Cestoviny na provensálsky spôsob

Určite, tu je recept na cestoviny pripravené na provensálsky spôsob v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 300 g cestovín (napr. špagety alebo penne)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), nakrájaná na kúsky
  • 4 paradajky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 čajová lyžička suchého rozmarínu
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice čerstvej bazalky, nasekané
  • 50 g čiernych olív, nasekaných
  • 50 g feta syra, na drobné kúsky

 

Cestoviny na provensálsky spôsob

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a uvaríte cestoviny podľa návodu na obale. Odcedte a nechajte bokom.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte papriku a orestujte ju približne 5 minút, kým sa zmäkne.
  4. Pridajte paradajky, rozmarín, oregano, soľ a čierne korenie. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvorí sa omáčka.
  5. Pridajte nasekanú bazalku a olivy. Dochutte podľa potreby soľou a korením.
  6. Pridajte uvarené cestoviny do omáčky a premiešajte, aby boli cestoviny dobre obalené.
  7. Podávajte s drobnými kúskami feta syra a prípadne posypte ďalšou čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

 

2)

Cestoviny po provensálsky sú jedným z tých jedál, ktoré vás okamžite prenesú na juh Francúzska. Ich bohatá chuť kombinovaná s čerstvými bylinkami a zeleninou vám poskytnú nezabudnuteľný kulinársky zážitok. Tento recept je jednoduchý na prípravu a osloví každého malého gurmána vo vašej domácnosti.

Ingrediencie

Na prípravu cestovín po provensálsky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g cestovín (napríklad tagliatelle)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 cuketa, nakrájaná na kolieska
  • 200 g cherry paradajok, rozdelených na polovice
  • 2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka alebo petržlen na ozdobenie

 

Postup

Teraz, keď máte všetky ingrediencie pripravené, môžeme sa pustiť do varenia:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a varte cestoviny podľa pokynov na obale do al dente. Po uvarení ich sceďte a nechajte bokom.
  2. Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nie sú mäkké a voňavé.
  3. Pridajte červenú papriku a cuketu, varte ďalších 5 minút. Potom pridajte cherry paradajky, tymián a oregano. Pokračujte vo varení, kým paradajky nezačnú jemne rozpadávať.
  4. Pridajte uvarené cestoviny k zelenine. Dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  5. Podávajte horúce, zdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenom.

Cestoviny po provensálsky sú nielen chutné, ale aj plné farieb a vôní. Tento jednoduchý recept určite poteší vašu rodinu a priateľov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *