Dark Mode Light Mode

Hokkaido polievka so zemiakmi

Hokkaido polievka so zemiakmi Hokkaido polievka so zemiakmi
Hokkaido polievka so zemiakmi

Recept na Hokkaido polievku so zemiakmi:

Potrebujeme:
– 1 malú hokkaido tekvicu
– 2 zemiaky
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať

 

Advertisement

Hokkaido polievka so zemiakmi

Postup:
1. Tekvicu dôkladne umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na väčšie kusy. Zemiaky ošúpeme a rozkrájame na menšie časti, aby sa ľahšie uvarili a boli vhodné na ďalšie spracovanie v recepte.
2. Na pánvi rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Krátko ich orestujeme, kým nezmäknú a nezozlatnú.
3. Do pánvičky vložíme tekvicu a zemiaky, pridáme zeleninový vývar. Varíme asi 15-20 minút, až kým tekvica a zemiaky nie sú dostatočne mäkké.
4. Všetko zmiešame dohladka pomocou mixéra, až dosiahneme polievkovú konzistenciu. Ak preferujete jemnejšiu polievku, môžete ju preliať cez sitko alebo prešľahať šľahačkou.
5. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru.
6. Polievku podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a (voliteľne) ju pokvapkáme troškou smotany.

Hokkaido polievka so zemiakmi je jednoduché, ale lahodné a sýte jedlo, ktoré môžeme servírovať ako hlavný chod. Prajeme dobrú chuť!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Biela fazuľová polievka na sladko

Biela fazuľová polievka na sladko

Next Post
Polievka pri diéte

Polievka pri diéte

Advertisement