Recept na kuracie prsia varené vo vode:
Suroviny:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 500 ml tekutiny
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- Čerstvá zelenina na servírovanie (napríklad zemiaky, mrkva, brokolica)
Kuracie prsia pripravované vo vode
Postup:
- Kuracie prsia dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a vysušte papierovou utierkou.
- Do hrnca nalejte vodu a vmiešajte soľ, korenie a bobkové listy. Zohrejte vodu až do varu.
- Ako náhle voda zovrie, vložte kuracie prsia do hrnca a znížte teplotu na stredné nastavenie.
- Varte kuracie prsia približne 15-20 minút, alebo dovtedy, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 75 stupňov Celzia.
- Po uvarení vyberte kuracie prsia z vody a nechajte ich trochu odpočívať.
- Podávajte s čerstvou zeleninou a pridajte omáčku alebo prílohy podľa vlastnej chuti.
Dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na vode
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia (približne 600-800 g)
- 500 ml tekutiny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 zemiak (voliteľne)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1-2 bobkové listy
- 1 lyžica olivového oleja alebo masla
- Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo tymián) na dekoráciu
Postup:
-
Príprava surovín: Kuracie prsia umyte a osušte papierovými utierkami. Cibuľu nasekajte na jemno, cesnak na plátky, mrkvu a zemiak na kolieska.
-
Opečenie cibule a cesnaku: Na panvici rozohrejte olivový olej alebo maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte, kým nezačnú zlatnúť.
-
Pridanie kuracích pŕs: Do panvice vložte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatú farbu.
-
Varovanie s vodou: Keď sú kuracie prsia opečené, pridajte do panvice vodu, mrkvu, zemiak a bobkový list.
-
Dochutenie: Osoľte a okoreňte podľa preferencií. Priveďte k varu a potom znížte teplotu. Zakryte panvicu a nechajte variť asi 20-25 minút, alebo kým nie je kuracie mäso dobre prevarené a šťavnaté.
-
Podávanie: Po uvarení vyberte kuracie prsia z panvice a nakrájajte ich na plátky. Môžete ich podávať s mrkvou, zemiakom a šťavou z panvice. Ozdobte čerstvými bylinkami.
-
Tip: K tomuto jedlu sa hodia aj rôzne prílohy, ako napríklad ryža, zemiaková kaša alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!