Koložvárska kapusta so sladkou smotanou

Najlepšia je vždy tá, ktorú pripravila mama, ale aj mne sa naozaj veľmi vydarila.

Koložvárska kapusta so sladkou smotanou

Koložvárska kapusta - najlepší recept / kološvarské zelí │Zuzana Machová

Koložvárska kapusta je obľúbené slovenské jedlo, známe svojou intenzívnou chuťou a jednoduchou prípravou. Táto výnimočná kombinácia kyslej kapusty a sladkej smotany prinesie do vášho jedálneho plánu úžasnú chuťovú bombu.

 

Koložvárska kapusta so sladkou smotanou

Ako sa pripravuje koložvárska kapusta so sladkou smotanou? Na tento recept budete potrebovať nasledujúce suroviny:

Bezlepkové banánové muffiny

Bezlepkové banánové muffiny

Čítať viac »

  • 500 gramov kyslej kapusty
  • 200 gramov sladkej smotany
  • 1 cibuľu
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 čajovú lyžičku mletej sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa preferencií

Priebeh prípravy:

  1. Kyslú kapustu dobre umyte pod tečúcou vodou, aby ste znížili jej kyslosť. Nechajte ju odpočívať vo vedre s vodou, aby sa zbavila ešte väčšieho množstva kyslosti.
  2. Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky a opražte na oleji, kým nezíska jemnú zlatistú farbu.
  3. Do hrnca pridajte kyslú kapustu a smažte ju spolu s cibuľou približne 10 minút.
  4. Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a korenie. Dôkladne zamiešajte, aby ste zabezpečili, že každá vrstva kapusty je dochutená.
  5. Znížte teplotu a nechajte kapustu dusiť pod pokrievkou asi 1 hodinu, pravidelne premiešavajte.
  6. Nakoniec pridajte sladkú smotanu a nechajte ju zohrievať s kapustou približne 5 minút, až kým nebude jedlo horúce.

Hotovú koložvársku kapustu so sladkou smotanou môžete podávať ako prílohu k mäsovým jedlám, haluškám alebo si ju vychutnať samostatne. Vynikajúca je aj vychladená, keď sa jej sladkokyslá chuť ešte viac rozvinie.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Bubáčik123 píše:

    Koložvárska kapusta so sladkou smotanou je naozaj úžasná! Moja mama ju vždy robila najlepšie, ale aj ja som sa pokúsil a bola chutná. Môj recept bol síce iný, ale všetci chutili. Odporúčam to každému!

  2. Cukríček píše:

    Toto jedlo je fakt skvelé! Koložvárska kapusta má nezameniteľnú chuť a s tou smotanou je to luxusné. Vždy ma to pripomína rodinné stretnutia. Určite vyskúšam tvoj recept, vyzerá lákavo!

  3. MackoPuf píše:

    Wow, koložvárska kapusta so sladkou smotanou je skutočne bomba! Vždy som ju miloval a teraz som sa rozhodol ju pripraviť podľa tvojho receptu. Určite to bude chutné a dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako tebe!

  4. JankoZabka píše:

    Koložvárska kapusta je jednoducho najlepšia! Keď sme boli deti, mama ju robila každý víkend. Tvoj recept vyzerá skvele, určite ho vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie tejto chuti z detstva.

  5. SlnečnýTím píše:

    Tak toto je super nápad! Koložvársku kapustu milujem už od malička a sladká smotana jej dodáva ešte lepšiu chuť. Tvoj postup je jasný a jednoduchý, určite to vyskúšam. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. PufkoMufko píše:

    Perfektný recept na koložvársku kapustu so sladkou smotanou! Vždy som mal rád túto kombináciu a teraz si ju môžem pripraviť aj doma. Určite sa to stane mojou obľúbenou večerou!

  7. FrajlePavla píše:

    ‚Tak toto vyzerá fantasticky! Koložvárska kapusta je tradičné slovenské jedlo, ktoré nikdy neomrzí. S tvojim receptom to bude jednoduché pripraviť aj pre rodinu. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!‘

  8. _Kocurik_99 píše:

    ‚Koložvársku kapustu mám veľmi rád! Tvoja verzia so sladkou smotanou ma nadchla. Chcem si ju pripraviť cez víkend na rodinnú oslavu, určite všetkým zachutí!‘

  9. _Bublinka_56 píše:

    ‚Juj, táto koložvárska kapusta so sladkou smotanou vyzerá veľmi lákavo! Keď ju pripravím doma, iste budem mať úspech u rodiny.‘

  10. RadoslavDino píše:

    ‚Milujem tradičné slovenské jedlá ako koložvársku kapustu so sladkou smotanou! Jej chuť mi vždy pripomína domov a dobré časy s rodinou.‘

  11. Miska123 píše:

    Tento recept na koložvársku kapustu je fantastický! Nikdy som si nemyslela, že sa mi podarí uvariť takú chutnú večeru. Kyslá kapusta so sladkou smotanou je skutočná pochúťka a už sa teším, ako to pripravím znova!

  12. JankoKuchár píše:

    Wow, koložvárska kapusta vyzerá úžasne! Milujem, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť tak bohatú chuť. Určite vyskúšam tento recept a pozvem aj priateľov, aby ochutnali túto dobrotu!

  13. KreatívnyPekár píše:

    Musím povedať, že tento recept ma veľmi nadchol! Koložvárska kapusta so sladkou smotanou je skvelá voľba pre každého, kto má rád tradičné slovenské jedlá. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

  14. MiriamZelenina píše:

    Tento článok mi pripomenul moje detstvo! Koložvárska kapusta so sladkou smotanou bola vždy na našom stole. Veľmi sa teším, že môžem tento recept oživiť a znova si vychutnať túto delikatesu.

  15. ŠefKuchyne44 píše:

    Perfektný recept na koložvársku kapustu! Je to jedno z tých jedál, ktoré vás zahrejú a prinášajú spomienky na rodinné večere. Už sa neviem dočkať, keď si ho uvarím pre svojich blízkych!

  16. ZuzkaGastro píše:

    Taký jednoduchý a chutný recept na koložvársku kapustu! Sladká smotana dodáva jedlu špeciálny nádych. Som nadšená z výsledku a určite ho odporúčam každému milovníkovi dobrého jedla!

  17. MilošSvet píše:

    ‚Koložvárska kapusta‘ – názov sám o sebe ma láka! Tento recept vyzerá veľmi lákavo a ja osobne milujem kombináciu kyslej chuti so sladkým krémom. Určite ho vyskúšam doma!

  18. _VeseláBublina_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo chcem povedať po prečítaní tohto článku. Koložvárska kapusta so sladkou smotanou ma veľmi oslovila. Skvelý tip na rýchly obed alebo večeru.

  19. _SladkáRadosť_ píše:

    ‚Koložvárska kapusta‘ mi vždy spôsobovala úsmev na tvári. Pridanie sladkej smotany je geniálny nápad! Tento recept určite pridám do svojej kuchynskej zbierky.

  20. _RadosnýPohľad_ píše:

    ‚Toto jedlo musí byť fantastické!‘ Po prečítaní tvojho článku som si uvedomil, aké jednoduché môže byť varenie doma. Teším sa na prípravu koložvarskej kapusty podľa tvojho receptu.