Černicový džem bez jadierok

Džem z černíc bez jadierok predstavuje vynikajúcu alternatívu, pretože svojou jemnou a hladkou textúrou umožňuje vychutnať si chuť bez rušivých jadierok. Tu je jednoduchý návod, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 g černíc
  • 400 g cukru
  • 1 citrón
  • Pohár vody

 

Džem z černíc bez jadierok

Postup:

  1. Do hrnca vložte černice, cukor a pohár vody a dôkladne premiešajte.
  2. Pomaly zohrejte zmes na strednom ohni a varte približne 15 minút.
  3. Počas varenia občas zamiešajte, aby sa cukor úplne rozpustil a černice premenili na jemnú konzistenciu podobnú pudingu.
  4. Medzitým si umyte citrón a stiahnite z neho kôru. Následne ho rozkrojte na polovice a vytlačte šťavu.
  5. K džemu pridajte citrónovú šťavu a kôru a všetko dobre premiešajte.
  6. Varenie džemu pokračujte na strednom ohni ešte asi 10-15 minút, alebo pokiaľ džem nezačne hustnúť.
  7. Keď sa džem dokončí, prelejte ho do sterilizovaných pohárov a tie uzavrite.
  8. Nechajte džem vychladnúť pri izbovej teplote a následne ho uložte do chladničky.

Teraz si môžete vychutnať svoju domácu verzia džemu z černíc bez jadierok. Prajem dobrú chuť!

 

Černicový džem bez jadierok - 2

2) Černicový džem bez jadierok

Ingrediencie:

  • 1 kg černíc
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 1 balenie želírovacieho cukru (napríklad 2:1 alebo 3:1, podľa vlastného výberu)
  • 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava černíc:

    Bageta recept

    Bageta recept

    Čítať viac »

    • Dôkladne umyte černice a odstráňte ich stopky. Potom ich presuňte do hrnca.
  2. Püré z černíc:

    • Pomocou tyčového mixéra alebo iného mixéra rozmixujte černice do jemného püré. Ak máte radi hladšie konzistenciu, prepasírujte püré cez sitko na odstránenie jadierok.
  3. Pridanie cukru:

    • Do hrnca s černicovým püré nasypte kryštálový cukor a dobre zamiešajte. Pridajte tiež citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru.
  4. Varíme džem:

    • Hrnček postavte na stredný oheň a privádzajte zmes do varu. Keď začne vrieť, znížte teplotu a varte asi 10-15 minút, pričom pravidelne miešajte.
  5. Pridanie želírovacieho cukru:

    • Po uplynutí varenia pridajte želírovací cukor a opäť zamiešajte. Varíme ešte ďalších 5-10 minút, až kým džem nezačne hustnúť (nasledujte pokyny na obale želírovacieho cukru).
  6. Kontrola hustoty:

    • Odoberte malú lyžičku džemu a položte ju na tanierik. Nechajte ju niekoľko sekúnd vychladnúť a potom skontrolujte, či má požadovanú konzistenciu. Ak je ešte príliš tekutý, pokračujte vo varení ešte niekoľko minút.
  7. Plnenie pohárov:

    • Horúci džem prelievajte do sterilizovaných pohárov. Nezabudnite nechať asi 1 cm priestor od okraja. Poháre uzavrite viečkami a otočte ich hore dnom na niekoľko minút, aby sa vytvoril podtlak.
  8. Uloženie:

    • Po vychladnutí poháre otočte späť a uschovajte na chladnom a temnom mieste.

Podávanie: Džem z černíc je skvelý na natieranie na chlieb, palacinky alebo ako prísada do dezertov. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Wow, černicový džem bez jadierok vyzerá fantasticky! Určite to skúsim, lebo mám rád sladké a jemné konzistencie. Konečne niečo, čo sa dá rýchlo pripraviť. Teším sa na tú chuť!

  2. Kvetinka98 píše:

    Tento recept na černicový džem je super! Milujem černice a bez jadierok je to ešte lepšie. Ďakujem za jednoduchý návod, už sa neviem dočkať, kedy ho urobím pre svoju rodinu!

  3. RoboMik píše:

    Černicový džem bez jadierok? To znie skvelo! Recept je jednoduchý a určite si ho zapamätám. Je fajn mať doma takúto pochúťku na chlieb alebo palacinky. Dobrú chuť všetkým!

  4. MačkaSrdiečko píše:

    Tento černicový džem vyzerá úžasne! Mám rada domáce dobroty a tento recept je presne to, čo potrebujem. Som si istá, že to bude chutiť skvele s raňajkami. Teším sa na experimentovanie v kuchyni!

  5. ZelenýPohár píše:

    Recept na černicový džem bez jadierok ma veľmi zaujal! Je to super spôsob, ako využiť ovocie a mať zdravú pochúťku doma. Ďakujem za tip, určite to vyskúšam počas víkendu!

  6. SlnkoZLato píše:

    Milujem černice a tento džem vyzerá fantasticky! Určite vyskúšam váš recept. Je skvelé vidieť také jednoduché návody na chutné jedlá. Dúfam, že mi výjde rovnako dobre ako vám!

  7. KreatívnaDusička píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Černice sú moje obľúbené ovocie a ten džem musím mať doma. Hladká konzistencia bez jadierok znie ideálne pre moje raňajky alebo dezerty. Už sa teším na výrobu!

  8. _HnedáKočka_ píše:

    ! Tento recept je jednoducho úžasný! Zbožňujem černice a keď sú bez jadierok, je to ešte lepšie. Môžem si predstaviť tú lahodnú chuť s chlebíkom alebo palacinkami.

  9. _TommyCool_ píše:

    #ČernicovýDžem vo mne vzbudzuje radosť! Skvelý recept pre každého milovníka ovocia ako som ja. Rád by som videl viac podobných nápadov na domácu výrobu chutností.

  10. _AnkaMňamka_ píše:

    🙂 Juj, ten černicový džem bez jadierok musí byť vynikajúci! Mám rada sladké dobroty a tento recept ma veľmi potešil. Hneď sa pustím do prípravy.

  11. Radosť123 píše:

    Tento recept na černicový džem bez jadierok je fantastický! Je super jednoduchý a výsledok je lahodný. Milujem, keď si môžem pripraviť niečo doma a to ešte aj takto chutné. Určite vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu!

  12. JasnaHviezda píše:

    Wow, černicový džem bez jadierok znie skvele! Doma máme černice a tento recept sa mi veľmi páči. Určite ho skúsim, je to perfektný spôsob, ako si spríjemniť raňajky. Ďakujem za tip!

  13. ZlatýJablko píše:

    Tak toto je presne to, čo potrebujem! Černicový džem bez jadierok má jemnú konzistenciu a určite bude chutiť úžasne na palacinkách. Teším sa na jeho prípravu podľa vášho receptu. Skvelá práca!

  14. Slniečko2023 píše:

    Už dávno som hľadala jednoduchý recept na černicový džem! Vaša verzia bez jadierok je presne to, čo som potrebovala. Milujem sladké dobroty a tento džem určite patrí medzi moje obľúbené! Ďakujem za zdieľanie!

  15. VeseláMačka píše:

    Černicový džem vyzerá úžasne! Vždy som si myslela, že by bolo fajn mať džem bez rušivých jadierok. Recept je jasný a ľahko zrozumiteľný. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam na raňajky!

  16. HravýZajko píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Černice sú moje obľúbené ovocie a spraviť z nich jemný džem bez jadierok znie ako splnený sen. Určite ho vyskúšam a pridám aj trošku škorice pre extra chuť!

  17. SladkýSen píše:

    Veľmi pekný recept! Černice sú skvelé na jeseň a ja ich milujem vo všetkých formách. Džem bez jadierok vyzerá dokonale hladký a chutný. Už sa teším, až si ho natriem na chlieb.

  18. FunkyBanán píše:

    ‚Wow‘ – takto si predstavujem dokonalý černicový džem! Bez jadierok je ideálny pre deti aj dospelých. Tento recept určite odskúšam s rodinou už tento víkend, ďakujem za inšpiráciu!

  19. -RadosnyKocurik- píše:

    ‚Super!‘ Tento černicový džem sa mi veľmi páči. Mám rád sladké domáce dobroty a verím, že tento bude najlepší zo všetkých! Vďaka za tipy ohľadom prípravy.

  20. -SvetlankovaMyslienka- píše:

    ‚Úžasné!‘ Nikdy by ma nenapadlo robiť černicový džem bez jadierok! Znie to jednoducho skvele a určite to vyskúšam hneď po prečítaní článku. Ďakujem za super nápad!