Určite, tu je recept na cestoviny pripravené na provensálsky spôsob v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 300 g cestovín (napr. špagety alebo penne)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), nakrájaná na kúsky
- 4 paradajky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1 čajová lyžička suchého rozmarínu
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice čerstvej bazalky, nasekané
- 50 g čiernych olív, nasekaných
- 50 g feta syra, na drobné kúsky
Cestoviny na provensálsky spôsob
Postup:
- V hrnci osolte vodu a uvaríte cestoviny podľa návodu na obale. Odcedte a nechajte bokom.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte papriku a orestujte ju približne 5 minút, kým sa zmäkne.
- Pridajte paradajky, rozmarín, oregano, soľ a čierne korenie. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút, kým sa paradajky rozpadnú a vytvorí sa omáčka.
- Pridajte nasekanú bazalku a olivy. Dochutte podľa potreby soľou a korením.
- Pridajte uvarené cestoviny do omáčky a premiešajte, aby boli cestoviny dobre obalené.
- Podávajte s drobnými kúskami feta syra a prípadne posypte ďalšou čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!