Dnes si pripravíme kuracie prsia s brokolicou na pätnásť spôsobov, ktoré som pre vás vymyslela. Osobne milujem najmä dvanásty recept.
1. Kuracie prsia s pečenou brokolicou a cesnakom
Ak máte záľubu v jednoduchých a výživných receptoch, určite vyskúšajte tento recept na kuracie prsia s pečenou brokolicou a cesnakom.
Na pripravenie potrebujete tieto ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 hlávku brokolice
– 4 strúčiky cesnaku
– olivový olej
– soľ
– čierne korenie
– prášok z cesnaku
– mletá paprika
Postup prípravy:
1. Najprv pripravte marinádu z olivového oleja, nasekaného cesnaku, soli, čierneho korenia, cesnakového prášku a mletej papriky.
2. Kuracie prsia opláchnite a osušte.
3. Marinádu naneste na kuracie prsia z oboch strán a nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke.
4. Brokolicu povarte vo vriacej osolenej vode približne 5 minút, aby sa trošku zmäkla.
5. Na plech poukladajte kuracie prsia a okolo nich rozložte nakrájanú brokolicu.
6. Plech vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte asi 20 – 25 minút, kým kuracie mäso nie je dôkladne prepečené.
7. Podávajte teplé, môžete pridať citrónovú šťavu alebo čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie.
Takto pripravené kuracie prsia s pečenou brokolicou a cesnakom sú výbornou voľbou na zdravý a chutný obed či večeru. Dobrú chuť!
2. Kuracie prsia plnené mozzarellou a brokolicou
Na prípravu kuracích pŕs plnených mozzarellou a brokolicou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 1 veľkú hlávku brokolice
– 200 g mozzarelly
– soľ a korenie podľa preferencií
– olivový olej
Postup:
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
2. Kuracie prsia očistite od tuku a šliach a rozkrojte ich na polovicu, ale neoddeľujte úplne.
3. Na mäso pridajte soľ a korenie a následne naplňte nakrájanou mozzarellou a uvarenou brokolicou.
4. Zložené kúsky mäsa zrolujte do rolády a zabezpečte ich špáradlom.
5. Rolády položte na plech a jemne ich pokvapkajte olivovým olejom.
6. Vložte do rúry a pečte približne 25-30 minút alebo do dobrej prepečenosti mäsa.
Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
3. Kuracie prsia s brokolicou a kačacou omáčkou
Pri príprave kuracích pŕs s brokolicou a kačacou omáčkou budete potrebovať nasledujúce prísady:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 väčšiu hlávku brokolice
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml kačacej omáčky
– soľ, korenie, olej
Postup:
1. Kuracie pŕs osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na rozpálenom oleji opečieme kuracie pŕs na oboch stranách dozlatista.
3. Vyberieme kuracie pŕs a na oleji orestujeme drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
4. Pridáme na ružičky nakrájanú brokolicu a orestujeme ju 2-3 minúty.
5. Potom pridáme kačaciu omáčku a dusíme približne 5 minút, pokiaľ sa brokolica nezmäkne.
6. Vrátime kuracie pŕs do omáčky a necháme ich povariť asi 5 minút.
7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Tento chutný a výživný recept na kuracie pŕs s brokolicou a kačacou omáčkou je skvelou voľbou na ľahký a zdravý obed či večeru. Dobrú chuť!
4. Kuracie prsia s cícerom a brokolicou v sójovej omáčke
Suroviny:
– 500 g kuracích pŕs
– 1 plechovka cíceru
– 1 menšia hlávka brokolice
– 3 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, korenie, cesnakový prášok, paprika
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a opražte na panvici s 2 lyžicami olivového oleja. Osolte, okoreňte a pridajte cesnakový prášok a papriku podľa chuti.
2. Brokolicu očistite a rozkrojte na menšie kusy. Cícer opláchnite pod tečúcou vodou.
3. Do panvice s kuracím mäsom pridajte cícer a brokolicu. Zalejte sójovou omáčkou a nechajte dusiť približne 10 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
4. Podávajte s ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Chuť!
5. Kuracie prsia so brokolicou a smotanovou omáčkou
Budete potrebovať:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 väčšia brokolica
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, cesnakový prášok, mletá paprika
– olej na tepelnú úpravu
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájajte na plátky, posoľte, okoreňte cesnakovým práškom a mletou paprikou.
2. Rozohrejte olej na panvici a orestujte kuracie mäso z oboch strán do zlatista. Následne ich vyberte a nechajte bokom.
3. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista. Potom pridajte nasekaný cesnak a nakrájanú brokolicu.
4. Restujte brokolicu, kým nezmäkne, a potom pridajte smotanu. Nechajte zovrieť a varte ešte pár minút, kým sa omáčka nezredukuje.
5. Opečené kuracie kusy vložte späť do omáčky a ohrejte.
6. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti, a podávame s cestovinami alebo ryžou.
Dobrú chuť!
6. Kuracie prsia s brokolicou a parmezánom
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 šálky brokolice (nasekanej na menšie kusy)
– 1 šálka strúhaného parmezánu
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Kuracie prsia umyte, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kocky.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájané kuracie prsia. Orestujte ich z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Pridajte nasekaný cesnak a brokolicu a miešajte, kým brokolica nezjemní.
4. Následne pridajte strúhaný parmezán, soľ a korenie a ohrievajte, kým sa parmezán nezačne rozpúšťať.
5. Podávajte teplé s obľúbenou prílohou.
Tento jednoduchý a chutný recept na kuracie prsia s brokolicou a parmezánom je perfektný na rýchlu a zdravú večeru. Môžete ho obohatiť o bylinky alebo koreniny podľa vašich preferencií. Dobrú chuť!
7. Kuracie prsia s brokolicou a kuracím vývarom
Na prípravu kuracích pŕs s brokolicou a kuracím vývarom budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 hlávka brokolice
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, sušené bylinky (napr. bazalka, oregano)
– kurací vývar
Postup:
1. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
2. V hrnci rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte nakrájané kuracie prsia a orestujte ich z každej strany, kým sa nezatiahnu.
4. Zalejte kuracie mäso kuracím vývarom a nechajte dusiť približne 15-20 minút.
5. Počas dušenia si očistite brokolicu a nakrájajte ju na menšie kusy.
6. Pridajte nakrájanú brokolicu do hrnca k mäsu a varte ďalších 10-15 minút, až kým brokolica nezmäkne.
8. Kuracie prsia s opečenou brokolicou a cesnakovým maslom
Ingrediencie:
– 2 kusy kuracích pŕs
– 1 hlávka brokolice
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice masla
– soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou, osušte papierovými utierkami a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na rozpálenej panvici opečte kuracie kusy z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a budú dôkladne prepečené.
3. V druhej panvici zohrejte maslo a pridajte na jemno nasekaný cesnak. Pražte, kým nezískate výraznú arómu.
4. Pridajte predtým umytú a nakrájanú brokolicu a opečte ju spoločne s cesnakom a maslom.
5. Dochutte soľou a korením podľa svojich preferencií.
6. Pokiaľ chcete, môžete pridať aj iné korenie alebo bylinky podľa chuti (napr. petržlenovú vňať).
7. Servírujte kuracie prsia s opečenou brokolicou a cesnakovým maslom. Podávajte teplé a môžete pridať aj prílohu podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
9. Kuracie prsia so syrom a brokolicou
Na prípravu potrebujeme:brokolicu
Príprava:
1. Najprv si umyjeme kuracie prsia, osušíme ich a nakrájame na menšie kusy. Osolíme a okoreníme podľa preferencie.
2. Brokolicu dôkladne očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Uvaríme ju vo vriacej osolenej vode približne 5 minút, kým nezmäkne. Následne ju scedíme a odložíme nabok.
3. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekaný cesnak. Orestujeme ho asi 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
4. Pridáme rozmarín a oregano, premiešame a následne pridáme kuracie prsia. Opekáme ich na strednom ohni až do zlatista, približne 5-7 minút z každej strany.
5. Keď sú prsia opečené, pridáme uvarenú brokolicu do panvice a prehodíme ju s mäsom.
6. Na záver všetko posolíme a okoreníme podľa chuti.
7. Servírujeme horúce, ideálne s ryžou alebo zemiakovou kašou a posypané čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!
14. Kuracie prsia so syrmi a brokolicou
Suroviny:
– 4 ks kuracích prsíčok
– 1 veľká brokolica
– 1 šálka nastrúhaného syra
– 2 polievkové lyžice masla
– soľ, čerstvo mletý čierny korenie
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme a okoreníme podľa preferencie.
2. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky a varíme vo vriacej osolenej vode, kým nezmäkne.
3. Na panvici rozpustíme maslo a opečieme kuracie prsia dozlatista z oboch strán.
4. Pridáme uvarenú brokolicu a posypeme nastrúhaným syrom, miešame dovtedy, kým sa syr neroztopí.
5. Hotový pokrm môžeme podávať s dusenou ryžou alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!brokolicu, nakrájanú na drobné kusy
Príprava:
1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
2. V malej miske skombinujeme olivový olej, cesnak, rozmarín, oregano, soľ a korenie.
3. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Následne ich ponoríme do pripravenej marinády a necháme odležať aspoň 15 minút.
4. Na plech rozložíme nasekanú brokolicu a na ňu uložíme marinované kuracie prsia. Pečieme v predhriatej rúre približne 25-30 minút, kým kuracie mäso nezíska nádhernú zlatistú farbu a nebude dobre prepečené.
5. Podávame horúce s prílohou podľa vlastného vkusu. Prajeme dobrú chuť!
14. Kuracie prsia s medom a horčicou, servírované s grilovanou brokolicou
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice horčice
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 hlávka brokolice
– olivový olej
Príprava:
1. Kuracie prsia dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
2. V miske spojíme med a horčicu, aby vznikla marináda.
3. Kuracie prsia ponoríme do marinády a necháme marinovať aspoň 30 minút, ideálne v chladničke.
4. Po uplynutí času zapneme gril.
5. Kuracie prsia umiestnime na gril a pečieme z oboch strán, až kým nie sú dokonale prepečené.
6. Brokolicu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
7. Na panvici rozohrejeme olivový olej a grilujeme brokolicu, kým nezmäkne a nestane sa zlatohnedou.
8. Podávame kuracie prsia s grilovanou brokolicou. Prajeme dobrú chuť!
15. Kuracie prsia so šampiňónmi a brokolicou v bielom víne
Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 250g šampiňónov
– 1 veľká brokolica
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 200ml bieleho vína
– soľ, korenie, olej, petržlen na dochutenie
Príprava:
1. Kuracie prsia rozkrájame na menšie kúsky a dochutíme soľou a korením.
2. Na panvici zahrejeme olej a na ňom opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme kuracie mäso a osmažíme ho z každej strany.
3. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a krátko ich osmažíme.
4. Následne pridáme nasekanú brokolicu a biele víno, chvíľu povaříme.
5. Po uvarení dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom.
6. Podávame teplé, ideálne s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!
Kuracie prsia s brokolicou
Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 1 hlava brokolice
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, olivový olej
Príprava:
1. Kuracie prsia dôkladne očistíme a nakrájame na menšie kusy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie mäso osmažíme dozlatista.
3. Medzitým si brokolicu očistíme a rozdelíme na menšie ružičky. Cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
4. K orestovanému mäsu pridáme brokolicu a cesnak. Dôkladne premiešame a dusíme na miernom ohni približne 10 minút, alebo kým brokolica nezmäkne.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávame teplé. Prajem dobrú chuť!