Na prípravu guláša s mletým mäsom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 gramov mletej hovädziny
- 2 cibule, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 papriky, narezané na prúžky
- 2 paradajky, pokrájané na kocky
- 2 polievkové lyžice bravčovej masti
- 2 polievkové lyžice mletej papriky
- čerstvý kôpor na dochutenie
- soľ a korenie podľa osobnej preferencie
Guláš s mletým mäsom
Postup:
- Na strednom ohni rozohrejte bravčovú masť v hrnci.
- Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista.
- Vložte mleté mäso a dusíme, kým nezhnedne; dbajte na pravidelné miešanie.
- Pridajte mletú papriku a restujte ju spolu s mäsom asi minútu.
- Potom pridajte nakrájané papriky a paradajky a za stáleho miešania varte asi 10-15 minút, kým sa zelenina nezjemní.
- Ochutnajte soľou a korením podľa potreby.
- Podávajte s čerstvým kôprom na dozdobenie.
Guláš s mletým mäsom je výborným jedlom, ktoré sa podáva s chlebom, knedľami alebo cestovinami. Dúfam, že si ho užijete!
2) Guláš s mletým mäsom
Medzi populárne jedlá mnohých domácností patrí guláš s mletým mäsom. Jeho príprava je nenáročná a výsledok je vždy výborný. V tomto recepte vám predstavíme ingrediencie a dôkladne opíšeme postup, aby ste si mohli pripraviť dokonalý guláš.
Ingrediencie pre váš guláš
Na vynikajúci guláš budete potrebovať: 500g mletého mäsa (môže byť hovädzie alebo bravčové), 2 stredne veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 červené papriky, 4 stredne veľké zemiaky, 1 plechovku fazule, 500 ml paradajkovej šťavy, 2 polievkové lyžice papriky, soľ a korenie podľa preferencie, a olivový olej na opraženie. Nezabúdajte si pripraviť aj čerstvé bylinky na ozdobenie, ako je petržlen.
Postup na prípravu guláša
Začnite opražením nasekanej cibule a cesnaku na panvici s trochou olivového oleja, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom pridajte mleté mäso a miešajte, až kým nezhnedne. Pridajte narezané papriky a nadrobno nakrájané zemiaky.
Nezabúdajte na význam korenia – pridajte papriku, soľ a korenie, aby ste zvýraznili chuť. Následne vlejte paradajkovú šťavu a nechajte všetko variť na strednom ohni približne 30 minút, kým zemiaky nezmäknú. Na konci varenia pridajte fazuľu a ešte raz premiešajte.
Podávajte horúci guláš dozdobený čerstvými bylinkami a vychutnajte si túto bohatú a chutnú časť domácich jedál!