Krémové šampiňónové cestoviny

S radosťou vám predstavujeme recept na krémové šampiňónové cestoviny v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
  • 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
  • 1 hrnček smotany určené na varenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Krémové šampiňónové cestoviny

Popis prípravy:

  1. V hrnci uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a odložíme nabok.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak spolu s cibuľou. Orestujeme ich do zlatista.
  3. Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich niekoľko minút, kým sa nezmäknú.
  4. Vmiešame smotanu a necháme zmes povariť, aby sa trochu zahustila.
  5. Podľa chuti ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Cestoviny dôkladne premiešame s krémovou šampiňónovou omáčkou a dekórujeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Podávame okamžite a môžeme pokvapkať trochou olivového oleja.

Dobrú chuť!

 

Krémové šampiňónové cestoviny - 2

2) Krémové šampiňónové cestoviny

Ak hľadáte lákavý a chutný recept na večeru, krémové šampiňónové cestoviny sú vynikajúcou voľbou! Tento recept nie je len jednoduchý, ale aj veľmi lahodný. Krémová omáčka v spojení so šampiňónmi vytvára výnimočné jedlo, ktoré si zamilujete.

Na prípravu krémových šampiňónových cestovín si pripravte nasledujúce suroviny:

Tuniaková nátierka

Tuniaková nátierka

Čítať viac »

  • 300 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml bieleho vína (voliteľné)
  • Olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie

Pokyny na prípravu

1. Najprv uvarte cestoviny podľa pokynov na obale a pripravte ich na odkvapkanie.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým nezískajú zlatistý odtieň.

3. Pridajte nakrájané šampiňóny a smažte, kým sa nezmäknú a nevypustia svoju vlhkosť. Ak plánujete pridať biele víno, je to ten správny moment a nechajte ho odpariť.

4. Po odparení vína vmiešajte smotanu a dochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte omáčku chvíľku variť, aby sa zahustila.

5. Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Podávajte horúce s nastrúhaným parmezánom navrchu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *