Kuracie soté s ananásom a kari

Naše ingrediencie:

– 500 g kuracieho mäsa (môžete zvoliť prsia alebo stehná)
– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pohár odcedeného ananásu
– 2 lyžice kari korenia
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 1 lyžička medu
– soľ a korenie podľa preferencie
– olej na praženie

 

Kuracie soté s ananásom a kari

Pokyny:

1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kusy a ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

2. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme do zlatista.

3. Pridáme kúsky kuracieho mäsa a opekáme, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

4. Následne pridáme kari korenie a miešame, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.

Kuracie prsia na koreňovej zelenine

Kuracie prsia na koreňovej zelenine

Čítať viac »

5. Po niekoľkých minútach vmiešame sójovú omáčku a med. Miešame a necháme omáčku zovrieť.

6. Na záver pridáme odcedený ananás a varíme ešte približne 5 minút, aby sa ananásové kúsky dobre spojili s jedlom.

7. Ochutnáme pokrm a prípadne doladíme soľou a korením podľa chuti.

8. Dávame servírovať s ryžou alebo cestovinami.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Lubomir Janik píše:

    Super recept, určite vyskúšam!

  2. Svetozar Vicenova píše:

    Tento recept znie skvele, ďakujem!

  3. Matej Kazimirova píše:

    Mňam, milujem ananás v jedle!

  4. Ferjencikova Paulina píše:

    Toto je presne ten druh jedla, ktorý mám rád.

  5. Regina Dusik píše:

    Jednoduché a chutné, skvelý recept!

  6. Eugen14 píše:

    Určite to skúsim tento víkend, ďakujem za nápad!

  7. Ruzicka Ludmila píše:

    Doma máme radi nové recepty, vyskúšame to!