Bryndzová nátierka je skvelým pochúťkou na rôzne oslavy, grilovačky a večierky. Avšak, rovnako dobre si ju môžete vychutnať aj v bežný deň s rodinou v pohodlí domova.
Pripravili sme pre vás desiatku receptov, ktoré podrobne vysvetlia, ako dokonale pripraviť túto chutnú nátierku.
Na prípravu bryndzovej nátierky budete potrebovať:
– 250 g bryndze
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu
Postup:
1. Bryndzu rozmačkajte vidličkou v miske.
2. Cibuľu a cesnak veľmi jemne nasekajte.
3. Na panvici rozohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, pričom cibuľa by mala získať sklovitý vzhľad.
4. Potom pridajte k osmahnutej cibuľke bryndzu a zohrievajte ju za stáleho miešania, kým nevytvoríte hladkú zmes.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti, a potom nechajte nátierku vychladnúť.
6. Bryndzovú nátierku môžete servírovať s nasekanou petržlenovou vňaťou navrchu.
7. Ideálne je podávať ju s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Dobrú chuť!

2) Bryndzová nátierka s cibuľou
Na prípravu budeme potrebovať:
– 200 g bryndze
– 1 cibuľu
– 2 polievkové lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Bryndzu jemne rozmačkáme vidličkou alebo roztlačíme do hladka.
2. Cibuľu nakrájame na malé kocky.
3. Na panvici rozpustíme maslo a na ňom cibuľu orestujeme, kým sa nezjemní.
4. Potom vlejeme rozmačkanú bryndzu a miešame, kým sa všetky zložky dobre nespoja.
5. Podľa chuti ochutíme soľou a korením.
6. Hotovú bryndzovú nátierku podávame na chlebíku alebo pečive.
Dobrú chuť!
3) Bryndzová nátierka s tvarohom
Na prípravu bryndzovej nátierky s tvarohom budete potrebovať:
– 200 g bryndze
– 200 g tvarohu
– 1 cibuľu
– 1 strúčik cesnaku
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– čerstvú natierku
Postup prípravy:
1. Najprv si dôkladne očistite cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na malé kúsky.
2. V miske zmiešajte bryndzu a tvaroh, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a miešajte, kým nevznikne hladká hmota.
3. Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa svojich preferencií.
4. Nátierku servírujte na čerstvom chlebe alebo pečive a môžete ju ešte ozdobiť čerstvou natierkou.
Takto jednoducho si môžete pripraviť vynikajúcu bryndzovú nátierku s tvarohom, ktorá výborne chutí na raňajky aj na večeru. Dobrú chuť!
4) Bryndzová nátierka s vajcom
Na prípravu potrebujeme:
– 200 g bryndze
– 2 vajcia
– 1 strúčik cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
1. Bryndzu najprv rozmixujte v mixéri spolu s vajcami, až kým nedosiahne krémovú konzistenciu.
2. Cesnak olúpte a pretlačte do zmesi.
3. Pridajte olej, soľ a korenie podľa chuti a dobre premiešajte.
4. Hotovú nátierku si môžete naservírovať na chlebe alebo pečive.
Bryndzová nátierka s vajcom je výbornou voľbou na raňajky, desiatu alebo večeru. Dobrú chuť!
5) Bryndzová nátierka s pažitkou
Na prípravu potrebujeme:
– 250 g bryndze
– 2 PL masla
– 1 malú cibuľu
– 2 PL nakrájanej pažitky
– soľ
– čierne korenie
Postup:
1. Bryndzu a maslo si nechajte roztopiť na panvici.
2. Pridajte nakrájanú cibuľu a pažitku a ďalej varte, kým sa nátierka nezhustí a nezíska krémovú konzistenciu.nakrájanú cibuľu dusíme, až kým nezmäkne.
3. Odstránime z tepla a pridáme nasekanú pažitku.
4. Dochutíme soľou a korením podľa svojich preferencií.
5. Pomazánku necháme vychladnúť a môžeme ju podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom. Prajeme dobrú chuť!
6) Bryndzová pomazánka s cuketou
Na prípravu potrebujeme:
– 300 g bryndze
– 1 malú cuketu
– 1 strúčik cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
Postup:
1. Bryndzu rozdrobenú vidličkou prenesieme do misy.
2. Cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky.
3. Na panvici zohrejeme olej a krátko orestujeme nasekaný cesnak.
4. Pridáme nakrájanú cuketu a necháme ju orestovať, až kým nezmäkne.
5. Nakoniec do zmesi pridáme rozdrobenú bryndzu a všetko dôkladne premiešame, kým sa ingrediencie pekne prepoja.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Pomazánku môžeme servírovať napríklad na čerstvom chlebe alebo pečive.
Prajeme dobrú chuť!
7) Bryndzová pomazánka s mascarpone
Recept na bryndzovú pomazánku s mascarpone:
Na prípravu potrebujeme:
– 200 g bryndze
– 200 g mascarpone
– 1 strúčik cesnaku
– 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého kôprom
– soľ a korenie podľa chutí
Postup:
1. Bryndzu rozdrvíme vidličkou, až kým nebude hladká.
2. Mascarpone spojíme s rozdrvenou bryndzou.
3. Nastrúhame cesnak a pridáme ho do tejto zmesi.
4. Pridáme nasekaný kôpor, soľ a korenie podľa vlastného vkusu.
5. Všetky suroviny dôkladne premiešame a necháme odpočívať v chladničke minimálne hodinu.
6. Pomazánku servírujeme napríklad na čerstvom chlebe alebo palacinkách.
Prajeme dobrú chuť!

8) Bryndzová pomazánka s jogurtom
Na prípravu potrebujeme:
– 200 g bryndze
– 2 polievkové lyžice plnotučného jogurtu
– 1 strúčik cesnaku
– soľ a korenie podľa preferencií
– 1/2 čerstvej papriky na ozdobenie
– chlieb na podávanie
Postup:
1. Bryndzu jemne nasekáme a prelisujeme do misky. Pridáme jogurt a premiešame do hladka.
2. Nastrúhame cesnak a vmiešame ho do bryndzovej zmesi. Dobre premiešame.
3. Dochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.
4. Pomazánku môžeme ozdobiť čerstvými paprikami a podávať s čerstvým chlebom.
Prajeme dobrú chuť!
9) 2 – Bryndzová pomazánka s jogurtom
Na prípravu bryndzovej pomazánky s jogurtom budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 250 g bryndze
– 1 pohár (200 ml) bieleho jogurtu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 veľkú cibuľu
– 1 lyžicu olivového oleja
– soľ a čierne korenie podľa chutí
– čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky. Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú priesvitné.
2. Bryndzu jemne rozdrvíme vidličkou do misy. Pridáme orestovanú cibuľu a cesnak a premiešame.
3. Do bryndzovej zmesi vmiešame biely jogurt a dôkladne premiešame, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
4. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastného vkusu.
5. Pomazánku môžeme servírovať okamžite, alebo ju necháme odpočívať v chladničke, čo pomôže chutiam sa ešte viac prepojiť.
6. Pred podávaním ozdobíme jemne nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Túto bryndzovú pomazánku s jogurtom môžete podávať s chlebom, palacinkami, zeleninou, alebo ako doplnok k rôznym pokrmom. Je to výborná voľba na slávnostné príležitosti, grilovačky, alebo jednoducho ako obľúbený snack. Prajeme dobrú chuť!
10) Bryndzová pomazánka so slaninou
Na prípravu budeme potrebovať:
– 250 g bryndze
– 100 g slaniny
– 1 cibuľu
– 1 strúčik cesnaku
– soľ, korenie
– nasekanú petržlenovú vňať
– chlieb na podávanie
Postup:
1. Slaninu nakrájame na malé kúsky a na panvici ju orestujeme, až kým nebude chrumkavá. Potom ju preložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sa odsala prebytočná mastnota.
2. Jemne nasekáme cibuľu a cesnak a na tom istom tuku ich osmažíme, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Bryndzu rozdrvíme vidličkou do misky a pridáme orestovanú cibuľu a cesnak.
4. Vmíname chrumkavú slaninu, premiešame a dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
5. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
6. Pomazánku necháme vychladnúť a následne ju podávame s čerstvým chlebom.
Prajeme dobrú chuť!
Verím, že vám tieto recepty pomohli pri príprave a že to pre vás bolo čo najjednoduchšie.
Pečený bôčik - 8x Dokonalý recept | Chutná Vareška

Pečený bôčik na osem spôsobov ktoré som pre vás pripravila. S kyslou kapustou, s ryžou, s jablkami, s karamelom, cesnakom, plnkou a ...
Recipe Ingredients:
5