Cestoviny na provensálsky spôsob

Samozrejme, tu je recept na cestoviny v provensálskom štýle v slovenčine:

Suroviny:

  • 300 g cestovín (napr. špagety alebo penne)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, malé kúsky
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), na kocky
  • 4 paradajky, olúpané a na kocky
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 2 polievkové lyžice čerstvej bazalky, nasekanej
  • 50 g čiernych olív, nasekaných
  • 50 g feta syra, na malé kúsky

 

Cestoviny v provensálskom štýle

Postup:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a uvarte cestoviny podľa inštrukcií na obale. Odcedte a odložte bokom.
  2. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Vhoďte cibuľu a cesnak a restujte, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte papriku a restujte približne 5 minút, kým nezmäkne.
  4. Inserujte paradajky, rozmarín, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte dusiť približne 10 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvorí sa omáčka.
  5. Vmiešajte nasekanú bazalku a olivy. Podľa chuti dochuťte soľou a dreveným korením.
  6. Vložte uvarené cestoviny do omáčky a poriadne premiešajte, aby sa obalili.
  7. Servírujte posypané drobnými kúskami feta syra a prípadne ešte s čerstvou bazalkou.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Cestoviny na provensálsky spôsob - 2

2) Cestoviny na provensálsky spôsob

Cestoviny v provensálskom štýle sú jedno z tých jedál, ktoré vás okamžite prenesú na juh Francúzska. Ich bohatá chuť spolu s čerstvými bylinkami a zeleninou vám prinesú jedinečný kulinársky zážitok. Tento recept je jednoduchý na pripravenie a určite osloví každého malého gurmána vo vašej domácnosti.

Polievka z fazuľových strukov

Polievka z fazuľových strukov

Čítať viac »

Suroviny

Na prípravu cestovín v provensálskom štýle budete potrebovať tieto suroviny:

  • 500 g cestovín (napríklad tagliatelle)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 cuketa, nakrájaná na krúžky
  • 200 g cherry paradajok, rozdelených na polovice
  • 2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • čerstvá bazalka alebo petržlen na ozdobenie

 

Príprava

Teraz, keď máte všetky ingrediencie pripravené, môžeme sa pustiť do varenia:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu, osolte a varte cestoviny podľa pokynov na obale na al dente. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nie sú mäkké a voňavé.
  3. Pridajte červenú papriku a cuketu, varte ďalších 5 minút. Potom pridajte cherry paradajky, tymián a oregano. Pokračujte vo varení, až kým sa paradajky nezačnú jemne rozpadávať.
  4. Pridajte uvarené cestoviny k zelenine. Dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  5. Podávajte horúce, ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom.

Cestoviny v provensálskom štýle sú nielen chutné, ale aj plné farieb a vôní. Tento jednoduchý recept určite poteší vašu rodinu a priateľov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *