Pripravte si jednoduchý recept na cestoviny s omáčkou z húb:
Suroviny:
- 250 g cestovín (napríklad špagety, penne alebo farfalle)
- 300 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny alebo hnedé huby)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 250 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- parmezán na posypanie
Recept na cestoviny s omáčkou z húb
Postup:
- V hrnci varíme cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Následne ich scedíme.
- Na strednom ohni v panvici rozpustíme maslo. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme ich do zlato-hnedej farby.
- Pridáme nasekané huby a varíme asi 5 minút, kým zmäknú a neuvoľnia svoju šťavu.
- Teplotu znížime a pridáme smotanu. Pomaly premiešavame s hubami.
- Necháme omáčku povariť asi 5 minút, aby sa zahustila a vylepšila chuť.
- Cestoviny pridáme do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- Podávame na tanieri a posypeme parmezánom alebo iným obľúbeným syrom.
Dobrú chuť!
2) Cestoviny s hubovou omáčkou recept
Ak máte záujem o chutný a jednoduchý recept na večeru, cestoviny s omáčkou z húb sú skvelou voľbou. Tento pokrm je nielen rýchlo pripravený, ale aj veľmi lahodný. Kombinácia čerstvých húb, smotany a cestovín vás určite ohromí. Pozrime sa na potrebné ingrediencie a postup ich prípravy.
Na tento recept budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g cestovín (napríklad tagliatelle alebo fettuccine)
- 200 g čerstvých húb (najlepšie šampiňóny)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml smotany na varenie
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Na posypanie parmezán (nepovinné)
Postup na prípravu cestovín s omáčkou z húb
1. Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Keď sú hotové, scedíme ich a uložíme nabok.
2. Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne.
3. Potom pridajte nasekané huby a cesnak. Smažte ďalších 5-7 minút, kým sa huby nezjemnia a neuvoľnia svoju šťavu.
4. Znížte teplotu a vlejte smotanu na varenie. Miešajte, kým omáčka nezohreje a nezačne hustnúť. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
5. Na záver pridajte uvarené cestoviny do hubovej omáčky a dôkladne premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila. Podľa želania môžete posypať nastrúhaným parmezánom.
6. Servírujte teplé a vychutnajte si chutne pripravené cestoviny s omáčkou z húb!