Krémové šampiňónové cestoviny

Radi by sme vám pomohli s receptom na krémové šampiňónové cestoviny v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 hrnček smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Krémové šampiňónové cestoviny

Postup:

  1. V hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a dáme bokom.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich niekoľko minút, kým zmäknú.
  4. Primiešame smotanu na varenie a necháme zmes povariť, aby sa zahustila.
  5. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  6. Zmiešame cestoviny s krémovou šampiňónovou omáčkou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Podávame ihneď a môžeme pokvapkať s trochou olivového oleja.

Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte pôvabný a chutný recept na večeru, krémové šampiňónové cestoviny sú ideálnou voľbou! Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi chutný. Krémová omáčka v kombinácii so šampiňónmi vytvára dokonalé jedlo, ktoré si zamilujete.

Ingrediencie na prípravu

Na prípravu krémových šampiňónových cestovín budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml bieleho vína (voliteľné)
  • Olivový olej, soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Parmezán na posypanie

Postup prípravy

1. Najskôr si uvarte cestoviny podľa návodu na obale a pripravte ich na odkvapkanie.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým nie sú zlatisté.

3. Pridajte na platky nakrájané šampiňóny a opekajte, kým nezmäknú a neprepustia svoju vlhkosť. Ak používate biele víno, teraz je čas ho pridať a nechať odpariť.

4. Po odparení vína pridajte smotanu a ochutte soľou a čiernym korením. P variče nechajte omáčku chvíľu variť, až kým nezačne hustnúť.

5. Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Podávajte horúce s nastrúhaným parmezánom na vrchu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *