Hľadáte návod na prípravu koláča z lístkového cesta v slovenskom jazyku? Môžem vám ho samozrejme predstaviť. Tu je jednoduchý recept:
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta (približne 500 g)
- 500 g ovocia (napríklad sliviek, jahôd, marhulí a podobne)
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 1 vajce (na potretie)
Koláč z lístkového cesta
Postup:
- Na začiatok si predohrejte rúru na 180 °C.
- Ovocie dôkladne umyte a pripravte. Väčšie kusy ovocia môžete nakrájať na menšie časti.
- Na pomúčenej doske rozvaľkajte lístkové cesto na tenký plát.
- Plát cesta položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na povrchu cesta môžete vykresať vzor podľa vlastného vkusu pomocou ostrého noža.
- Ovocie posypte cukrom a vanilkovým cukrom, potom ho rovnomerne rozložte po ceste.
- Okraje cesta môžete prehnúť cez ovocie, aby sa vytvoril okraj koláča.
- Potrite vrchnú časť vyšľahaným vajcom pre dosiahnutie zlatistého odtieňa.
- Plech s koláčom vložte do predhriatej rúry a pečte asi 20-25 minút, alebo dovtedy, kým cesto nezíska peknú zlatistú farbu a ovocie nebude mäkké.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a servírujte ho, až keď teplota poklesne.
Tento koláč z lístkového cesta predstavuje skvelý spôsob, ako využiť ovocie sezóny a pripraviť si chutný dezert. Verím, že vám recept bude chutiť a vychutnáte si ho naplno!
2) Koláč z lístkového cesta
Lístkové cesto je veľmi obľúbenou základnou ingredienciou v mnohých dezertoch a slaných pochutinách. Jeho vzdušná textura a bohatá chuť vytvárajú jedinečnú atmosféru pri každej príležitosti. Dnes vám prinášame originálny recept na koláč, ktorý sa určite stane obľúbeným na vašich rodinných stretnutiach.
Aby ste pripravili tento vynikajúci koláč, budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 500 g lístkového cesta
- 300 g jabĺk
- 200 g tvarohu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- Štipku soli
- Maslo na natretie formy
- Práškový cukor na posypanie
Postup prípravy koláča
Postupujte podľa týchto pokynov a dosiahnete dokonale upečený koláč z lístkového cesta:
- Na začiatok si rúru predohrejte na 180 °C.
- Na pomúčenej ploche vyvaľkajte lístkové cesto na veľkosť formy, ktorú používate.
- Cesto preložte do formy a vytvorte okraje.
- Očistite jablká, nakrájajte ich na tenké plátky a rovnomerne ich rozložte na cesto.
- V miske zmiešajte tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia a soľ. Túto zmes rovnomerne rozotrite na jablká.
- Pečte koláč v predhriatej rúre približne 35-40 minút alebo do kým nebude zlato-hnedý.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť a pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.
Tento recept je jednoduchý, ale veľmi chutný a zamilujete si ho. Či už ide o popoludňajšie občerstvenie alebo slávnostnú večeru, koláč z lístkového cesta určite poteší každého.