Kuracie prsia a tatarská omáčka

Recept 1: Kuracie prsia v tatarskej omáčke s bylinkovým ryžovým nákypom

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích prsníkov
  • 200 ml tatarskej omáčky
  • 200 g ryže
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 2 veľké vajcia
  • 50 g strúhaného syra (napr. parmezán)
  • Čerstvé bylinky (petržlen, kôpor)
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej

Postup:

  1. Príprava kuracích prsníkov: Kuracie prsia dôkladne umyjeme a jemne osušíme. Potom ich krájame na plátky, ktoré mierne osolíme a okoreníme. V panvici zahrejeme olivový olej a plátky kuracieho mäsa z oboch strán opražíme do zlatista. Po opečení ich odložíme na druhú stranu.
  2. Príprava ryžového nákypu: Ryžu uvaríme vo vriacej osolenej vode, pridáme mrazený hrášok a varíme ešte chvíľu, až kým nie je ryža hotová. Uvarenú ryžu scedíme a necháme vychladnúť. V miske spojíme ryžu, vajcia, strúhaný syr a nasekané čerstvé bylinky. Zmes dobre premiešame.
  3. Pečenie: Predhrejeme rúru na 180 °C. Do pekáča rozložíme kuracie prsia a navrstvíme na ne ryžovú zmes. Pečieme 25-30 minút, až kým ryža nezíska zlatistú a chrumkavú textúru.
  4. Servírovanie: Po upečení podávame teplé kuracie prsia s ryžou pokvapkané tatarskou omáčkou a ozdobené čerstvými bylinkami. Tento vynikajúci recept skvele spája chuť mäsa a krémovej tatarskej omáčky s výživnou ryžou.

Recept 2: Kuracie prsia na tatarskom grile

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích prsníkov
  • 150 ml tatarskej omáčky
  • 1 citrón (šťava + kôra)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička medu
  • Čierne korenie, soľ
  • Druhy zeleniny na grilovanie (paprika, cuketa, cibuľa)

Postup:

  1. Marinovanie: Kuracie prsia umyjeme a osolíme. V hlbokej mise spojíme tatarskú omáčku, citrónovú šťavu, kôru, drvený cesnak, med, soľ a čierne korenie. Marinujeme kuracie mäso minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc.
  2. Grilovanie: Na grile, alebo grilovacej panvici, pripravujeme marínované kuracie prsia približne 5-7 minút z každej strany, kým nie sú prepečené.
  3. Zelenina: Na posledné minúty grilovania pridáme nakrájanú zeleninu. Grilujeme dovtedy, kým zelenina nezíska chrumkavosť a jemné opražené okraje.
  4. Servírovanie: Podávame s čerstvo pripravenou tatarskou omáčkou na vrch kuracích pŕs a ozdobíme grilovanou zeleninou. Tento recept je perfektný na letné grilovačky, kde si vychutnáte jedinečnú harmóniu chutí.

Recept 3: Kuracie prsia v tatarskej omáčke so slaninkou a cesnakovou omáčkou

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích prsníkov
  • 100 g slaniny
  • 150 ml tatarskej omáčky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g rukoly
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej

Postup:

  1. Príprava slaniny: Slaninu nakrájame na malé kocky a na panvici ju opražíme do chrumkava. Po dopečení ju preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
  2. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme. Na panvici, kde sme orestovali slaninu, zlatisto opražíme aj kuracie mäso.
  3. Príprava cesnakovej omáčky: Postrúhajte cesnak a na panvici ho krátko prevarte, aby sa uvoľnila jeho aróma. Kuracie prsia vrátime na panvicu a pridáme tatarskú omáčku. Krátko prehrievame, aby sa chute spojili.
  4. Servírovanie: Na tanieri vyložíme kuracie prsia so cesnakovou omáčkou a chrumkavou slaninkou. Ozdobíme rukolou a zvyškom tatarskej omáčky. Tento recept prekvapí každého svojou bohatosťou chutí.

milovníkov originálnych kombinácií chutí.


Recept 4: Kuracie filety s tatarským dresingom a citrónovou detoxikáciou

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích filety
  • 200 ml tatarského dresingu
  • 1 citrón
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • Mletá paprika
  • Soľ, korenie
  • Čerstvá bazalka a rukola na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie filety dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Umiestnime ich do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a mletou paprikou. Necháme marinovať minimálne 30 minút.
  2. Pečenie: Predhrejeme rúru na 200 °C. Marinované kuracie filety rozložíme na plech a upečeme približne 20 minút do krásnej zlatista.
  3. Servírovanie: Na tanier servírujeme lákavé kuracie filety, ktoré nakoniec polievame tatarským dresingom. Ozdobíme čerstvou bazalkou a rukolou. Tento recept ponúka osviežujúce chuťové zážitky, ideálne pre rýchly obed alebo večeru.

Recept 5: Tatarské kuracie placky

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 200 ml tatarskej omáčky
  • 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie
  • Kukuričný olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Kuracie prsia nakrájame na drobné kúsky a rozmixujeme so strúčikmi cesnaku, soľou a korením, aby vznikla jemná zmes.
  2. Tvarovanie placiek: Do misky pridáme vajce a časť tatarskej omáčky. Zmes dôkladne zamiešame a vytvarujeme placky, ktoré obalíme v strúhanke.
  3. Vyprážanie: Na panvici rozehrievame olej a placky smažíme z oboch strán do zlatista.
  4. Servírovanie: Podávame so zvyšnou tatarskou omáčkou a môže byť aj s čerstvým šalátom. Tento recept je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú niečo netradičné.

Recept 6: Kuracie prsia s tatarsko-špenátovým dresingom

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích prsníkov
  • 150 ml tatarského dresingu
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml smotany na varenie
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej

Postup:

  1. Príprava kuracích prsníkov: Kuracie prsia umyjeme a ochutíme soľou. Opečieme na panvici s olivovým olejom do zlatista.
  2. Príprava dresingu: V inej panvici osmažíme nasekaný cesnak na olivovom oleji, pridáme špenát a dôkladne ho pripravíme. Keď je špenát hotový, zapracujeme smotanu a tatarský dresing, soľ a korenie. Rýchlo premiešame a necháme zovrieť.
  3. Servírovanie: Na tanieri umiestnime kuracie prsia a polejeme špenátovo-tatarským dresingom. Tento recept je lahodnou kombináciou výživného špenátu a chutného mäsa.

Recept 7: Tatarské kuracie špízy

Ingrediencie:

Jahňacie kotlety kalórie, kJ a nutričné hodnoty

Jahňacie kotlety kalórie, kJ a nutričné hodnoty

Čítať viac »

  • 500 g kuracích filety
  • 150 ml tatarskej omáčky
  • 1 čili paprička
  • 1 čajová lyžička medu
  • Soľ, korenie
  • Špízy na grilovanie

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske zmiešame tatarskú omáčku, med, soľ, korenie a nakrájanú čili papričku. Kúsky kuracieho mäsa naložíme do marinády a necháme marinovať minimálne hodinu.
  2. Tvorba špízov: Marinované kúsky kuracieho mäsa naskladáme na špízy, pričom striedame s kúskami papriky a cibule.
  3. Grilovanie: Na grile grilujeme špízy asi 10-15 minút, kým nie sú dôkladne upečené a zlatisto zafarbené.
  4. Servírovanie: Podávame so zvyšnou tatarskou omáčkou. Tento recept na…Špízy sú skvelou voľbou pre letné oslavy a príjemné večery s priateľmi.

Recept 8: Tatarské kuracie cestoviny

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa z pŕs
  • 300 g cestovín (napríklad penne)
  • 200 ml tatarskej omáčky
  • 1 červená paprika
  • 100 g strúhaného syra
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej

Postup:

  1. Príprava cestovín: Cestoviny varíme v osolenej vode podľa pokynov na obale a následne scedíme.
  2. Kuracie prsia: Kuracie mäso dôkladne umyjeme, osolíme a okoreníme. Opečieme na panvici s olivovým olejom.
  3. Zelenina: Na panvicu pridáme nakrájanú červenú papriku a spoločne orestujeme.
  4. Zmiešanie: Do panvice vložíme uvarené cestoviny a tatarskú omáčku. Všetko spoločne dôkladne premiešame a posypeme strúhaným syrom.
  5. Servírovanie: Na tanieri sa objaví farebné a lákavé jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a výborne chutí.

Tieto recepty nie sú len chutné, ale aj ponúkajú bohaté možnosti variácií s kuracími prsiami a tatarskou omáčkou. Môžete si vybrať podľa svojich chutí a preferencií, či už ide o pečené, grilované, varené alebo vyprážané jedlo. Prajeme dobrú chuť!

 

Potrebujeme:

Kuracie prsia s broskyňami

Kuracie prsia s broskyňami

Čítať viac »

– 600 g kuracích pŕs
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g kyslej smotany
– 2 lyžice horčice
– 2 lyžice worcesterskej omáčky
– soľ, čierne korenie, olej

 

Kuracie prsia a tatarská omáčka

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a ochutíme soľou.
2. Na panvici rozpálime trošku oleja a orestujeme kúsky kuracieho mäsa do zlatista.
3. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, a necháme ich opiecť.
4. Následne pridáme horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a korenie, a všetko premiešame.
5. Znížime teplotu, pridáme kyslú smotanu a necháme zhustnúť.
6. Podávame s cestovinami, zemiakovou kašou alebo ryžou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 Komentárov

  1. Henrich52 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam!

  2. Anabela90 píše:

    Táto jednoduchá receptúra z kuracích pŕs vyzerá skvele, teším sa na vyskúšanie!

  3. Gruzickova píše:

    Mňam, takýto jednoduchý a chutný recept sa vždy hodí. Ďakujeme!

  4. Melinda Tatarka píše:

    Skvelý recept, ľahko pochopiteľný aj pre začiatočníkov. Určite si ho vyskúšam!

  5. Milada Anderle píše:

    Tento recept si určite zapíšem do zoznamu na ďalšie varenie. Ďakujem za nápad!

  6. Zelmira Adamcova píše:

    Ďakujem za tip na jedlo, veľmi sa teším, že môžem skúsiť niečo nové.

  7. Kucerova Bohumila píše:

    Tento recept mi pripomína staré dobré časy u babičky. Určite si ho vyskúšam a spomeniem si na staré časy.

  8. Rybka123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Milujem kuracie prsia a tá kombinácia so smotanou a hořčicou znie výborne. Už sa teším, keď to skúsim uvariť pre svoju rodinu. Určite budú nadšení!

  9. Kocurko píše:

    Super návod! Nikdy ma nenapadlo pridať worcesterskú omáčku do kuracieho mäsa. Určite to vyskúšam, lebo mám rád nové chute. Vďaka za tento úžasný tip, určite sa mi to podarí!

  10. Zlatko_22 píše:

    Mňam! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Rád varím a toto je presne to, čo potrebujem pre rýchlu večeru. Ďakujem za zdieľanie, určite sa na to pozriem a vyskúšam už tento víkend!

  11. Bubbles2 píše:

    Jéééj, toto vyzerá naozaj fantasticky! Mám rád jedlá s kyslou smotanou a kuracím mäsom, takže som nadšený, že som našiel tento recept. Už plánujem, ako si ho pripravím na rodinný obed.

  12. Čokoládka píše:

    Wow, aké jednoduché ingrediencie! Myslím si, že každý ich má doma. Veľmi sa mi páči postup a už teraz viem, že toto bude moja obľúbená večera. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. Srdiečko píše:

    Tento recept je presne to pravé pre mňa! Milujem kombináciu cesnaku a cibule s kuracím mäsom. Dúfam, že výsledok bude taký chutný ako vyzerá na obrázku. Teším sa na jeho prípravu!

  14. MačkaMia píše:

    Určite vyskúšam tento recept! Vyzerá veľmi chutne a nie je príliš zložitý na prípravu. Vždy hľadám nové spôsoby, ako pripraviť kuracie mäso a toto je skvelý nápad!

  15. _VarenieZabava_ píše:

    „Kuracie prsia“ sú moje obľúbené jedlo! Tento recept je skvelý spôsob ako ich pripraviť inak než obyčajne. Teším sa na experimentovanie s chuťami – určite pridám aj nejakú zeleninu!

  16. _PastaLover_99 píše:

    ! Skvelý nápad podávať s cestovinami alebo ryžou! Milujem variabilitu jedál – niekedy mám chuť na zemiakovú kašu a inokedy len tak jednoduché cestoviny. Ďakujem za tipy!

  17. _Hladny_krizak_87 píše:

    „Dobrú chuť“ povedal autor článku a ja verím, že ju aj dostanem! Recept vyzerá veľmi lákavo – teším sa na tú lahodnú chuť kuracieho mäsa so smotanou a hořčicou.