Jahodové koláčiky s čokoládou

Jahodové koláčiky s čokoládou:

Ingrediencie:

Pre cesto:

  • 2 šálky múky
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky studeného masla, nakrájaného na kocky
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Pre náplň:

  • 1 šálka čerstvých jahôd, umytých a nasekaných na menšie kúsky
  • 1/4 šálky čokoládových lupienkov alebo nasekaná čokoláda (tmavá alebo mliečna)

Pre posýpanie:

  • 1 lyžica práškového cukru

 

Jahodové koláčiky s čokoládou

Postup:

  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešaj múku, práškový cukor a soľ.
    • Pridaj nakrájané studené maslo a pomocou vidličky, noža alebo rúčnych miešadiel premiešaj zložky, kým nevznikne drobivá zmes.
    • Pridaj mlieko a vanilkový extrakt. Zamiešaj, kým sa ingrediencie prášku a nevytvorí sa cesto.
  2. Formovanie koláčikov:
    • Cesto vyklopte na pomúčený povrch a jemne ho premiešaj, aby sa vytvorila hladká hmota.
    • Cesto rozvaľkaj na hrúbku približne 1 cm.
    • Pomocou guľôčky alebo pohára vykroj koláčiky zo cesta.
  3. Príprava náplne:
    • Nasekané jahody zmiešaj s čokoládovými lupienkami alebo nasekanou čokoládou.
  4. Plnenie a zatváranie:
    • Na stred každého vykrojeného cesta daj malé množstvo jahodovej a čokoládovej náplne.
    • Zlož cesto na polovicu, aby náplň bola zakrytá, a okraje dobre uzavri. Môžeš tieto koláčiky tvarovať aj ako polmesiac.
  5. Pečenie:
    • Plech alebo formu na pečenie vysteľ papierom na pečenie.
    • Koláčiky daj na pripravený plech a nech ich piecť v predhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút, kým nebudú zlatohnedé.
  6. Posýpanie a servírovanie:
    • Po vybratí z rúry nechaj koláčiky trochu vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom.
    • Podávaj jahodové koláčiky s čokoládou teplé alebo na izbovej teplote.

Tieto jahodové koláčiky s čokoládou sú vynikajúcim dezertom alebo sladkou pochúťkou pre milovníkov ovocia a čokolády. Kombinácia jahôd a čokolády dodáva koláčikom lahodnú sladkosť a chuť.

 

 

2)

Jahodové koláčiky s čokoládou sú jedným z najobľúbenejších dezertov, ktoré spojujú lahodnú chuť čerstvých jahôd a jemnej čokolády. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú potešiť svojich blízkych niečím jedinečným. V nasledujúcich odsekoch nájdete zoznam potrebných ingrediencií a podrobný postup na prípravu týchto lahodných koláčikov.

Ingrediencie na jahodové koláčiky

Na prípravu týchto jahodových koláčikov budete potrebovať:
200 g múky
100 g práškového cukru
100 g masla
1 vajce
200 g čerstvých jahôd
150 g čokolády (mliečna alebo horká, podľa vašej chuti)
1/2 balíčka prášku do pečiva
Štipka soli

Postup na prípravu koláčikov

Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 °C. V miske zmiešajte maslo a práškový cukor, potom pridajte vajce a dôkladne premiešajte. Do tejto zmesi postupne pridávajte múku, prášok do pečiva a soľ, kým sa nevytvorí hladké cesto. Nakoniec do cesto jemne vmiešajte nakrájané jahody. Cesto vložte do muffinových formičiek a pečte 20-25 minút.

Po upečení nechajte koláčiky vychladnúť. Na záver pripravte čokoládovu polevu: roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli a polejte ňou koláčiky. Nechajte polevu stuhnúť a podávajte ich ako lahodný dezert. S použitím týchto prísad a jednoduchého postupu, si rýchlo užijete perfektne sladké jahodové koláčiky s čokoládou!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Pasko Alena píše:

    Recept znie skvele, určite vyskúšam! Môj rodina miluje jahodové dezerty, takže toto bude skvelý recept na nečakanú sladkú pochúťku.

  2. Jjancova píše:

    Vďaka za tento nádherný recept! Určite ho vyskúšam, moje deti budú nadšené! Veľmi sa teším na vytvorenie týchto jahodovo-čokoládových koláčikov.

  3. Adriana45 píše:

    Tieto jahodovo-čokoládové koláčiky vyzerajú úžasne a znie to ako veľmi jednoduchý recept na prípravu. Teším sa, že si ich vyskúšam a podám svojej rodine!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *