Dnes vám chcem ukázať ako ja pripravujem bublaninu so špaľdovej múky, tak ako ako ma to učila moja babka. Chutné a jednoduché jedlo. Ochutnajte aj túto hrnčekovú bublaninu s jogurtom.
Bublanina zo špaldovej múky
Bublanina zo špaldovej múky je skvelou voľbou, ak chcete vyskúšať niečo iné a zdravšie. Špalda je tradičné obilie s mnohými výživovými hodnotami a dobrým obsahom vlákniny. Tu je jednoduchý recept na túto špaldovú bublaninu:
Suroviny:
- 200 g špaldovej múky
- 150 g cukru
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 250 ml mlieka
- 50 ml oleja
- ľubovoľné čerstvé ovocie (napr. jahody, maliny, marhule)
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte vajce, cukor a vanilkový cukor, až kým nebudú hladké.
- Pridajte špaldovú múku a prášok do pečiva a dôkladne premiešajte.
- Pomaly pridávajte mlieko a olej a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Pripravte si plech a vymastite ho maslom.
- Nalejte cesto na plech a rovnomerne rozotrite.
- Na cesto rozložte svoje obľúbené čerstvé ovocie.
- Predhrejte rúru na 180 °C a bublaninu pečte približne 30 – 35 minút, kým nezískate zlatistú farbu.
- Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť a podávajte ju s prípadným posypaním práškovým cukrom.
Nech sa vám špaldová bublanina s ovocím vynikajúco podarí a tešte sa z jej zdravého a chutného výsledku!
2)
Bublanina je klasický dezert, ktorý mnohí milujú pre svoju nadýchanú textúru a ovocnú chuť. Dnes vám prinášame recept na bublaninu zo špaldovej múky, ktorá je nielen chutná, ale aj výživná. Špaldová múka dodáva dezertu jedinečnú arómu a zvyšuje jeho nutričné hodnoty.
Ingrediencie na bublaninu
Na prípravu tejto bublaniny zo špaldovej múky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g špaldovej múky
- 150 g cukru
- 4 vajcia
- 250 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 1 balík prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- čerstvé alebo mrazené ovocie (napríklad čučoriedky, maliny alebo jahody)
Postup na prípravu bublaniny
Príprava bublaniny zo špaldovej múky je jednoduchá a zvládne ju každý. Postupujte podľa týchto krokov:
- Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech na pečenie, ktorý vyložíte papierom na pečenie.
- V miske si zmiešajte špaldovú múku s práškom do pečiva.
- V inej miske ušľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom, kým nezískate nadýchanú zmes.
- Pridajte mlieko a olej do vajíčkovej zmesi a dôkladne premiešajte.
- Postupne pridávajte suché ingrediencie k tekutým a miešajte, kým sa všetko spoji.
- Na plech nalejte cesto a rovnomerne rozložte ovocie na vrch.
- Pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo kým nie je bublanina zlatohnedá.
Bublanina zo špaldovej múky je skvelou voľbou na dezert alebo ako sladký snack. Užite si ju s rodinou a priateľmi!
Tento recept na bublaninu zo špaldovej múky vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam. Mám rád, keď môžem pripraviť niečo zdravé a chutné. Špalda je super! Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!
Wow, bublanina zo špaldovej múky je presne to, čo som hľadala! Znie to tak jednoducho a určite bude chutiť fantasticky. Už sa teším, ako si ju pripravím s ovocím, ktoré mám doma.
Tento recept vyzerá veľmi lákavo! Bublanina je skvelý dezert a špaldová múka dodáva niečo extra. Teším sa na pečenie a ochutnanie tejto dobroty. Určite si ju užijeme s rodinou!
Hurá, ďalší recept na bublaninu! Špalda je moje obľúbené obilie a určite sa hodí do tejto sladkej maškrty. Veľmi sa teším na výsledok a ďakujem za inšpiráciu!
Recept na bublaninu so špaldovou múkou ma nadchol! Tak jednoduché suroviny a predsa to môže byť také chutné. Už sa neviem dočkať, kedy ju upečiem pre svoju rodinu.
Bublanina zo špaldovej múky znie fantasticky! Chcem vyskúšať rôzne ovocie ako čučoriedky alebo maliny. Som si istý, že táto verzia bude nielen chutná, ale aj zdravá. Super tip!
‘Bublanina’ mi vždy pripomenie detstvo! Tento recept s špaldovou múkou prinesie nové chute do našej kuchyne. Ďakujem za nápad, určite ho otestujem s deťmi.
‘Bublanina’ so špaldu? To musím skúsiť! Takýto dezert môže byť aj výživný a pritom lahodný. Teším sa na experimentovanie s ovocím podľa chuti!
‘Špalda’ má svoj pôvab, verím, že táto bublanina bude skvelá! Rada pečiem nové veci a tento recept ma veľmi inšpiruje. Ďakujem za úžasnú myšlienku!
Tak toto vyzerá báječne! Bublanina zo špaldovej múky je presne to pravé pre mňa – zdravé a chutné! Už sa neviem dočkať pečenia s čerstvým ovocím z trhu.
Bublanina zo špaldovej múky je super! Vždy som si myslel, že je to zložité, ale tento recept to uľahčuje. Určite to vyskúšam s jahodami, lebo ich mám najradšej. Ďakujem za skvelý tip na zdravé pečenie!
Wow, táto bublanina vyzerá fantasticky! Špaldová múka je určite skvelá voľba pre zdravšie dezerty. Už sa teším, až ju pripravím pre rodinu. Dúfam, že im bude chutiť tak ako mne! Ďakujem za recept!
Tento recept na bublaninu ma veľmi potešil! Rada pečiem a tento jednoduchý spôsob je presne to, čo potrebujem. Špalda je zdravá a chutná. Určite to vyskúšam s malinami, lebo ich mám tiež veľmi rada!
Bublanina zo špaldovej múky vyzerá úžasne! Mám rád ovocné dezerty a tento recept sa mi veľmi páči. Je jednoduchý a rýchly na prípravu. Teším sa na túto dobrotu s rodinou počas víkendu!
Tento recept ma oslovil! Bublanina je mojím obľúbeným dezertom a keďže je zo špaldovej múky, bude aj zdravšia varianta. Už sa teším na pečenie a ochutnávanie s priateľmi. Ďakujem za inšpiráciu!
Juhuu, konečne som našiel jednoduchý recept na bublaninu! Špalda je skvelé obilniny a verím, že dodá dezertu jedinečný nádych. Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím doma s čerstvými čučoriedkami!
! Bublanina zo špaldovej múky? To znie skvele! Veľmi sa mi páči nápad použiť jogurt do cesta – bude vláčne a chutné. Chystám sa skúsiť túto lahôdku už dnes večer ako dezert po večeri.
! Wow! Tento recept na bublaninu vyzerá veľmi lákavo! Špalda má určite úžasnú chuť a pridanie ovocia ju ešte vylepší. Teším sa na experimentovanie v kuchyni s touto dobrotou.
! Bublanina zo špaldovej múky? To znie super! Určite to musím skúsiť počas víkendu so svojimi deťmi – budú nadšené z pečenia spolu so mnou.
Bublanina zo špaldovej múky vyzerá božsky chutne! Milujem ovocné dezerty a myslím si, že táto kombinácia bude úžasná. Teším sa na jej prípravu a už teraz viem, že bude obľúbená aj u mojej rodiny.