Ak sa snažíte nájsť návod na kuracie prsia pripravené s pivom, ponúkam vám jednoduchý a výborný recept:
Potraviny:
- 4 kuracie prsia
- 330 ml piva podľa vašich preferencií
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na tenké plátky
- 1 cibuľa, rozkrájaná na jemné krúžky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
Kuracie prsia na pive
Návod:
- Začnite marinovaním kuracích pŕs. Do misky nalejte pivo a vmiešajte nasekaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
- Vložte kuracie prsia do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
- Po marinovaní prejdite k príprave jedla. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Cibuľu smažte na strednej teplote, kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu.
- Pridajte kuracie prsia aj s marinádou do hrnca s cibuľou. Dusíme ich na nízkej teplote približne 15 – 20 minút alebo kým nie sú vo vnútri dôkladne prepečené a na povrchu sa vytvorí lahodná zlatohnedá kôrka.
- Akonáhle sú kuracie prsia hotové, môžete ich podávať s prílohou, ako sú pečené zemiaky alebo zeleninový šalát.
Verím, že si tento jednoduchý recept obľúbite a vychutnáte si fantastické kuracie prsia pripravené na pive! Prajem dobrú chuť!
2ň
Kuracie prsia na pive sú veľmi populárnym a chutným jedlom, ktoré vás prekvapí svojou jednoduchou prípravou a bohatou chuťou. Tento recept je ideálny na rodinné večere či špeciálne príležitosti. Stačia vám čerstvé ingrediencie a fľaša piva. V nasledujúcom texte vám ukážem, ako rýchlo a jednoducho pripraviť toto jedlo.
Potraviny potrebné na prípravu
Na prípravu kuracích pŕs na pive budete potrebovať:
- 4 kuracie prsia
- 1 fľaša svetlého piva (približne 330 ml)
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľa, rozkrájaná na plátky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky ako rozmarín alebo tymian
- pivo
Návod na prípravu
1. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich podľa chuti. 2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte, kým nezíska zlatistú farbu. 3. Pridajte nasekaný cesnak a po chvíli kuracie prsia. Smažte ich z oboch strán asi 5 minút, kým nie sú zlatisté. 4. Nalejte pivo na kuracie prsia a pridajte čerstvé bylinky. Privedzte do varu a následne znížte teplotu. 5. Nechajte variť pod pokrievkou cca 20 minút, alebo kým sa prsia dôkladne neuvaria. 6. Servírujte teplé s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakmi.
A je to, kuracie prsia na pive sú hotové! Vyskúšajte tento originálny recept a potešte svojich blízkych lahodným a voňavým jedlom.