Kapustové fliačky na slano

Kapustové placky soľou predstavujú vynikajúcu pochúťku, ktorú tvorí plnené cesto a kyslá kapusta. Vyskúšajte tento recept:

Ingrediencie:

 
  • 250 gramov hladkej múky
  • 1 vajce
  • 120 mililitrov mlieka
  • 1 čajová lyžička soli
  • 200 gramov kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 100 gramov údeného mäsa (nepovinné)
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • maslo na opraženie

 

Kapustové fliačky na slano

Postup prípravy:

  1. V veľkej mise spojte múku, vajce, mlieko a lžičku soli. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho odpočinúť asi 30 minút.
  2. Medzitým nakrájajte kyslú kapustu na malé prúžky a cibuľu na drobno.
  3. Ak sa rozhodnete použiť údené mäso, nakrájajte ho na malé kúsky.
  4. Na panvici rozohrejte maslo a osmahnite cibuľu do zlatista. Pridajte kyslú kapustu a údené mäso (ak používate) a spolu pražte asi 5 minút. Dochutíte soľou a korením podľa preferencií.
  5. Cesto rozdeľte na menšie časti a vyváľajte do tenkých plackov.
  6. Na jednu polovicu každej placky naneste lyžicu kapustovej zmesi a preložte ju napoly. Dobre zatvorte okraje.
  7. Na panvici roztopte maslo a opatrne smažte fliačky z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé.
  8. Hotové kapustové placky podávajte teplé. Skvele sa hodia so kyslou smotanou alebo zeleninovým šalátom.

Verím, že si tento tradičný slovenský recept vychutnáte!

 

2) Kapustové fliačky na slano

Kapustové fliačky sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý je obľúbený najmä počas chladnejších období. Jedná sa o výnimočné spojenie kvalitného cesta a chutnej kapusty, ktoré poskytuje množstvo energie a zároveň zasýti.

Ingrediencie:

  • 400 g múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml vody
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibuľe
  • 200 g údeného mäsa alebo slaniny (nepovinné)
  • soľ, korenie, rasca podľa chuti
  • olej alebo maslo na opraženie

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte múku so soľou. Pridajte vajcia a postupne prilievajte vodu, kým nevytvoríte hladké cesto. Nechajte cesto trochu odpočinúť.

    Mrkvová polievka s haluškami

    Mrkvová polievka s haluškami

    Čítať viac »

  2. Príprava kapusty: Ak používate kyslú kapustu, dôkladne ju prepláchnite a nechajte odkvapkať. Cibuľu nakrájajte na drobno a na panvici rozohrejte olej alebo maslo. Na ňom osmažte cibuľu do sklovita. Následne pridajte kapustu a krátko opražte. Môžete pridať aj kúsok údeného mäsa alebo slaniny, ak preferujete bohatšiu chuť. Okoreňte rascou, soľou a čiernym korením.

  3. Spracovanie cesta: Cesto rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na obdĺžniky alebo štvorce. Vložte ich do vriacej osolenej vody a varte, kým nenabobtnajú a nezačnú vyplávať na povrch. Potom ich vyberte a nechajte mierne vychladnúť.

  4. Dokončenie jedla: Uvarené fliačky spojte s kapustou na panvici a dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili. Nechajte ich na panvici ešte pár minút, kým sa všetko dôkladne prehreje.

  5. Podávanie: Kapustové fliačky sú najlepšie podávať horúce, posypané čerstvým petržlenom alebo kôprom. Môžete ich ochutiť aj strúhaným syrom alebo kyslou smotanou pre krémovejšiu chuť.

Kapustové fliačky na slano predstavujú nielen chutný, ale aj výživný pokrm, ktorý si obľúbite po celý rok. Tento recept sa dá ľahko prispôsobiť vašim preferenciám, takže neváhajte experimentovať s jednotlivými ingredienciami. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Kapustové placky sú naozaj skvelé jedlo! Rád ich pripravujem na večeru. Tento recept je jednoduchý a výsledok je vynikajúci. Odporúčam pridať aj trochu syra, chutili mi ešte viac! Každý si určite príde na svoje!

  2. ZuzkaKucharka píše:

    Tieto kapustové fliačky sú moje obľúbené! Môj dedko ich robil vždy, keď sme sa zišli. S kyslou smotanou sú ešte lepšie! Ďakujem za tento úžasný recept, určite ho skúsim pripraviť aj pre rodinu!

  3. PeťoMňam píše:

    Kapustové placky sú proste bombové! Mám rád tradičné jedlá a toto je presne to pravé. Pridám k nim aj údené mäso a budú skvelé. Určite to vyskúšam podľa vášho receptu, teším sa na to!

  4. MartaSlovenská píše:

    Milujem kapustové fliačky! Tento recept je fantastický a veľmi jednoduchý. Môžem si ich prispôsobiť podľa vlastnej chuti. Veľmi sa teším, že som našla takýto recept, určite ho odporučím priateľom!

  5. RoboPohoda píše:

    Kapustové placky sú moje obľúbené jedlo na zimu! Perfektne zasýtia a chutia skvele s kyslou smotanou. Vďaka za tento úžasný recept, určite ho vyskúšam cez víkend pre rodinu!

  6. LuluKuchyňa píše:

    ‚Wow, kapustové fliačky vyzerajú fantasticky! Sú také chutné a výživné zároveň. Teším sa, že mám nový recept do mojej kuchyne. Určite sa s nimi pochválim aj svojim kamarátom!‘

  7. TomášJasné píše:

    ‚Tento recept na kapustové placky je skvelý! Odporúčam pridať trošku korenia pre väčšiu chuť. Tak veľmi sa teším na to, ako ich pripravím pre rodinu.‘

  8. _MiroNovák_ píše:

    ‚Kapustové fliačky robím pravidelne a nikdy nesklamú! Tento recept má všetko potrebné – jednoduchosť a chuť. Myslím si, že každý by mal aspoň raz ochutnať toto tradičné jedlo!‘

  9. _EvaCulina_ píše:

    ‚Tento recept ma nadchol! Kapustové placky môžem podávať nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako predjedlo na oslavy. Skvelá kombinácia chutí!‘

  10. _RichardKreatívny_ píše:

    ‚Kapustové fliačky sú u nás doma hitom už roky! Môj obľúbený tip je pridať k nim pikantnú omáčku pre extra chuťový zážitok.‘