Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice hoisin omáčky
– 1 lyžica ryžového octu
– 1 lyžica kukuričného škrobu
– 1 lyžica medu
– 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
– 1 kúsok čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
– 1 červená paprika (nakrájaná)
– 1 mrkva (nastrúhaná)
– 1 pór (nakrájaný)
– olej na smaženie
– soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia na spôsob Číny
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na úzke prúžky a vložíme ich do misy.
2. V miske spojíme sójovú omáčku, hoisin omáčku, ryžový ocot, kukuričný škrob a med. Touto zmesou polijeme kuracie mäso a necháme marinovať minimálne 30 minút.
3. Na panvici zahrejeme olej a orestujeme nasekaný cesnak so zázvorom. Následne pridáme nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu a pór, ktoré opražíme do jemnej konzistencie.
4. K zelenine pridáme marinované kuracie mäso a rýchlo orestujeme. Dochutíme soľou a korením podľa osobnej preferencie.
5. Servírujeme s ryžou alebo inými prílohami podľa vlastného uváženia. Prajeme dobrú chuť!