Ak máte radi zdravé a výživné jedlo, celozrnné cestoviny s tuniakom sú skvelou voľbou! Tu je jednoduchý recept v slovenskom jazyku, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 200 g celozrnných cestovín (napríklad celozrnné špagety, penne alebo farfalle)
- 1 konzerva tuniaka v oleji
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
- 1 plechovka paradajkových krúžkov
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Celozrnné cestoviny s tuniakom
Postup:
- Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale v osolenej vriacej vode, kým nebudú al dente (mierne tvrdé). Opláchnite ich studenou vodou a nechajte ich bokom.
- V panvici rozohrejte olej z tuniaka a orestujte na ňom cibuľu, cesnak a papriku, kým nebudú mäkké.
- Pridajte tuniaka spolu s olejom z konzervy na panvicu a jemne ich rozotrite vidličkou na menšie kúsky.
- Pridajte paradajkové krúžky a nechajte zmes pomaly variť na miernom ohni asi 10 minút, aby sa ingrediencie navzájom prepojili.
- Pridajte uvarené cestoviny na panvicu a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.
Dúfam, že si tento jednoduchý a chutný recept s celozrnnými cestovinami a tuniakom v slovenskom jazyku užijete! Dobrú chuť!
2)
Celozrnné cestoviny s tuniakom sú skvelou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly, zdravý a chutný obed. Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale ponúka aj množstvo živín, ktoré sú potrebné pre zdravú stravu. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup, ako si pripraviť túto lahodnú jedlo.
Ingrediencie
Ako prvé si pripravme všetky potrebné suroviny, aby sme mohli bez problémov pokračovať s varením. Pre 4 porcie budete potrebovať:
- 250 g celozrnných cestovín
- 200 g konzervovaného tuniaka (vo vlastnej šťave)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 100 g cherry paradajok
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka alebo petržlen na ozdobu
Postup prípravy
Teraz, keď máme všetky ingrediencie pripravené, môžeme sa pustiť do varenia. Sledujte tento jednoduchý postup:
- V hrnci priveďte vodu do varu, osolte ju a pridajte celozrnné cestoviny. Varíme ich podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút.
- Medzitým si na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
- Pridajte cherry paradajky nakrájané na polovice a varte ďalších 3-4 minúty, kým sa paradajky nezjemnia.
- Potom pridajte tuniaka, ktorý ste predtým dobre scedili, a zamiešajte všetko dohromady.
- Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a pridajte k zmesi na panvici. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti a krátko premiešame.
- Podávajte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom.
Ľahké, zdravé a veľmi chutné! Tento recept na celozrnné cestoviny s tuniakom si zamilujete a určite sa stane vaším obľúbeným pokrmom. Dobrú chuť!