Budete potrebovať:
- 4 kusy kuracieho mäsa
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 2 vajíčka
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- olej na fritovanie
Kuracie mäso na bielom víne
Návod na prípravu:
- Kuracie mäso umyjeme, osušujeme a nakrájame na tenšie plátky.
- V nádobe zmiešame múku, vajíčka, víno, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a necháme odstáť asi 10 minút.
- Na sporáku zohrejeme olej na strednej teplote.
- Plátky kuracieho mäsa ponoríme do pripravenej zmesi a obaľujeme z obidvoch strán.
- Fritujeme na dobre rozohriatom oleji približne 3-4 minúty z každej strany, kým všetky plátky nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
- Po vyprážaní necháme mäso odkvapkať na papierových utierkach.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na bielom víne
Pokud hľadáte jednoduchý a chutný recept na kuracie prsia, ktorý zaujme vaše chuťové poháriky, ste na správnom mieste! V nasledujúcich riadkoch vám predstavím jedinečný recept na kuracie prsia na bielom víne, ktorý je vhodný na každú príležitosť. Tento pokrm je krehký, šťavnatý a bohatý na chuť, ideálny na rodinnú večeru alebo stretnutie s priateľmi.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu kuracích pŕs na bielom víne budete potrebovať nasledujúce prísady:
- 600 g kuracieho mäsa
- 1 šálka bieleho vína, napríklad Sauvignon Blanc
- 2 strúčiky cesnaku, roztlačené
- 1 cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Návod na prípravu
1. Na úvod si dôkladne umyjeme kuracie prsia. Opláchnite ich pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ich osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
2. V panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote. Pridajte roztlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Smažte do zlatista, približne 3-4 minúty.
3. Kuracie prsia vložte do panvice a opečte z oboch strán, kým sa nezačnú zlatohnednúť.
4. Do panvice nalejte biele víno a posypte sušeným tymiánom. Nechajte zmes vrieť približne 15 minút, kým sa kuracie mäso dôkladne prepečie a omáčka sa zahustí.
5. Na záver servírujte kuracie prsia so šťavou z panvice a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s ryžou alebo zemiakmi ako lahodnou prílohou.
Prajem vám dobrú chuť! Som presvedčený, že si zamilujete tento jedinečný recept na kuracie prsia na bielom víne rovnako ako ja.