Jahodová zmrzlina bez smotany

Jahodová zmrzlina bez smotany. Smotana sa mi v zmizline pri spoeldnom pokuse zrazila, tak od vtedy som si našla postup ako ju pripraviť bez smotany. Je to iná chuť, tá smotana či vajíčka robia v zmrzline skvelú chuť. Dnes však už vajíčka tiež nenájdete v zmrzline.

Na prípravu jahodovej zmrzliny bez smotany budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 500 g jahôd
– 1 pohár jogurtu (200 ml)
– 1 pohár kondenzovaného mlieka (200 ml)
– 100 g cukru
– šťava z 1 citróna

 

Jahodová zmrzlina bez smotany

Postup:
1. Jahody umyte a očistite. Následne ich rozmixujte v mixéri na hladkú kašu.
2. Do jahodovej kaše pridajte jogurt, kondenzované mlieko, cukor a šťavu z citróna. Všetko dobre premiešajte.
3. Zmes nalejte do zmrzlinového stroja a nechajte zmrazovať podľa návodu.
4. Ak nemáte zmrzlinový stroj, môžete zmes nalejte do misky a dávať ju do mrazničky. Každých 30 minút premiešajte, aby sa zmrzlina správne zmrzla a nedostala sa do nej ťažká štruktúra.

Po vybratí z mrazničky nechajte jahodovú zmrzlinu chvíľu odležať, aby sa trochu zmäkla a potom si môžete pochutnať na domácej jahodovej zmrzline bez smotany. Dobrú chuť!

 

2)

Milujete jahody a chcete si dopriať niečo osviežujúce počas horúcich letných dní? Jahodová zmrzlina bez smotany je ideálnym riešením! Tento jednoduchý recept, ktorý vám ukážeme, je nielen chutný, ale aj zdravý. Poďme sa pozrieť na to, čo budete potrebovať, a na postup, ktorý vás uvedie do sveta lahodných domácich zmrzlín.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu jahodovej zmrzliny budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 4 lyžice medu alebo agávového sirupu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 banán (zrelý)
  • Štipka soli

Postup prípravy

Príprava jahodovej zmrzliny bez smotany je veľmi jednoduchá. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte ich na polovice.
  2. V mixéri spolu zmiešajte jahody, banán, med, citrónovú šťavu a štipku soli. Mixujte, kým nezískate hladkú zmes.
  3. Hotovú zmes prelejte do nádoby a vložte do mrazničky.
  4. Po približne dvoch hodinách zmrzlinu vyberte a rozmiešajte vidlicou, aby ste ju uvoľnili.
  5. Zmrzlinu vráťte do mrazničky a nechajte ešte aspoň dve hodiny tuhnúť.

Takto si môžete vychutnať úžasnú jahodovú zmrzlinu, ktorá je jednoducho skvelá na leto. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Luboslav Baran píše:

    Skvelý recept! Zmrzlina bez smotany je super alternatíva.

  2. Slobodnik Cyril píše:

    Ďakujem za tip! Skúsim určite tento recept na jahodovú zmrzlinu.

  3. Sara Kolrusova píše:

    Jahodová zmrzlina je moja obľúbená, skúsila by som aj tento recept.

  4. Anonym píše:

    Vďaka za inšpiráciu. Tento recept vyznieva jednoducho a chutne!

  5. Jergus68 píše:

    Doma vyrobená zmrzlina je vždy najlepšia. Určite si vyskúšam tento recept!

  6. Ilja29 píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si vyskúsim tento nádherný letný recept na jahodovú zmrzlinu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *