Hŕstková polievka s udeným

V tomto recepte vám predstavíme netradičnú kombináciu hrstkovej polievky s údeným mäsom. Táto chutná a sýta polievka určite poteší vaše chuťové bunky.

Táto jedinečná kombinácia chutí určite poteší vaše chuťové poháriky. Na prípravu budete potrebovať hrstku kvalitného údeného mäsa, zeleninu a bylinky podľa vlastného vkusu.

Postup:
1. Na začiatok si pripravte hrstku kvalitného údeného mäsa a nakrájajte ho na tenké plátky.
2. V hrnci si na rozohriatom oleji orestujte nakrájanú cibuľu, kým nezhnedne.
3. Pridajte nakrájanú zeleninu podľa vlastného výberu (napr. mrkvu, zeler, petržlen) a spolu s údeným mäsom ich krátko orestujte.
4. Zalejte zeleninu a mäso vodou a nechajte povariť do zmäknutia zeleniny.
5. Na záver pridajte do polievky bylinky podľa vlastného vkusu (napr. petržlenovú vňať, tymián) a dochutte soľou a čiernym korením.
6. Podávajte teplú s kôrkovým chlebom a užite si jedinečnú chuť háklivej polievky!

 

Hŕstková polievka s udeným - 2

2) Hŕstková polievka s údeným

Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 200 g udeného mäsa
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, majoránka

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na oleji vo veľkom hrnci.
2. Pridáme nakrájané mrkvy a zemiaky a orestujeme ich spolu s cibuľou.
3. Zalejeme vodou, pridáme udené mäso a necháme variť na miernom ohni asi 30 minút.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou podľa chuti.
5. Hotovú polievku podávame teplú a môžeme ozdobiť bylinkami.

Dobrú chuť!

 

 

Hŕstková polievka s údeným

Hŕstková polievka s údeninou (výborná) 😋 (by Foky93)

3) Hŕstková polievka s údeným

Suroviny:
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 150 g udeného mäsa (napr. šunka)
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica múky
– 1 liter vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá paprika podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, mrkvu a zemiaky na malé kocky a udené mäso na malé kúsky.
2. Na oleji orestujeme cibuľu a pridáme na kocky nakrájané udené mäso.
3. Pridáme mrkvu a zemiaky a za stáleho miešania orestujeme asi 5 minút.
4. Pridáme múku a dobre premiešame.
5. Nalejeme vývar, pridáme soľ, korenie a papriku podľa chuti a necháme variť asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
6. Polievku dochutíme podľa chuti a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

 

4)

Hŕstková polievka s údeným patrí medzi tradičné jedlá, ktoré nás dokážu zahriať a potešiť. Jej bohatá chuť a výborná aróma sú ideálne na chladnejšie dni. Pripravte sa na lahodný zážitok, ktorý si zamilujete!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na hŕstkovú polievku s údeným budete potrebovať:

  • 250g hŕstky (suchých hrachov alebo fazule)
  • 150g údeného mäsa (môžete použiť údenú slaninu alebo klobásu)
  • 1 strednú cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter vody alebo zeleninového vývaru
  • Soľ, korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy polievky

Najprv si pripravte hŕstku. Pred varením je dobré ju namočiť do vody na niekoľko hodín alebo cez noc. Potom ju prepláchnite a dajte variť s 1 litrom vody. Keď začnete, pridajte k nej údené mäso, nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Po 30 minútach varenia pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky. Varíme, kým nie sú všetky ingrediencie mäkké, asi ďalších 20-30 minút. Ak je potrebné, dochuťte soľou a korením.

Keď je polievka hotová, nechajte ju chvíľku odstáť. Servírujte horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Hŕstková polievka s údeným bude skvelým jedlom, ktoré si užijete vy aj vaša rodina!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Monika píše:

    Hŕstková polevka s dlhým Ŕ.
    Ale inak fakt dobrý receptík.

  2. Leopold Beran píše:

    Všetky tri recepty vyzerajú veľmi chutne a jednoducho, určite ich vyskúšam! 🙂

  3. Miloš123 píše:

    Tento recept na hŕstkovú polievku s údeným mäsom je skvelý! Je to taká chutná a sýta polievka, ideálna na chladné dni. Zelenina sa perfektne dopĺňa s údeným mäsom, určite to vyskúšam doma. Dík za tip!

  4. Smajlík88 píše:

    Wow, táto polievka vyzerá fantasticky! Hŕstková polievka s údeným mäsom znie ako dokonalé jedlo. Mám rád jednoduché a chutné recepty, takže sa už teším, kedy si ju pripravím. Určite urobím aj s čerstvým chlebom!

  5. JankaK. píše:

    Polievka znie skvele! Rada experimentujem v kuchyni a tento recept ma veľmi inšpiruje. Údené mäso dodáva jedlu tú pravú chuť a určite to bude lahodný zážitok pre celú rodinu. Vďaka za zdieľanie!

  6. Kocúrko píše:

    Mňam! Hŕstková polievka s údeným je presne to, čo hľadám na zimu. Chutí mi takáto kombinácia a určite ju pripravím tento víkend. Teším sa na tú vôňu v kuchyni, keď sa všetko varí dohromady!

  7. Bublinka23 píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Hŕstková polievka s údeným mäsom vyzerá skvele a som si istý, že bude aj super chutiť. Už len predstava tej arómy ma robí šťastnou! Odporúčam každému vyskúšať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *