Hokkaido tekvicová polievka

 

Tekvica Hokkaido predstavuje výborný výber na varenie chutnej a zdravej polievky. Tu je jednoduchý recept na polievku z Hokkaido tekvice:

Ingrediencie:

  • 1 kus hokkaido tekvice (približne 1 kg)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa potreby

 

Polievka z Hokkaido tekvice

Príprava:

  1. Očistite Hokkaido tekvicu, rozkrojte ju na polovice a odstráňte semienka. Nakrájajte ju na menšie kocky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte na malé kúska.
  3. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu so cesnakom, až budú jemné a zlatisté.
  4. Pridajte nakrájanú tekvicu a krátko ju orestujte s cibuľou.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte soľ a korenie.
  6. Varte asi 15 – 20 minút, kým tekvica nezmäkne.
  7. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
  8. Pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
  9. Podľa chuti dosolte a pridajte korenie, ak je potrebné.
  10. Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Verím, že si túto chutnú polievku z Hokkaido tekvice naozaj užijete!

Hokkaido tekvicová polievka-2

Ako si pripraviť quinou?

Ako si pripraviť quinou?

Čítať viac »

2) Hokkaido tekvicová polievka

Ak potrebujete výborný recept na polievku, ktorá vás zahreje a poteší vaše chuťové poháriky, určite by sme vám odporučili vyskúšať polievku z Hokkaido tekvice. Hokkaido tekvica je výnimočná svojou sladkou chuťou a krémovou konzistenciou, ktorá ju robí skvelou pre lahodné a výživné polievky.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu tejto výbornej polievky budete potrebovať:

  • 1 kus hokkaido tekvice
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • čerstvý koriander alebo petržlen na dekoráciu

Postup k príprave polievky

Príprava polievky z Hokkaido tekvice je veľmi jednoduchá. Najprv umyjeme a nakrájame tekvicu na malé kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a mrkvu na kolieska. Rozohrejeme olivový olej v hrnci na strednom plameni a pridáme cibuľu s cesnakom, ktoré dusíme, kým nezmäknú a nezačnú voňať.

Následne pridáme mrkvu a hokkaido tekvicu, zamiešame a dusíme ďalších 5 minút. Prilejeme zeleninový vývar a varíme, až kým tekvica a mrkva nie sú úplne mäkké, čo trvá približne 20-30 minút.

Keď sú všetky zložky uvarené, polievku rozmixujeme do hladka pomocou tyčového mixéra. Ochutíme soľou a korením. Na koniec podávame polievku teplú, ozdobenú čerstvým koriandrom alebo petržlenom. Dobrou chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Samel Marcel píše:

    Vďaka za recept! Určite vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  2. Zora Zuzulova píše:

    Hokkaido tekvica je úžasná, rada varím jej polievku. Ďakujem za tip!

  3. Roman44 píše:

    Tento recept mi veľmi chutí, skvelý nápad na obed.

  4. Kvetoslava Puskas píše:

    Hokkaido tekvica je naozaj unikátna svojou chuťou. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Vilma Kubanova píše:

    Polievka z hokkaido tekvice je moja obľúbená. Skvelý recept!

  6. Bernard Masaryk píše:

    Veľmi dobre vysvetlené, určite vyskúšam tento recept. Hoci mám rád aj tradičnú tekvicovú polievku.