Kuracie prsia na prírodno so šteklivými hubami, aby bola pochúťka známa celej rodine. Preto som do tejto sekcie pridala množstvo rôznych receptov.
1. Pred tým, ako začnete s prípravou kuracích prs, skontrolujte, či máte všetky potrebné suroviny po ruke.
2. Tento recept na kuracie prsia na prirodno s hubami je veľmi jednoduchý a rýchly na realizáciu.
3. Kombinácia jemného kuracieho mäsa s voňavými hubami určite osloví vaše chuťové poháriky.
Recept na kuracie prsia na prírodno s hubami:
Suroviny:
– 4 kusy kuracích prs
– 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňónov)
– 2 strúčiky cesnaku
– Soľ, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať
– Olej na smaženie
Kuracie prsia na prirodno s hubami
Postup:
1. Kuracie prsia poriadne umyte, nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
2. Vo vyhriatej panvici s olejom orestujte nasekaný cesnak a následne pridajte na plátky nakrájané huby.
3. Potom vsypte nakrájané kuracie prsia a za občasného miešania ich opražte do zlatista.
4. Na konci pridajte nasekanú petržlenovú vňať a podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na prírodno s hubami
Požadujeme:
– 4 kusy kuracích prs
– 200 g čerstvých šampiňónov
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie
Postup:
1. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky podľa vlastného uváženia. Osolíme, okoreníme a obalíme v mletom korení.
2. V panvici rozohrejeme olej a prsia opečieme z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme a odložíme na bok.
3. Huby umyjeme a nakrájame na plátky. V panvici orestujeme nasekaný cesnak a pridáme huby. Pražíme niekoľko minút, kým nie sú mäkké.
4. Vrátime kuracie mäso do panvice a všetko spolu dusíme ešte pár minút.
5. Podávame s prílohou zo zeleniny alebo šalátom.
Dobrú chuť!
3) Kuracie prsia na prírodno s hubami a šunkou
Taktiež Vám ponúkame recept na kuracie prsia na prírodno s hubami:
Suroviny:
- 2 kusy kuracích pŕs, bez kosti a pokožky
- 200 g čerstvých húb, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 plátky šunky, nakrájané na malé kocky
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej na smaženie
Postup:
- Na panvicu pridajte olej a rozohrejte ju na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte dozlatista.
- Pridajte nakrájané huby a šunku a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom, až kým huby nezmäknú… farbu a neuvoľňujte vodu.
- Do zmesi vložte kuracie prsia a opražte ich z oboch strán, až kým nie sú vnútri úplne prepečené.
- Znížte teplotu a do panvice nalejte smotanu na varenie. Pri neustálom miešaní nechajte zmes variť a zahustiť.
- Podľa vlastnej chuti ochuťte soľou a čiernym korením.
- Podávajte teplé s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi. Odporúčam vyskúšať: kuracie na prírodno. Špecialita ako žiadna iná.
Prajem dobrú chuť!
4) Kuracie prsia na prírodno s hubami a cesnakom
Ďalšia alternatíva receptu, ktorá uspokojí vaše oči.
Potrebné ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny)
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie a oregano podľa vlastnej chuti
Postup:
1. Najprv si nachystáme ingrediencie. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenké plátky. Huby očistite, nakrájajte na plátky a cesnak s cibuľou nakrájajte na jemné kocky.
2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cesnak a cibuľu. Opečte ich dozlatista.
3. Potom pridajte kuracie prsia a opečte ich do zlatista zo všetkých strán.
4. Pridajte nakrájané huby a orestujte ich spolu s kuracím mäsom približne 5-7 minút, kým sa mäso prepečie a huby zmäknú.
5. Na záver pridajte soľ, korenie a oregano podľa chuti a podávajte s cestovinami ešte teplé.
Prajem dobrú chuť!