Hríbová polievka s klobásou

Recept: Hríbová polievka s klobásou.

Zložky:

  • 500 g čerstvých hríbov
  • 2 väčšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g klobásy
  • 2 vajcia
  • 1l vývar (môže byť zeleninový alebo hovädzí)
  • 1 lyžica masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hríbová polievka s klobásou

Postup:

  1. Hríby dôkladne očistite a zrežte na plátiky.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu, až sa zosklovatí.
  3. Pridajte nakrájané hríby a cesnak a orestujte ich spolu, pokiaľ voda nevyparí.
  4. Pridajte nakrájanú klobásu a orestujte ju spolu so zvyšnými ingredienciami.
  5. Nalievajte vývar a varíme, až kým sa všetky suroviny nesplynú a nezhustnú.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Vmisťte do polievky vajcia a povarte ešte pár minút, kým sa uvárneme.
  8. Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Hríbová polievka s klobásou je chutné a výživné jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov húb. Táto polievka je ideálna pre chladné dni, keď sa potrebujeme zahriať a doplniť energiu. Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého receptu.

Potrebné ingrediencie

Aby ste si mohli pripraviť túto lahodnú hríbovú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g čerstvých hríbov (napr. huby, ryzce alebo hriabky)
  • 200 g klobásy (ideálne údenej)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 liter vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Teraz sa pozrime na postup, ako hríbovú polievku pripraviť:

  1. Na oleji na panvici opražte nakrájanú cibuľu do zlata.
  2. Pridajte klobásu nakrájanú na kolieska a restujte niekoľko minút, aby sa uvoľnili jej chute.
  3. Do panvice pridajte nakrájané hríby a pokračujte v opražení, kým nezmäknú.
  4. V medzičase si pripravte nakrájané zemiaky a mrkvu. Pridajte ich do hrnca s vývarom a varte, až kým nezmäknú.
  5. Nakoniec pridajte zmes hríbov a klobásy do hrnca a dochuťte soľou a korením. Nechajte povariť ešte 10 minút, aby sa všetky chute spojili.

Hotovú hríbovú polievku podávajte teplú, ideálne s čerstvým chlebom. Nahliadnite do detstva alebo si príďte na chuť tejto chutnej klasike!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *