Predstavujeme vám recept na polievku z čínskej kapusty s mäsovými guľkami:
Ingrediencie:
- 250 g mletého mäsa (môže byť hovädzie, bravčové alebo kuracie)
- 1 vajce
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 200 g čínskej kapusty (napríklad bok choy alebo napa kapusta)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica rybacej omáčky
- 1 polievková lyžica sezamového oleja
- strúhaný zeler a čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Polievka z čínskej kapusty s mäsovými guľkami
Príprava:
- V miske spojte mleté mäso, vajce, nakrájaný cesnak, nastrúhaný zázvor, soľ a čierne korenie. Z tejto zmesi formujte malé guľky.
- V hrnci zohrejte zeleninový vývar a pridajte čínsku kapustu. Varíme približne 5 minút, kým kapusta nezmäkne.
- Do hrnca pridajte sójovú omáčku, rybaciu omáčku a sezamový olej. Nechajte prevrieť.
- Opatrne vložte mäsové guľky do polievky a varíme asi 5-7 minút, kým sú úplne uvarené.
- Podávajte horúcu polievku ozdobenú strúhaným zelerom a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si vychutnáte túto polievku z čínskej kapusty s mäsovými guľkami!
2) Čínska kapustová polievka s mäsovými guľkami
Polievka z čínskej kapusty s mäsovými guľkami je výnimočné jedlo, ktoré si obľúbite s rodinou alebo priateľmi. Je to chutná a výživná polievka, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a zahreje v chladných dňoch. Teraz si ukážeme, akým spôsobom si ju pripravíte.
Ingrediencie na polievku
Na výrobu čínskej kapustovej polievky budete potrebovať:
- 200 g jemne mletého mäsa (bravčové alebo kuracie)
- 1 menšiu hlávku čínskej kapusty
- 1 mrkvu
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky
- soľ a korenie podľa chuti
- sezamový olej na opraženie
Postup prípravy polievky
Začnite tvorbou mäsových guľiek. V miske zmiešajte mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a korenie. Vytvarujte malé guľôčky a odložte ich na bok.
Na panvici zohrejte sezamový olej a opražte na ňom mrkvu nakrájanú na kolieska. Potom pridajte na kocky nakrájanú čínsku kapustu a pár minút ju poduste. Následne do panvice pridajte kurací vývar a mäsové guľky. Varíme, kým sú guľky hotové a kapusta mäkká.
Na záver pridajte sójovú omáčku, zohrejte a podávajte horúcu. Táto čínska kapustová polievka vám určite prinesie pocit pohody a uspokojenia!