Na prípravu tohto pokrmu budeme potrebovať tieto suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice hladkej múky
– 400 ml kuracieho vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, mletá paprika
Kuracie stehná v omáčke
Návod na prípravu:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme, osolíme, okoreníme a jemne obalíme v mletej paprike.
2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a rozpučený cesnak, kým cibuľa nezľahka zozlatne.
3. Pridáme kuracie stehná a opekáme ich zo všetkých strán, až zhnednú.
4. Následne pridáme hladkú múku a za neustáleho miešania ju opekáme, kým sa mierne nezosvetlí.
5. Pomaly prilievame kurací vývar a stále miešame, aby sa omáčka zahustila.
6. Na záver vmiešame smotanu na varenie a ešte chvíľku povaríme.
7. Dochutíme soľou, korením a podľa potreby pridáme mletú papriku.
Kuracie stehná v omáčke sú najlepšie podávané s vareným zemiakovým pyré alebo cestovinami. Prajeme dobrú chuť!