Jablko kcal .. Každé ráno si s potešením doprajem nejaké jablko. Som vďačná, že takéto ovocie je k dispozícii. Je výborné na ráno, podporuje trávenie a najmä v kombinácii s primeraným množstvom vody. Jablko navyše zaháňa hlad a prispieva k lepšiemu čistení čriev.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Energetická hodnota | 213 kJ |
kcal | 49 |
Bielkoviny | – |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | – |
Cukry | 9 g |
Nasýtené mastné kyseliny | – |
Transmastné kyseliny | – |
Mononenasýtené | – |
Polonenasýtené | – |
Cholesterol | – |
Vláknina | 1 g |
Soľ | – |
Voda | – |
Vápnik | – |
PHE | 0 mg |
Jablko kcal
Jabĺka sú bohaté na vitamíny a prospešné látky, ktoré sú priaznivé pre naše zdravie. Mali by patriť do nášho jedálnička, ideálne trikrát týždenne. Ako som už uviedla, je to chutné ovocie, ktoré má veľa výhod a je vynikajúce pre zuby. Avšak buďte opatrní, aby ste neskončili ako Šípková Ruženka. 🙂
Jablko obsahuje približne 49 kcal, čo znamená, že je relatívne nízkokalorické a môže byť skvelou voľbou pre tých, ktorí sa snažia udržať nízku energetickú hodnotu svojej stravy. Taktiež je výborným zdrojom vlákniny a vody, čo napomáha tráveniu a zasýteniu hladu. Nezabúdajte, že konzumácia ovocia, ako sú jablká, je dôležitá pre vaše zdravie a rozmanitosť stravy.
2) Jablko kcal a nutrície
Jablko patrí medzi najobľúbenejšie a najzdravšie ovocie na svete. Okrem svojej chuti a osviežujúceho charakteru ponúka aj množstvo výživových benefitov. Pokiaľ hovoríme o energetickej hodnote, jedno stredne veľké jablko (približne 182 gramov) má asi 95 kalórií.
Jablká sú nízkokalorické a bohaté na vlákninu, čo podporuje pocit sýtosti a môže byť nápomocné pri regulácii telesnej hmotnosti. Ich nízka energetická hustota (množstvo kalórií na gram) robí jablká ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa snažia schudnúť alebo si udržať zdravú váhu.
Okrem kalórií obsahujú jablká aj množstvo vitamínov a minerálov, medzi ktorými dominuje vitamín C, draslík a rôzne antioxidanty. Tieto látky posilňujú imunitný systém a prispievajú k celkovému zdraviu.
Pri konzumácii jabĺk je dôležité pamätať na to, že väčšina vitamínov a vlákniny sa nachádza aj v šupke, preto je najlepšie jesť jablká neošúpané. Jablká sú veľmi univerzálne – môžeme ich konzumovať čerstvé, robiť z nich zavárané jedlá, pridávať ich do šalátov, smoothies alebo piecť.
Vo všeobecnosti sú jablká skvelým doplnkom zdravej diéty, a ich nízky obsah kalórií v kombinácii s vysokou nutričnou hodnotou robí z nich výnimočne výhodnú potravinu.