Králik nadivoko so zemiakmi

 

Ak ťa zaujíma text o králikoch a zemiakoch, tu je pre teba krátky príbeh:

Kedysi žil na svete králik menom Bobo. Bobo bol mimoriadne zvedavý a dobrodružný králik, ktorý miloval objavovanie nových miest a zábavu.

Jedného dňa, keď sa Bobo prechádzal lesom, narazil na nezvyčajné zelené predmety na zemi. Keď sa k nim priblížil, zistil, že sú to zemiaky! Bobo nikdy predtým nevidel zemiaky a veľmi ho zaujímalo, akú majú chuť.

Vyskúšal jeden zemiak a okamžite si zamiloval jeho lahodnú chuť. Bol tak nadšený, že na obed sa rozhodol nájsť viac zemiakov pre seba a svojich priateľov.

 

Králik vo voľnej prírode so zemiakmi

Bobo strávil veľa hodín hľadaním zemiakov. Prešiel sa po poľných a záhradných oblastiach, skúmal každý kút, aby našiel čo najviac zemiakov.

Nakoniec, Bobo mal obrovské zásoby zemiakov. Nosil ich do svojho domčeka a každý deň ich s radosťou konzumoval. Dokonca sa začal deliť o zemiaky so svojimi priateľmi, aby sa všetci spolu zabávali.

Bobo bol šťastný, že objavil nový poklad v podobe zemiakov. Tento zážitok mu ukázal, že objavovanie nových vecí môže byť vzrušujúce a zábavné.

Takto sa skončil príbeh o králikovi Bobovi a jeho dobrodružstve s divokými zemiakmi. Bobo dokázal, že aj malá vec ako zemiaky môže do života priniesť množstvo radosti a šťastia.

Ak by si sa chcel(a) dozvedieť viac o králikoch alebo zemiakoch, neváhaj sa pýtať!

Jablkový koláč s pudingom

Jablkový koláč s pudingom

Čítať viac »

Králik nadivoko so zemiakmi-2

2) Králik nadivoko so zemiakmi

Králik vo voľnej prírode so zemiakmi je obľúbené tradičné jedlo, ktoré väčšina z nás spája s rodinnou kuchyňou. V tomto recepte ti ukážeme, ako pripraviť túto lahodnú kombináciu, ktorá poteší chuťové poháriky celej rodiny. Připravte sa na ukážku chutného a jednoduchého jedla, ktoré sa skvele hodí na akúkoľvek rodinnú oslavu alebo nedeľný obed!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu králika vo voľnej prírode so zemiakmi potrebuješ:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 500 g zemiakov
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • čerstvé bylinky (majorán, rozmarín)
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 2 lyžice oleja

Postup prípravy králika vo voľnej prírode

1. Králika si dôkladne umyjeme a nakrájame na časti. Osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme králika zo všetkých strán, aby bol pekne zlatistý.

2. Cibuľu a cesnak nakrájame a pridáme k mäsu. Orestujeme, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridáme víno a necháme chvíľu povariť.

3. Očistené zemiaky nakrájame na štvrtiny a pridáme ich do hrnca s králikom. Do zmesi prisypeme čerstvé bylinky a podlejeme vodou, aby sa zemiaky uvarili do mäkka.

4. Všetko varíme na miernom ohni asi 70 minút, kým nie je králik krásne mäkký a šťavnatý. Občas premiešame.

5. Podávame horúce, posypané čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Hudo píše:

    Ako to, že je na divoko, veď to nie je divina.
    Ďakujem. 🙂

  2. Lanta píše:

    Fajný a chutný recpet, ďakuujem Lucia.

  3. Lkovacik píše:

    Krásny príbeh o králikovi Bobovi. Veľmi sa mi páčil jeho dobrodružný duch.

  4. Gregor Ringlociova píše:

    Zaujímavé a jednoduché recept na králika so zemiakmi. Určite vyskúšam!

  5. Ondrej19 píše:

    Bobo je fakt šikovný králik, že našiel takú dobrú pochutinu.