Tu je jednoducho vykonateľný recept na fašírky z divinového mäsa:
Potrebné suroviny:
- 500 g mletého divinového mäsa (napríklad z srnčej, jeleniej alebo diviačej)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 vajíčko
- 3 plátky suchého chleba, namočené vo vode alebo mlieku
- soľ a mleté čierne korenie podľa potreby
- olej na smaženie
Recept na fašírky z divinového mäsa
Návod na prípravu:
- Na úvod namočte suchý chlieb do vody alebo mlieka a nechajte ho zmäknúť. Následne chlieb dobre vyžmýkajte a odložte na bok.
- V miske skombinujte mleté divinové mäso, nasekanú cibuľu, rozdrvený cesnak a vajíčko. Pridajte zmäknutý chlieb a celú zmes dôkladne premiešajte, aby sa jednotlivé suroviny spojili.
- Podľa chuti dosolite a okorenite, potom opäť premiešajte, aby sa korenie rozložilo rovnomerne.
- Vytvarujte získanú zmes do guľatých fašírok, v závislosti od vašich preferencií.
- Rozohrievajte panvicu na strednom ohni a pridajte trochu oleja. Keď je panvica dostatočne horúca, umiestnite na ňu fašírky a opečte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a dôkladne sa prepečú.
- Hotové fašírky z diviny môžete servírovať spolu s prílohami, ako sú dusené zemiaky, kapusta alebo zeleninový šalát.
Dúfam, že si na týchto skvelých fašírkach z divinového mäsa pochutíte!
2) Fašírky z diviny recept
Fašírky z divinového mäsa sú pochúťkou, ktorá nadchne každého vo vašej domácnosti. Tento recept ponúka unikátne spojenie chutí a kreatívny prístup k tradičnej kuchyni. V nasledujúcich riadkoch vám prekážeme postup, ako vyčarovať fašírky, ktoré urobia radosť vašim chuťovým pohárikom a prekvapia hostí.
Na pripravenie prvotriednych fašírok z diviny budete potrebovať:
- 500 g mletého divinového mäsa (napríklad z jelenieho alebo diviačieho)
- 1 väčšia cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajíčka
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky (napríklad petržlenová vňať a tymián)
- olej na smaženie
Postup na prípravu fašírok z diviny
Na začiatku v hlbokej miske skombinujte mleté divinové mäso s nasekanou cibuľou, cesnakom a vajíčkami. Následne pridajte strúhanku, soľ, korenie a nastrúhané bylinky.
Vsetko pozorne premiešajte, aby sa suroviny dôkladne prepojili. Zmes nechajte odpočívať asi 30 minút v chladničke. Po uplynutí tohto času vytvarujte fašírky do preferovanej veľkosti.
Fašírky smažte na dostatočne rozhorúčenom oleji z oboch strán do zlatista. Výborne sa podávajú s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom, čím sa chute krásne doplnia.
Záver a tipy na servírovanie
Fašírky z divinového mäsa sú vynikajúcim jedlom na rodinné oslavy, ale aj na bežné večere. Vyskúšajte našu receptúru a presvedčte sa, aké chutné a originálne jedlo dokážete pripraviť len z pár kvalitných ingrediencií.
Nezabudnite experimentovať s rôznymi bylinkami a prísadami, aby ste dosiahli unikátny zážitok! Bon appétit!