Kuracie stehná v omáčke

Na prípravu tohto pokrmu budeme potrebovať tieto suroviny:

– 4 kuracie stehná
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice hladkej múky
– 400 ml kuracieho vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, mletá paprika

 

Kuracie stehná v omáčke

Návod na prípravu:

Krémová karfiolová polievka so smotanou

Krémová karfiolová polievka so smotanou

Čítať viac »

1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme, osolíme, okoreníme a jemne obalíme v mletej paprike.
2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a rozpučený cesnak, kým cibuľa nezľahka zozlatne.
3. Pridáme kuracie stehná a opekáme ich zo všetkých strán, až zhnednú.
4. Následne pridáme hladkú múku a za neustáleho miešania ju opekáme, kým sa mierne nezosvetlí.
5. Pomaly prilievame kurací vývar a stále miešame, aby sa omáčka zahustila.
6. Na záver vmiešame smotanu na varenie a ešte chvíľku povaríme.
7. Dochutíme soľou, korením a podľa potreby pridáme mletú papriku.

Kuracie stehná v omáčke sú najlepšie podávané s vareným zemiakovým pyré alebo cestovinami. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Rhlavacek píše:

    Toto jedlo vyzerá veľmi chutne a ľahko sa pripravuje. Určite vyskúšam!

  2. Hilda65 píše:

    Milujem kuracie mäso v omáčke, takže určite vyskúšam tento recept.

  3. Irena Ringlociova píše:

    Recept je skvelý, jasne popísaný a zdá sa byť vhodný aj pre začiatočníkov varenia.

  4. Anonym píše:

    Vďaka za tip s pridaním zemiakového pyré alebo cestovín, určite to vyskúšam spolu s týmto jedlom.