Frankfurtská polievka Bonvivani

Frankfurtská polievka Bonvivani patrí medzi najobľúbenejšie recepty tejto jedinečnej značky. Je to sýta polievka s príjemným korením a francúzskou horčicou, ktorá vyrazí dych nielen vynikajúcou chuťou, ale aj bohatými vôňami. Ak sa rozhodnete variť túto polievku, môžete si vybrať z dvoch receptov.

 

Ingrediencie:

  • 500 g frankfurtských klobás
  • 3 veľké zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plátku paradajky
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 pohár vody
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička francúzskej horčice
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na varenie

Príprava:

1. Zemiaky a mrkvy očistite a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nakrájajte na malé kúsky. Paradajku nakrájajte na malé kocky.

2. Klobásy nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte olej a orestujte klobásy do zlatista.

3. Na druhej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zrnká stanú mäkkými. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky, dusíme asi 10 minút.

4. Pridajte nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, worcesterskú omáčku a lyžičku francúzskej horčice. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Nechajte variť asi 15 minút, kým sa zelenina úplne nezmäkne.

5. Pridajte klobásy do polievky a najmä slaťte do varu.

6. Podávajte s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Frankfurtská polievka Bonvivani

Recept 2: Frankfurtská polievka Bonvivani

Ingrediencie:

  • 500 g frankfurtských klobás
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár paradajkového pretlaku
  • 1 pohár vody
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička octu
  • 1 polievková lyžica olej
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička korenia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

Príprava:

1. Zemiaky a mrkvy očistite a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nakrájajte na malé kúsky.

2. Klobásy nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte olej a orestujte klobásy do zlatista.

3. Na druhej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zrnká stanú mäkkými. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak, dusíme asi 10 minút.

4. Do zeleniny pridajte polievkovú lyžicu hladkej múky a premiešajte. Pridajte pohár paradajkového pretlaku, pohár vody, lyžicu cukru a lyžicu octu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

5. Nechajte variť asi 15 minút, kým sa zelenina úplne nezmäkne.

6. Pridajte klobásy do polievky a nechajte zmes premiešať do varu.

7. Podávajte s petržlenovou vňaťou.

Ak ste fanúšikom frankfurtskej klobásy, určite si musíte vyskúšať tento recept na frankfurtskú polievku Bonvivani. Okrem toho, že je plná výživy, je aj veľmi jednoduchá na prípravu. Vynikajúcou voľbou je použitie kvalitných ingrediencií, ktoré zvýraznia chuť a vôňu tejto polievky. Stačí si len vybrať jeden z receptov a zneškodniť tácku plnú jemnej Frankfurtskej polievky Bonvivani.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *