Cestoviny na provensálsky spôsob

Určite, tu je recept na cestoviny pripravené na provensálsky spôsob v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín (napr. špagety alebo penne)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), nakrájaná na kúsky
  • 4 paradajky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 čajová lyžička suchého rozmarínu
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice čerstvej bazalky, nasekané
  • 50 g čiernych olív, nasekaných
  • 50 g feta syra, na drobné kúsky

 

Cestoviny na provensálsky spôsob

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a uvaríte cestoviny podľa návodu na obale. Odcedte a nechajte bokom.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte papriku a orestujte ju približne 5 minút, kým sa zmäkne.
  4. Pridajte paradajky, rozmarín, oregano, soľ a čierne korenie. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvorí sa omáčka.
  5. Pridajte nasekanú bazalku a olivy. Dochutte podľa potreby soľou a korením.
  6. Pridajte uvarené cestoviny do omáčky a premiešajte, aby boli cestoviny dobre obalené.
  7. Podávajte s drobnými kúskami feta syra a prípadne posypte ďalšou čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *