Suroviny:
– 1 malý karfiol
– 1 veľká zemiak
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie
– 1 šálka krupíc

 

Karfiólová polievka s krúpami

Postup:
1. Najprv si očistite a nakrájajte karfiol na menšie kúsky.
2. Na panvici zohrejeme trochu oleja a orestujeme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme do panvice nakrájaný karfiol a zemiak, zalijeme zeleninovým vývarom a necháme variť približne 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Po uvarení zeleniny ho rozmixujeme na hladkú konzistenciu.
5. Pridáme soľ, korenie a nakoniec vložíme krupicu, ktorú necháme ešte chvíľu variť, kým krupica nebude uvarená.
6. Podávame teplú s čerstvým nasekaným zeleným kôprom na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *