Ingrediencie:
– 1 hlávka karfiolu (cca 800g)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiak
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– smotana na dochutenie

 

Karfiolová krémová polievka – Mimibazár

Postup:
1. Karfiol očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame.
3. V hrnci si rozpustíme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
4. Pridáme nakrájaný karfiol a zemiak a podlejeme zeleninovým vývarom.
5. Necháme variť, kým sa zelenina nezmäkne.
6. Zmes rozmixujeme dohladka.
7. Dochutíme soľou, korením a pridáme smotanu na dochutenie.
8. Ak je polievka príliš hustá, môžeme pridať ešte trochu vývaru.

Podávame teplú so čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *