Dubákové cestoviny recept

Nasledujúci recept sa týka húsenkových cestovín:

Zloženie:

  • 300 g cestovín (napríklad penne)
  • 2 plátky bielej slaniny, nakrájané na drobné kusy
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g mascarpone syra
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlen alebo bazalka)

 

Recept na húsenkové cestoviny

Príprava:

  1. Vo veľkom hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale. Po dokončení ich scedíme a odložíme stranou.
  2. Na panvici roztopíme trošku masla alebo olivového oleja a orestujeme slaninu do zlatista.
  3. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým cibuľa nezjemní.
  4. Stiahneme teplotu a vmiešame smotanu na varenie a mascarpone. Pomaly zahrejeme, aby sa zmes zahustila.
  5. Do panvice pridáme strúhaný parmezán a necháme ho roztopiť. Podľa chuti dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Pridáme uvarené cestoviny do panvice a dôkladne premiešame, aby sa zmes rovnomerne rozložila.
  7. Podávame cestoviny s dubákovou omáčkou okamžite a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Verím, že vám tento recept bude chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Dubákové cestoviny recept - 2

Kelová polievka s cesnakovou klobáskou (Caldo Verde)

Kelová polievka s cesnakovou klobáskou (Caldo Verde)

Čítať viac »

2) Dubákové cestoviny recept

Prajete si objaviť originálny recept na chutné a jedinečné jedlo? Cestoviny s dubákmi sú skvelou voľbou pre fanúšikov húb a talianskej gastronómie. Tento recept vám prezradí, ako pripraviť dokonalé húsenkové cestoviny, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu húsenkových cestovín budú potrebné tieto ingrediencie:

  • 300 g čerstvých dubákov
  • 250 g cestovín (napríklad tagliatelle)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bazalka na dekoračné účely

Postup prípravy húsenkových cestovín

Pripravte sa na gastronomický zážitok! Nasledujte tieto jednoduché kroky:

  1. Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Scedte ich a odložte na bok.
  2. Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte, až bude cibuľa priesvitná.
  3. Pridajte nakrájané dubáky a varte, kým nie sú mäkké a nezačnú zlatnúť.
  4. Následne pridajte smotanu a parmezán do panvice, dôkladne premiešajte a nechajte zmes variť, kým sa trochu zahustí.
  5. Nakoniec pridajte uvarené cestoviny a ochutnajte so soľou a korením. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou.
  6. Podávajte s čerstvou bazalkou ako dekoráciu!

Týmto spôsobom získate chutné húsenkové cestoviny, ktoré sú ideálne na obed alebo večeru. Nezabudnite si vychutnať každé sústo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *