Hokkaido tekvicová polievka

Hokkaido tekvica je vynikajúcou voľbou na prípravu chutnej a zdravej polievky. Tu je jednoduchý recept na Hokkaido tekvicovú polievku:

Suroviny:

  • 1 hokkaido tekvica (asi 1 kg)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Hokkaido tekvicová polievka

Postup:

  1. Hokkaido tekvicu dôkladne očistite, rozkrojte na polovice a vydlabte semennú časť. Nakrájajte na menšie kocky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridajte nakrájanú tekvicu a orestujte ju krátko spolu s cibuľou.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte soľ a korenie.
  6. Varíme asi 15 – 20 minút, kým tekvica nezmäkne.
  7. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
  8. Pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte.
  9. Podľa chuti pridajte ďalšiu soľ a korenie, ak je to potrebné.
  10. Polievku podávajte teplú, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si vychutnáte túto lahodnú Hokkaido tekvicovú polievku!

 

2)

Ak hľadáte skvelý recept na polievku, ktorá vás zahreje a ulahodí vašim chuťovým pohárikom, určite by ste mali vyskúšať hokkaido tekvicovú polievku. Hokkaido tekvica je jedinečná svojou sladkastou chuťou a krémovou textúrou, čo ju robí ideálnou pre chutné a výživné polievky.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu tejto vynikajúcej polievky budete potrebovať:

  • 1 hokkaido tekvicu
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • čerstvý koriander alebo petržlen na ozdobenie

Postup na Prípravu Polievky

Príprava hokkaido tekvicovej polievky je veľmi jednoduchá. Najprv si umyjeme a nakrájame hokkaido tekvicu na malé kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a mrkvu na kolieska. Rozohrejeme olivový olej v hrnci na strednej teplote a pridáme cibuľu a cesnak, ktoré dusíme, kým nezmäknú a nezačnú voňať.

Potom pridáme mrkvu a hokkaido tekvicu, zamiešame a dusíme ďalších 5 minút. Prilejeme zeleninový vývar a varíme, až kým tekvica a mrkva nie sú úplne mäkké, približne 20-30 minút.

Keď sú všetky ingrediencie uvarené, polievku rozmixujeme do hladka pomocou tyčového mixéra. Dochutíme soľou a korením. Na záver polievku podávame teplú, ozdobenú čerstvým koriandrom alebo petržlenom. Bon appetit!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Samel Marcel píše:

    Vďaka za recept! Určite vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  2. Zora Zuzulova píše:

    Hokkaido tekvica je úžasná, rada varím jej polievku. Ďakujem za tip!

  3. Roman44 píše:

    Tento recept mi veľmi chutí, skvelý nápad na obed.

  4. Kvetoslava Puskas píše:

    Hokkaido tekvica je naozaj unikátna svojou chuťou. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Vilma Kubanova píše:

    Polievka z hokkaido tekvice je moja obľúbená. Skvelý recept!

  6. Bernard Masaryk píše:

    Veľmi dobre vysvetlené, určite vyskúšam tento recept. Hoci mám rád aj tradičnú tekvicovú polievku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *