Jahodové koláčiky s čokoládou

Koláčiky s jahodami a čokoládou:

Potrebné suroviny:

Na cesto:

  • 2 hrnčeky múky
  • 1/4 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka chladeného masla, pokrájaného na kocky
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na náplň:

  • 1 hrnček čerstvých jahôd, umytých a nakrájaných na malé kúsky
  • 1/4 hrnčeka čokoládových chipsov alebo nasekanej čokolády (tmavej alebo mliečnej)

Na posypanie:

  • 1 lyžica práškového cukru

 

Koláčiky s jahodami a čokoládou

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • V miske spoj múku, práškový cukor a soľ.
    • Pridaj nakrájané chladené maslo a pomocou vidličky, noža alebo ručných šľahačov dobre premiešaj ingrediencie, až kým nevznikne drobivá zmes.
    • Potom pridaj mlieko a vanilkový extrakt. Zamiešaj, dokým sa ingrediencie nespoja a nevytvorí sa cesto.
  2. Vytváranie koláčikov:
    • Cesto vyklop na pomúčený povrch a jemne ho prepracuj, aby si získal hladkú hmotu.
    • Rozvaľkaj cesto na hrúbku približne 1 cm.
    • Pomocou formy alebo pohára vykroj koláčiky z cesta.
  3. Príprava náplne:
    • Nakrájané jahody zmiešaj s čokoládovými chipsami alebo nasekanou čokoládou.
  4. Plnenie a uzatváranie:
    • Na stred každého okrúhlyho kusa cesta polož malé množstvo jahodovo-čokoládovej náplne.
    • Prelož cesto na polovicu, aby bola náplň uzavretá, a dobre uzavri okraje. Tieto koláčiky môžeš tiež tvarovať do polmesiaca.
  5. Pečenie:
    • Plech alebo formu na pečenie vylož papierom na pečenie.
    • Koláčiky poukladaj na pripravený plech a peč v predhriatej rúre na 180 °C približne 15-20 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  6. Posypanie a servírovanie:
    • Akonáhle sú koláčiky upečené, nechaj ich trochu vychladnúť a potom ich posyp práškovým cukrom.
    • Podávaj koláčiky s jahodami a čokoládou teplé alebo pri izbovej teplote.

Tieto koláčiky s jahodami a čokoládou predstavujú skvelý dezert alebo sladkú pochúťku pre milovníkov ovocia a čokolády. Spojenie jahôd a čokolády dodáva koláčikom skvostnú sladkosť a bohatosť chuti.

Mrkvová krémová polievka so zemiakmi

Mrkvová krémová polievka so zemiakmi

Čítať viac »

Jahodové koláčiky s čokoládou-2

2) Jahodové koláčiky s čokoládou

Koláčiky s jahodami a čokoládou patria medzi najobľúbenejšie dezerty, ktoré kombinujú vynikajúcu chuť čerstvých jahôd a delikátnej čokolády. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí chcú svojich blízkych prekvapiť niečím zvláštnym. V nasledujúcich odstavcoch nájdete prehľad potrebných surovín a podrobný postup na prípravu týchto chutných koláčikov.

Ingrediencie na koláčiky s jahodami

Na prípravu týchto koláčikov budete potrebovať:
200 g múky
100 g práškového cukru
100 g masla
1 vajce
200 g čerstvých jahôd
150 g čokolády (mliečna alebo horká, podľa vašej chuti)
1/2 balíčka prášku do pečiva
Štipka soli

Postup na vytvorenie koláčikov

Začnite tým, že si rúru predhrejete na 180 °C. V misy spojte maslo a práškový cukor, potom pridajte vajce a dôkladne premiešajte. Postupne do tejto zmesi pridávajte múku, prášok do pečiva a soľ, až kým neuvaríte jemné cesto. Nakoniec do cesta jemne vmiešajte pokrájané jahody. Cesto rozdeľte do muffinových formičiek a pečte 20-25 minút.

Po upečení nechajte koláčiky schladiť. Nakoniec si pripravte čokoládovú polevu: rozotopte čokoládu vo vodnom kúpeli a polejte ňou koláčiky. Nechajte polevu stuhnúť a podávajte ich ako lahodný dezert. Použitím týchto surovín a jednoduchého postupu rýchlo vychutnáte dokonalé sladké jahodové koláčiky s čokoládou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Pasko Alena píše:

    Recept znie skvele, určite vyskúšam! Môj rodina miluje jahodové dezerty, takže toto bude skvelý recept na nečakanú sladkú pochúťku.

  2. Jjancova píše:

    Vďaka za tento nádherný recept! Určite ho vyskúšam, moje deti budú nadšené! Veľmi sa teším na vytvorenie týchto jahodovo-čokoládových koláčikov.

  3. Adriana45 píše:

    Tieto jahodovo-čokoládové koláčiky vyzerajú úžasne a znie to ako veľmi jednoduchý recept na prípravu. Teším sa, že si ich vyskúšam a podám svojej rodine!