Jemná špenátová polievka

Tu máte recept na jednu lahodnú špenátovú polievku:

Suroviny:

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Jemná špenátová polievka

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
  2. Pridajte čerstvý špenát a varením ho nechajte zhniť.
  3. Všetko premiešajte a dusíme pár minút.
  4. Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku 15-20 minút pomaly variť, až kým špenát nie je úplne mäkký.
  5. Pomocou mixéra alebo mixéru rozmixujte polievku na hladkú kašu.
  6. Vráťte polievku do hrnca a pridajte smotanu na šľahanie. Dobre premiešajte.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  8. Pred podávaním môžete vychutnať polievku s kôpkou smotany, krutónmi alebo čerstvými kôpkami špenátu.

Dúfam, že si vychutnáte túto jemnú špenátovú polievku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *