Cuketa plnená mletým mäsom

Cuketu by som jedla každý deň. No tento spôsob milujeme všetci v domácnosti.
No a konečne tu máme pekné leto v ktorom nám práve na záhrade rastú cuketu. A vedeli ste, že v poslednej dobre je práve cuketa, tak často skloňovaná zelenina na ineternete a sociálnych sieťach.

Kto by z nás pred pár rokmi poedal, že sa cuketa bude u nás doma tak húfne konzumovať. Už len cukotový slaný koláč je milým prekvapením, ako sa dá cuketa použiť.

A vedeli ste, že je aj veľmi zdravá a ma dos vitamínv a stopových prkov. Ktoré sú viac než vhodné pre naše zdravie.

 

Cuketa plnená mletým mäsom

Tohle je jediný způsob, jak vařím cukety s mletým masem - super chutný recept.

Cuketa plnená mletým mäsom je vynikajúce jedlo, ktoré sa dá pripraviť jednoducho a chutne. Ak máte radi kombináciu zeleniny a mäsa, určite si túto receptúru zamilujete.

Ingrediencie:

  • 2 cukety
  • 300 g mletého mäsa (môžete použiť hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 vajce
  • Strúhanka
  • Soľ, korenie (podľa chuti)
  • Olej na smaženie

Postup:

  1. Cuketu dôkladne opláchnite a nakrájajte na polovice podľa predpokladanej veľkosti porcie. Vydlabte stred cukety pomocou lyžičky a odložte ho na neskôr.
  2. V panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte mäso a opražte ho, kým sa nerozpadne na malé kúsky. Pridajte nakrájanú paradajku a miešajte ešte pár minút.
  4. Vložte vydlabaný stred cukety do panvice a pokračujte v miešaní, až kým sa všetky ingrediencie dobre spoja.
  5. Dochutite soľou a korením podľa chuti. Nezabudnite ochutnať zmes, aby ste mali istotu, že je dobre dochutená.
  6. Naplňte polovičky cukiet mletým mäsom a použite lyžičku na ich zarovnanie.
  7. V mise rozmiešajte vajce a v druhej miske si pripravte strúhanku. Cuketové polovičky namočte do vajcia a potom ich obaľte vo strúhanke.
  8. Na panvici zohrejte olej a na strednej teplote opečte cukety zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezmäknú.
  9. Hotové cuketové polovičky môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovým pyré.

Tento recept vám ponúkne originálnu a zdravú alternatívu ako si vychutnať mäsovo-zeleninové jedlo. Skúste sa pustiť do prípravy cukety plnenej mletým mäsom a uvidíte, že bude chutiť úžasne!

 

2)

Cuketa plnená mletým mäsom je obľúbeným jedlom, ktoré spojí celú rodinu pri stole. Tento recept je nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Pripravte sa na lahodný zážitok, ktorý ozvláštni váš jedálniček!

Ingrediencie na cuketu plnenú mletým mäsom

Na prípravu tejto dobroty budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 väčšie cukety
  • 500 g mletého mäsa (mix hovädzieho a bravčového)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 100 g ryže
  • 200 ml paradajkovej omáčky
  • Strúhaný syr na posypanie

Postup prípravy

Začnite tým, že cuketu umyjete a pozdĺžne rozkrojíte na polovicu. Vyberte stred, aby ste vytvorili priestor na plnku. Na panvici na mále rozohrejte trošku oleja a pridajte na jemno nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezačnú zlatnúť.

Pridajte mleté mäso, osolte a okoreňte. Zmes varte na strednom ohni asi 10 minút. Následne pridajte uvarenú ryžu, sladkú papriku a paradajkovú omáčku. Všetko dobre premiešajte a nechajte na sporáku ešte 5 minút, aby sa chute spojili.

Plňte pripravené cukety touto zmesou a vložte ich do predhriatej rúry na 180 °C na 25-30 minút. Tesne pred dopečením posypte strúhaným syrom a nechajte zapiecť do zlatista. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Boska Konstantin píše:

    Článok je veľmi zaujímavý a recept na cuketu plnenú mletým mäsom vyzerá skvelo! Určite ho vyskúšam.

  2. Londrejkova píše:

    Cuketa je skvelá zelenina a tento spôsob prípravy sa mi veľmi páči. Teším sa, že máme pekné leto a môžeme ju pestovať aj doma.

  3. Tadeas58 píše:

    Recept na cuketu plnenú mletým mäsom je naozaj lahodný. Určite vyskúšam tento jednoduchý spôsob prípravy. Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *