Celozrnné cestoviny s tuniakom

Pre milovníkov zdravého a výživného jedla sú celozrnné cestoviny s tuniakom výbornou voľbou! Tu je jednoduchý recept v slovenčine, ktorý si môžete vyskúšať:

Potrebné suroviny:

  • 200 g celozrnných cestovín (napríklad celozrnné špagety, penne alebo farfalle)
  • 1 konzerva tuniaka v oleji
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 1 červená paprika, narezaná na pásiky
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Celozrnné cestoviny s tuniakom

Pokyny na prípravu:

  1. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode, kým nebudú al dente (mierne tvrdé). Opláchnite ich studenou vodou a nechajte bokom.
  2. Na panvici rozohrejte olej z tuniaka a orestujte na ňom cibuľu, cesnak a papriku, kým sa nezjemnia.
  3. Na panvicu pridajte tuniaka spolu s olejom z konzervy a jemne ho rozdrvte vidličkou na menšie kúsky.
  4. Pridajte krájané paradajky a nechajte zmes pomaly variť na miernom ohni približne 10 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Následne pridajte uvarené cestoviny na panvicu a všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie skombinovali.
  6. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte teplé.

Dúfam, že si užijete tento jednoduchý a chutný recept na celozrnné cestoviny s tuniakom v slovenčine! Prajem dobrú chuť!

 

Celozrnné cestoviny s tuniakom - 2

Ako dlho môžu byť kuracie prsia v mrazničke?

Ako dlho môžu byť kuracie prsia v mrazničke?

Čítať viac »

2) Celozrnné cestoviny s tuniakom

Celozrnné cestoviny s tuniakom sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly, zdravý a chutný obed. Tento recept je nielen jednoduchý na prípravu, ale poskytuje aj množstvo živín potrebných pre zdravú diétu. Pozrime sa na potrebné suroviny a postup, ako si pripraviť toto lahodné jedlo.

Potrebné suroviny

Na začiatok si nachystajme všetky potrebné ingrediencie, aby sme mohli hladko pokračovať s varením. Na 4 porcie budete potrebovať:

  • 250 g celozrnných cestovín
  • 200 g konzervovaného tuniaka (vo vlastnej šťave)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 100 g cherry paradajok
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka alebo petržlen na dekoráciu
Príprava

Teraz, keď máme všetky ingrediencie pripravené, môžeme sa pustiť do varenia. Sledujte tento jednoduchý postup:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu, osolte ju a pridajte celozrnné cestoviny. Varíme ich podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút.
  2. Medzitým na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, až kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  3. Pridajte cherry paradajky nakrájané na polovice a varte ďalšie 3-4 minúty, kým sa paradajky nezjemnia.
  4. Potom pridajte dôkladne scedeného tuniaka a zamiešajte všetko dohromady.
  5. Keď sú cestoviny hotové, sceďte ich a pridajte do zmesi na panvici. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby a krátko premiešame.
  6. Servírujte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom.

Jednoduché, zdravé a mimoriadne chutné! Tento recept na celozrnné cestoviny s tuniakom si zamilujete a určite sa stane vaším obľúbeným jedlom. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *