Recept na kuracie filety s cukinou a paradajkami.
Čo budete potrebovať:
- 4 kusy kuracieho mäsa
- 1 kus cukiny
- 2 kusy paradajok
- Soľ a koreniny podľa preferencií
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Kuracie filety s cukinou a paradajkami
Postup:
- Kuracie mäso nakrájajte na tenké plátky a jemne ich naklepajte kuchynským kladivom.
- Cukinu a paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Osolte a okoreňte filety z oboch strán.
- Na panvici zohrejte olivový olej a opečte filety z oboch strán dozlatista.
- Opečené filety odložte na tanier a na tej istej panvici krátko orestujte nakrájanú cukinu a paradajky z oboch strán.
- Podávajte filety s opraženou cukinou a paradajkami.
Tento jednoduchý recept na kuracie filety s cukinou a paradajkami predstavuje rýchly a zdravý spôsob, ako si vychutnať chutné jedlo plné chuti. Prajeme dobrú chuť!
2) Kuracie rezne s cukinou a paradajkami
Kuracie filety sú jedným z najobľúbenejších pokrmov na slovenskej kuchynskej scéne. Dnes sa pozrieme na zaujímavú alternatívu tohto klasického jedla, ktorá spája chuť cukiny a paradajok. Tento recept je nielen lahodný, ale aj zdravý, čo z neho robí ideálny výber pre každodenné stravovanie.
Ingrediencie nevyhnutné na prípravu
Na výrobu kuracích filetov s cukinou a paradajkami budete potrebovať:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 veľkú cukinu
- 2-3 zrelé paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a koreniny podľa vlastného uváženia
- olivový olej
- syr (voľiteľné, na posypanie)
Postup prípravy kuracích filetov
Najskôr umyte a nakrájajte kuracie mäso na plátky. Osoľte a okoreňte ich podľa chuti. Na panvici zohrejte olivový olej a osmahnite kuracie filety z oboch strán, kým sa nezafarbia do zlatista. Medzitým nastrúhajte cukinu a nakrájajte paradajky na malé kúsky.
Až budú filety pripravené, pridajte na panvicu nastrúhanú cukinu a paradajky spolu s nasekaným cesnakom. Nechajte všetko spolu variť na miernom ohni približne 10 minút. Na záver, ak máte chuť, môžete posypať syrom. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu.