Nasledujúci recept sa týka húsenkových cestovín:
Zloženie:
- 300 g cestovín (napríklad penne)
- 2 plátky bielej slaniny, nakrájané na drobné kusy
- 1 cibuľa, nasekaná na jemné kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 200 ml smotany na varenie
- 200 g mascarpone syra
- 100 g strúhaného parmezánu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napr. petržlen alebo bazalka)
Recept na húsenkové cestoviny
Príprava:
- Vo veľkom hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale. Po dokončení ich scedíme a odložíme stranou.
- Na panvici roztopíme trošku masla alebo olivového oleja a orestujeme slaninu do zlatista.
- Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým cibuľa nezjemní.
- Stiahneme teplotu a vmiešame smotanu na varenie a mascarpone. Pomaly zahrejeme, aby sa zmes zahustila.
- Do panvice pridáme strúhaný parmezán a necháme ho roztopiť. Podľa chuti dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Pridáme uvarené cestoviny do panvice a dôkladne premiešame, aby sa zmes rovnomerne rozložila.
- Podávame cestoviny s dubákovou omáčkou okamžite a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Verím, že vám tento recept bude chutiť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Dubákové cestoviny recept
Prajete si objaviť originálny recept na chutné a jedinečné jedlo? Cestoviny s dubákmi sú skvelou voľbou pre fanúšikov húb a talianskej gastronómie. Tento recept vám prezradí, ako pripraviť dokonalé húsenkové cestoviny, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu húsenkových cestovín budú potrebné tieto ingrediencie:
- 300 g čerstvých dubákov
- 250 g cestovín (napríklad tagliatelle)
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml smotany na varenie
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- bazalka na dekoračné účely
Postup prípravy húsenkových cestovín
Pripravte sa na gastronomický zážitok! Nasledujte tieto jednoduché kroky:
- Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Scedte ich a odložte na bok.
- Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte, až bude cibuľa priesvitná.
- Pridajte nakrájané dubáky a varte, kým nie sú mäkké a nezačnú zlatnúť.
- Následne pridajte smotanu a parmezán do panvice, dôkladne premiešajte a nechajte zmes variť, kým sa trochu zahustí.
- Nakoniec pridajte uvarené cestoviny a ochutnajte so soľou a korením. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny obalili omáčkou.
- Podávajte s čerstvou bazalkou ako dekoráciu!
Týmto spôsobom získate chutné húsenkové cestoviny, ktoré sú ideálne na obed alebo večeru. Nezabudnite si vychutnať každé sústo!