Radi by sme vám pomohli s receptom na krémové šampiňónové cestoviny v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo farfalle)
- 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 1 hrnček smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Krémové šampiňónové cestoviny
Postup:
- V hrnci uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a dáme bokom.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme ich niekoľko minút, kým zmäknú.
- Primiešame smotanu na varenie a necháme zmes povariť, aby sa zahustila.
- Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Zmiešame cestoviny s krémovou šampiňónovou omáčkou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávame ihneď a môžeme pokvapkať s trochou olivového oleja.
Dobrú chuť!
2)
Ak hľadáte pôvabný a chutný recept na večeru, krémové šampiňónové cestoviny sú ideálnou voľbou! Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi chutný. Krémová omáčka v kombinácii so šampiňónmi vytvára dokonalé jedlo, ktoré si zamilujete.
Ingrediencie na prípravu
Na prípravu krémových šampiňónových cestovín budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 300 g cestovín (napr. tagliatelle alebo penne)
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml bieleho vína (voliteľné)
- Olivový olej, soľ a čierne korenie na dochutenie
- Parmezán na posypanie
Postup prípravy
1. Najskôr si uvarte cestoviny podľa návodu na obale a pripravte ich na odkvapkanie.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým nie sú zlatisté.
3. Pridajte na platky nakrájané šampiňóny a opekajte, kým nezmäknú a neprepustia svoju vlhkosť. Ak používate biele víno, teraz je čas ho pridať a nechať odpariť.
4. Po odparení vína pridajte smotanu a ochutte soľou a čiernym korením. P variče nechajte omáčku chvíľu variť, až kým nezačne hustnúť.
5. Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Podávajte horúce s nastrúhaným parmezánom na vrchu. Dobrú chuť!