Jablkové jogurtové lievance - recept

Určite! Tu je recept na jablkové jogurtové lievance:

Zloženie:

  • 2 jablká
  • 1 ½ šálky hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 šálka jogurtu
  • 2 vajcia
  • maslo na vymastenie panvice
  • javorový sirup na podávanie (nepovinné)

 

Jablkové jogurtové lievance – postup

Príprava:

  1. Najprv jablká olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V miske si zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
  3. Do suchej zmesi pridajte jogurt a vajcia a dôkladne premiešajte, až kým sa nevytvorí hladké cesto.
  4. Na panvicu predhriatu na strednom ohni vložte jednu polievkovú lyžicu cesta.
  5. Na vrch každého lievanca rozložte niekoľko plátkov jabĺk a jemne ich vtlačte do cesta.
  6. Opekajte lievance približne 2-3 minúty, alebo kým nezískajú zlatohnedý odtieň, potom ich otočte a opečte z druhej strany ešte 2 minúty.
  7. Po dokončení vyberte lievance z panvice a pokračujte v príprave s ďalším cestom a jablkami, až kým nebudú všetky lievance hotové.
  8. Servírujte teplé s javorovým sirupom.

Dúfam, že si obľúbite tieto jablkové jogurtové lievance!

 

Jablkové jogurtové lievance - recept - 2

2) Jablkové jogurtové lievance – recept

Zložky:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 jablko (nahrubo nastrúhané)
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky škorice (podľa chuti)
  • Štipka soli
  • Maslo alebo olej na opekanie

Postup:

4 druhy syra na kuracie prsia

4 druhy syra na kuracie prsia

Čítať viac »

  1. Príprava zloženia: Nastrúhajte jablko na hrubom strúhadle a odložte ho nabok. V miske si pripravte všetky suché zložky, ako sú múka, prášok do pečiva, jedlá sóda, škorica a soľ. Dobre premiešajte.

  2. Mixovanie ingrediencií: V inej miske zmiešajte jogurt, mlieko a vajcia. Dobre premiešajte, kým sa všetky komponenty nespoja.

  3. Spojenie zmesí: Postupne pridajte suchú zmes do jogurtovej a miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Nakoniec pridajte nastrúhané jablko a jemne premiešajte, aby sa rovnomerne rozložilo.

  4. Opekanie lievancov: Na panvici rozohrejte maslo alebo olej na strednom ohni. Za pomoci naberačky nalejte cesto na panvicu a vytvorte lievance. Opekajte približne 2-3 minúty, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky, potom otočte a opečte tiež z druhej strany do zlatista.

  5. Podávanie: Lievance servírujte teplé. Môžete ich ozdobiť medom, javorovým sirupom, ovocím alebo šľahačkou podľa vlastného vkusu.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *