vždy som mala rada kombináciu mäsa so syrom a bylinkami.

  9. $ReceptGuru$ píše:

    ‚Talianske‘ jedlo je vždy dobrý nápad! Tento recept na bravčové závitky má všetko – chuť, vôňu aj estetiku. Už mám hlad len pri čítaní popisu, určite ho vyskúšam.

  10. HappyCooker22 píše:

    Nedeľný obed s bravčovými závitkami? To je skvelý plán! Veľmi ma lákajú ingrediencie v recepte, najmä kombinácia syra a pancetty. Teším sa na túto lahôdku!