Ak hľadáte jedlo, ktoré spája kuracie prsia a ananás, rád by som vám navrhol recept na kuracie prsia s ananasovou omáčkou. Nižšie je jednoduchý postup:
Kuracie prsia s omáčkou z ananásu
- 4 kusy kuracích pŕs
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 konzerva ananásu, odkvapkaná a nakrájaná na kúsky
- ½ šálky ananásového džúsu
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička kari korenia (podľa vlastnej preferencie)
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu (rozmiešaného v 2 polievkových lyžiciach vody)
Kuracie prsia s ananásom
- Najprv ochutíme kuracie prsia soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Na panvici rozpálime olivový olej a opražíme kuracie prsia z oboch strán do zlatista. Následne ich odložíme na tanier.
- Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatista. Potom pridáme papriku a restujeme ešte niekoľko minút.
- Pridajte ananás a všetky tekutiny – ananásový džús, sójovú omáčku a kari korenie. Nechajte zmiešané ingrediencie prevrieť a potom znížte teplotu.
- Do panvice pridajte rozmiešaný kukuričný škrob a miešajte, kým omáčka nezačne zhustnúť.
- Vráťte kuracie prsia späť do panvice a varte ich spolu s ananasovou omáčkou približne 5 minút.
Podávajte ich s ryžou alebo cestovinami a užite si delikátne kuracie prsia s ananasovou omáčkou!
2) Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia sú jednou z najpopulárnejších zložiek v kulinárskej kreativite. Dnes vám predstavím jedinečný recept na kuracie prsia s ananásom, ktorý nadchne nielen vaše chuťové bunky, ale aj vaše srdce.
Prečo pripravovať jedlo jednoducho, keď môžete pridať trošku kreativity a nezvyčajných chutí? Pripravte sa na osviežujúci gastronomický zážitok!
Potrebné ingrediencie
Pre tento chutný recept si pripravte:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 plechovku ananásových kúskov
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 polievkovú lyžicu medu
- 1 čajovú lyžičku nastrúhaného zázvoru
- soľ a korenie na dochutenie
- olivový olej na opekanie
- čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
Príprava, ktorá ohromí
- 1. Začnite dôkladným umytím, osušení a nakrájaním kuracích pŕs na malé kocky.
- 2. V miske spojiť sójovú omáčku, med a nastrúhaný zázvor. Pridajte kuracie kúsky a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- 3. Na panvici zahrejte olivový olej a opečte kuracie prsia do zlatista. Potom pridajte ananásové kúsky a varte ešte 4-5 minút, aby sa všetko pekne spojilo.
- 4. Na záver dochutíme soľou a korením a servírujeme posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Uzavretie so zážitkom
Kuracie prsia s ananásom predstavujú výbornú voľbu na rýchly a chutný obed alebo večeru. Kombinácia sladkého ananásu a šťavnatého mäsa ponúka nezabudnuteľný chuťový zážitok.
Tak neváhajte a vyskúšajte tento recept, ktorý obohatí váš jedálniček a privedie vás na gastronomický vrchol!