Klobásy na červenom víne sú lahodné jedlo s bohatou a intenzívnou chuťou. Tu je jednoduchý recept:
Zložky:
- 4 klobásy
- 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 a 1/2 šálky červeného vína
- 1/2 šálky hovädzieho vývaru
- 1/2 lyžičky mletého tymianu
- 1/2 lyžičky mletého Rozmarínu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Klobásy na červenom víne
Postup:
- Klobásy si ošúpeme a predpichneme z každej strany niekoľko dierek, aby sa pri príprave neprevarili.
- V hrnci si zohrejeme trochu oleja. Potom pridáme cibuľu a cesnak a opečieme ich dozlatista.
- Pridajte klobásy a opečte ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte červené víno, hovädzí vývar, tymián a rozmarín. Varíme na strednom ohni asi 20-30 minút, kým sa klobásy neuvária a tekutina sa zníži.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad pečené zemiaky alebo chlieb.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g klobásy (môžete použiť čerstvé alebo údené)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 ml červeného vína
- 1 bobkový list
- 1 čajová lyžička sušenej tymiánu (alebo čerstvý)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 lyžica octu (cider alebo vínový ocot)
- 1 čajová lyžička cukru (voliteľné)
- Petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)
Pokyny:
-
Príprava surovín:
- Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a cesnak nasekajte na jemno.
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju, až je mäkká a zlatistá, približne 5 minút.
- Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte 1-2 minúty.
-
Pridanie klobás:
- Klobásy nakrájajte na kolieska alebo kusy a pridajte ich do panvice. Opekajte ich, až sú pekne zlatisté zo všetkých strán, približne 5-7 minút.
-
Pridanie vína a korenín:
- Nalejte červené víno do panvice. Pridajte bobkový list, tymián, soľ, čierne korenie a ocot. Ak máte radi trochu sladkosti, pridajte aj cukor.
- Zmes privedieme do varu a následne znížte teplotu na minimum. Nechajte variť asi 15-20 minút, aby sa chute spojili a omáčka trošku zhustla.
-
Servírovanie:
- Pred podávaním odstráňte bobkový list. Podávajte klobásy na červenom víne s čerstvým chlebom, zemiakovou kašou alebo cestovinami.
- Na ozdobenie môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Tento recept na klobásy na červenom víne vyzerá fantasticky! Určite to vyskúšam, keďže mám rád jedlá s bohatou chuťou. Rád varím pre rodinu a verím, že sa im to bude páčiť. Dúfam, že si pochutnajú!
Klobásy na červenom víne? To znie úžasne! Mám chuť si ich pripraviť už dnes večer. Cibuľa a cesnak dodajú jedlu skvelú arómu. Určite mi to pripomenie detstvo. Ďakujem za tento skvelý recept!
Tak toto je niečo! Klobásy sú moje obľúbené jedlo a kombinácia s červeným vínom znie jednoducho geniálne. Už sa teším, ako si pripravím toto výnimočné jedlo cez víkend. Verím, že bude chutiť famózne!
Wow, klobásy na červenom víne sú presne to, čo potrebujem na osvieženie mojej kuchyne! Mám rád jednoduché recepty a tento vyzerá veľmi lákavo. Určite ho vyskúšam so svojimi priateľmi pri grilovaní!
Mňam! Klobásy na červenom víne sú skvelý nápad. Zbožňujem varenie a tento recept ma ihneď zaujal. S pridaním petržlenovej vňate to bude určite ešte chutnejšie! Už sa teším na ochutnávanie.
‘Klobásky’ a ‘červené víno’? Perfektná kombinácia! Tento recept určite otestujem s mojimi kamarátmi pri večeri. Vždy hľadám niečo nové a chutné, a toto vyzerá ako skvelý hit na stole!
‘Dobrú chuť!’ – takto by som chcela vidieť aj moje jedlo po príprave klobás s vínom! Milujem variť pre svojich blízkych a myslím, že ich touto lahôdkou veľmi poteším. Je to veľmi lákavé!
‘Klobásy s vínom’ – to je sen každého gurmána! Tento recept mi inšpiruje k vareniu niečoho špeciálneho už tento týždeň. Teším sa na výsledok a verím, že všetci budú nadšení!
‘Ahojte všetci!’ Tento recept ma nadchol! Klobásy so štipkou korenín vo víne? To je presne tá dobrota, ktorú potrebujeme po dlhom dni v práci. Skvelý tip pre každého milovníka dobrého jedla.
‘To je fantastické!’ Klobásy pripravené takto by mohli byť mojim novým obľúbeným pokrmom! Ďakujem za zdieľanie receptu – už teraz viem, čo budem variť cez víkend s rodinou.