Bravčové rolády po taliansky predstavujú výborný recept na kvalitný nedeľný obed.
Na prípravu budete potrebovať: Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami.
Bravčové rolády po taliansky sú vynikajúcim jedlom na kvalitný nedeľný obed. Pokiaľ hľadáte presný recept na tento pokrm, rád vám odporučím nasledujúci:
- Ingrediencie:
- 4 plátky bravčového mäsa
- 4 plátky pancetty
- 4 plátky syra, napríklad mozzarella
- 1 cibuľa, drobne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 2 lyžice olivového oleja
- 400 ml paradajkového pretlaku
- bylinky na dekoráciu (napr. čerstvá bazalka)
- Plátky bravčového mäsa potrieť olejom a ochutiť soľou a korením z oboch strán.
- Na každý plátok mäsa uložiť plát pancetty a plát syra. Roládu pevne zrolovať.
- Orestovať na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista z oboch strán.
- Potom rolády vybrať z panvice a odložiť do tepla.
- Na panvici opražiť nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak do sklovita.
- Pridať sušené bylinky a paradajkový pretlak. Podľa chuti upraviť soľou a korením.
- Rolády vrátiť nazad do panvice a variť na nízkej teplote približne 20 minút, až kým mäso nie je jemné, a ochutiť podľa potreby.
- Podávať s hranolkami alebo cestovinami a ozdobiť bylinkami.
Pokiaľ si chcete vyskúšať iný recept, napríklad s pečenými medailónikmi, môžete sa inšpirovať tu.
2) Bravčové závitky po taliansky
Tento recept čerpá inšpiráciu z typickej talianskej kuchyne, kde sa bravčové mäso bežne kombinuje s bylinkami, syrom a rôznymi druhmi zeleniny. Na prípravu týchto rolád si najprv pripravíme bravčové plátky, ktoré jemne naklebeme a ochutíme soľou a čiernym korením.
Nasledovne si pripravíme plnku, ktorá môže pozostávať napríklad z nasekanej sušenej paradajky, olív, bazalky a strúhaného parmezánu. Táto kombinácia typických talianskych surovín nielenže zvýrazní chuť bravčového mäsa, ale aj prinesie potrebnú dekoráciu. Plátky mäsa naplníme vytvorenou zmesou, zrolujeme ich do rolád a zabezpečíme špáradlom alebo kuchynskou niťou.
Rolády je možné opekať na panvici s olivovým olejom pre zlatistú farbu, alebo ich môžete upiecť v rúre, kde sa pekne prepiekajú a získa sa lahodná kôrka. K ich podávaniu sa skvele hodí omáčka na báze paradajok, čerstvá bazalka a posypanie parmezánom.
Ako príloha môžeme zvoliť špagety, ryžu alebo čerstvý šalát, čím vytvoríme dokonale vyvážené jedlo. Bravčové rolády po taliansky sú ideálne na rodinné večere, ale aj na slávnostné príležitosti, kedy určite potešia vašich hostí.
Nie sú len chutné, ale aj veľmi vizuálne atraktívne jedlo, ktoré vás prenesie do slnečného Talianska. Vyskúšajte si pripraviť bravčové rolády po taliansky a vychutnajte si ich v kruhu svojich najbližších!