Celozrnné cestoviny s tuniakom

Ak máte radi zdravé a výživné jedlo, celozrnné cestoviny s tuniakom sú skvelou voľbou! Tu je jednoduchý recept v slovenskom jazyku, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 200 g celozrnných cestovín (napríklad celozrnné špagety, penne alebo farfalle)
  • 1 konzerva tuniaka v oleji
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
  • 1 plechovka paradajkových krúžkov
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Celozrnné cestoviny s tuniakom

Postup:

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vriacej vode, kým nebudú al dente (mierne tvrdé). Opláchnite ich studenou vodou a nechajte ich bokom.
  2. V panvici rozohrejte olej z tuniaka a orestujte na ňom cibuľu, cesnak a papriku, kým nebudú mäkké.
  3. Pridajte tuniaka spolu s olejom z konzervy na panvicu a jemne ich rozotrite vidličkou na menšie kúsky.
  4. Pridajte paradajkové krúžky a nechajte zmes pomaly variť na miernom ohni asi 10 minút, aby sa ingrediencie navzájom prepojili.
  5. Pridajte uvarené cestoviny na panvicu a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  6. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.

Dúfam, že si tento jednoduchý a chutný recept s celozrnnými cestovinami a tuniakom v slovenskom jazyku užijete! Dobrú chuť!

 

2)

Celozrnné cestoviny s tuniakom sú skvelou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly, zdravý a chutný obed. Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale ponúka aj množstvo živín, ktoré sú potrebné pre zdravú stravu. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup, ako si pripraviť túto lahodnú jedlo.

Ingrediencie

Ako prvé si pripravme všetky potrebné suroviny, aby sme mohli bez problémov pokračovať s varením. Pre 4 porcie budete potrebovať:

  • 250 g celozrnných cestovín
  • 200 g konzervovaného tuniaka (vo vlastnej šťave)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 100 g cherry paradajok
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka alebo petržlen na ozdobu

Postup prípravy

Teraz, keď máme všetky ingrediencie pripravené, môžeme sa pustiť do varenia. Sledujte tento jednoduchý postup:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu, osolte ju a pridajte celozrnné cestoviny. Varíme ich podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút.
  2. Medzitým si na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  3. Pridajte cherry paradajky nakrájané na polovice a varte ďalších 3-4 minúty, kým sa paradajky nezjemnia.
  4. Potom pridajte tuniaka, ktorý ste predtým dobre scedili, a zamiešajte všetko dohromady.
  5. Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a pridajte k zmesi na panvici. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti a krátko premiešame.
  6. Podávajte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom.

Ľahké, zdravé a veľmi chutné! Tento recept na celozrnné cestoviny s tuniakom si zamilujete a určite sa stane vaším obľúbeným pokrmom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *